ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση για Γκολομέεβ

Πανελλήνιο ρεκόρ και πρόκριση για Γκολομέεβ
EUROKINISSI

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ξεπέρασε τον εαυτό του και προκρίθηκε στα ημιτελικά των 50μ. πεταλούδας με πανελλήνιο ρεκόρ.

Πιο έτοιμος από ποτέ και σε εξαιρετική κατάσταση, ο Κριστιάν Γκολομέεβ δείχνει αποφασισμένος για μια μεγάλη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου στη Γλασκώβη.

Το πρωί της Δευτέρας, ο πρωταθλητής μας κολύμπησε στον προκριματικό των 50μ. πεταλούδας με ένα τρομερό πανελλήνιο ρεκόρ 23.42 (προηγούμενο δικό του 23.53) και πέρασε με την 4η καλύτερη επίδοση στους απογευματινούς ημιτελικούς (ήταν 2ος στην 6η προκριματική σειρά). Κάτι που σημαίνει ότι διεκδικεί και μετάλλιο.

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κούρσα μου. Βασικά περίμενα ότι θα πάω καλύτερα από τους Μεσογειακούς, ήρθα εδώ με την 12η καλύτερη επίδοση και πέρασα 4ος ξεπερνώντας τον εαυτό μου με το πανελλήνιο ρεκόρ. Το πρωί ο οργανισμός ξυπνάει, είναι ίσως λίγο πιο δύσκολο, άρα όταν έρχεται αυτή η επίδοση τώρα, είναι λογικό να περιμένω μια καλή κούρσα και στο απόγευμα με τον στόχο να είναι ξεκάθαρα η πρόκριση στον τελικό", τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής λίγο πριν παραδοθεί στα χέρια του φυσιοθεραπευτή της ομάδας, Γιώργου Δεμέτη, παλαιού κολυμβητή με χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το 2006, με την εθνική 4Χ200μ. ελεύθερο.

"Πολύ σημαντικό ότι ένας τόσο καλός κολυμβητής με μεγάλη εμπειρία, που πάνω απ' όλα γνωρίζει από σώματα κολυμβητών αλλά και το τι θέλει ένας αθλητής. Ξέρει σε ποια σημεία πρέπει να επιμείνει περισσότερο στο μασάζ, που πονάμε περισσότερο και αναμφίβολα ο Γιώργος αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μας", κατέληξε ο Γκολομέεβ.

Ταχύτερος όλων στα προκριματικά των 50μ. πεταλούδας ήταν ο Ουκρανός Αντρέι Γκοβόροφ με 22.90.

Στα προκριματικά των 100μ. ύπτιο, η Νόρα Δράκου έκανε επίδοση 1.01.18, κατετάγη 19η, αλλά επειδή μετείχαν πολλές Ρωσίδες, πέρασε στους ημιτελικούς ως 16η.

Το απόγευμα (19.00), εκτός από τους δύο συγκεκριμένους ημιτελικούς, υπάρχει συμμετοχή Ελλήνων κολυμβητών και σε τελικούς, συγκεκριμένα του Απόστολου Χρήστου στα 100μ. ύπτιο και του Ανδρέα Βαζαίου στα 200μ. μικτής ατομικής.

Όλα τα αποτελέσματα αναλυτικά μπορείτε να τα βλέπετε ΕΔΩ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ