ΕΛΛΑΔΑ

Σοφικίτης: Χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Ο Βασίλης Σοφικίτης με το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. μικτής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων
Ο Βασίλης Σοφικίτης με το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. μικτής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων ΚΟΕ

Σπουδαία επιτυχία για τον Βασίλη Σοφικίτη, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. μικτή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων, που διεξάγεται στη Λίμα του Περού.

Η ελληνική σημαία ανέβηκε στον τρίτο ιστό προς τιμή του Βασίλη Σοφικίτη, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ μικτής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων στη Λίμα του Περού.

Ο 18χρονος αθλητής του Ολυμπιακού πέτυχε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 4:19.60 και κατέλαβε την τρίτη θέση, πίσω από τον Ιάπωνα Ρίκου Γιαμαγκούτσι (4:14.88) και τον Βραζιλιάνο Στέφαν Στέβερνικ (4:17.68).

Χαμογελαστός, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο για να ζήσει τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του. Μια από τις μεγαλύτερες και της ελληνικής κολύμβησης, μέχρι βεβαίως την επόμενη.

Είναι το δεύτερο σημαντικό μετάλλιο που κατακτά φέτος το καλοκαίρι ο Σοφικίτης, καθώς τον Ιούλιο ήταν τρίτος στο ίδιο αγώνισμα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας στη Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη φορά που ένας Έλληνας κολυμβητής ανεβαίνει στο βάθρο των 400μ. μικτή σε Παγκόσμιο Νέων, μετά το χρυσό του Απόστολου Παπαστάμου το 2019 στη Βουδαπέστη.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ