ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στη Μελβούρνη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25αρας πισίνας

Στιγμιότυπο από αγώνα κολύμβησης
Στιγμιότυπο από αγώνα κολύμβησης 2021 PETR DAVID FOSEK, FILE / AP PHOTO

Η Μελβούρνη ανέλαβε να φιλοξενήσει από 13-18 Δεκεμβρίου 2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε πισίνα 25μ., που αρχικά είχε αναλάβει το Καζάν (Ρωσία).

Η Μελβούρνη ανέλαβε να φιλοξενήσει από 13-18 Δεκεμβρίου 2022 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε πισίνα 25μ., που αρχικά είχε αναλάβει το Καζάν (Ρωσία). Είναι η πρώτη φορά που η πόλη της Αυστραλίας θα διοργανώσει την κορυφαία αυτή συνάντηση. Στη Μελβούρνη έχει διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2007 και πολλά Παγκόσμια Κύπελλα Κολύμβησης. Γενικότερα στη χώρα, έχουν διεξαχθεί δυο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κολύμβησης το 1991 και το 1998 (και τα δύο στο Περθ).

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε πισίνα 25μ. αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 1000 αθλητές/τριες από τουλάχιστον 180 χώρες.

Ο πρόεδρος της FINA, Χουσεϊν Αλ Μουσαλάμ, δήλωσε σχετικά: "Η Παγκόσμια ομοσπονδία είναι ενθουσιασμένη που η Αυστραλία θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της FINA (25 μέτρα) για πρώτη φορά. Η Αυστραλία έχει μεγάλη κολυμβητική παράδοση και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη Μελβούρνη.

Είμαι βέβαιος ότι αυτή θα είναι άλλη μια εξαιρετικά επιτυχημένη διοργάνωση της FINA που παρέχει στους καλύτερους κολυμβητές 25μ. στον κόσμο το περιβάλλον για να αποδώσουν τα μέγιστα. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες στους οικοδεσπότες μας για το βήμα μπροστά για να φιλοξενήσουν αυτήν τη διοργάνωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ