ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη

Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη
EUROKINISSI

Η Άννα Ντουντουνάκη κατέρριψε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ στον τελικό των 100μ. πεταλούδας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου. Έβδομη θέση σε τελικό για Χρήστου, Δράκου.

Σε εξαιρετική κατάσταση η Άννα Ντουντουνάκη, έκανε την υπέρβασή της και έφερε μια μεγάλη διάκριση στον τελικό των 100μ. πεταλούδας, στο απογευματινό πρόγραμμα των αγωνισμάτων της κολύμβησης, στη 2η μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Γλασκώβη.

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια έκανε μια θαυμάσια κούρσα και τερμάτισε 5η, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με 57.67 (προηγούμενο δικό της 58.23 από 1η Ιουλίου). Ανέβηκε μια θέση παραπάνω από το προηγούμενο Ευρωπαϊκό, όπου ήταν 6η στο ίδιο αγώνισμα, και φυσικά έχει ακόμα πολύ μέλλον για να πάει ακόμα ψηλότερα. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Σουηδή Σάρα Σέστρεμ με 56.13.

Η 5η θέση της Ντουντουνάκη είναι η καλύτερη μέχρι στιγμής σε τελικούς για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, στην κολύμβηση, μαζί με αυτήν της Εθνικής στα 4Χ100 ελεύθερο (Α), σε μια διοργάνωση όπου περιμένουμε και μετάλλια.

Ο Απόστολος Χρήστου το πάλεψε γερά και κατέλαβε τελικά την 7η θέση στον τελικό των 50 ύπτιο με 25.14. Το χρυσό μετάλλιο πήρε εδώ ο εκπληκτικός 18χρονος Ρώσος Κλίμεντ Κολέσνικοφ με νέο παγκόσμιο ρεκόρ 24.00.

Πολύ καλή και η Νόρα Δράκου στον τελικό των 50 ελεύθερο όπου τερμάτισε στην 7η θέση, με 25.14. Το χρυσό και εδώ κατέκτησε η Σέστρεμ με 23.74 (ρεκόρ αγώνων).

Λίγο νωρίτερα, η Δράκου είχε αγωνιστεί στα ημιτελικά των 50 ύπτιο, όπου με 28.08 (κοντά στο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ 28.00) ήταν 10η συνολικά και έμεινε εκτός τελικού.

Παγκόσμιο ρεκόρ κατέρριψε και ο Βρετανός Άνταμ Πίτι, που πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100 πρόσθιο (Α) με 57.00.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

ΔΑΚΡΥΑ ΧΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ

Η Ντουντουνάκη εμφανίστηκε δακρυσμένη από χαρά μετά από την εκπληκτική κούρσα της. "Τι άλλο να περιμένω. Το μετάλλιο ήταν πολύ κοντά, αλλά δεν είμαι άπληστη. Ήθελα εδώ και καιρό το 57 και δεν έκανα απλά 57.99 αλλά 57.67 ένας πολύ καλός χρόνος που όσο και να τον περιμένεις δεν μπορείς να το πιστέψεις όταν έρχεται".

"Πραγματικά τον ήθελα αυτό το χρόνο εδώ και καιρό. Χαίρομαι τόσο πολύ που βγήκε. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον προπονητή μου τον Τάσο Καράμπελα και τον γυμναστή μου τον κο Λάζαρο, τους προπονητές που είναι εδώ και με βοήθησαν και ελπίζω να έχω ανάλογη συνέχεια", τόνισε η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια που αποκάλυψε ότι το πρώτο τηλέφωνο που πήρε ήταν του προπονητή της.

"το περιμέναμε αυτό τόσο καιρό, ήταν το πρώτο πράγμα που ήθελα όταν ήρθα εδώ. Πλέον έχω ένα 200άρι και ένα 50άρι ακόμα να κολυμπήσω εδώ στο Ευρωπαϊκό και θα δώσω και εκεί τον καλύτερο μου εαυτό".

Ο Χρήστου ήταν στενοχωρημένος από το λάθος που έκανε στην εκκίνηση που δεν του επέτρεψε να καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ (24.88) κάτι που αν το πετύχαινε θα έμπαινε στην πεντάδα ενώ θα διεκδικούσε και το χάλκινο μετάλλιο (24.64 έκανε ο Ιρλανδός Ράιαν που πήρε την 3η θέση).

"Ήταν μια δύσκολη κούρσα με ένα λάθος στην εκκίνηση που μου στοίχισε το ρεκόρ μου. Βέβαια ο αγώνας ήταν πολύ γρήγορος αλλά μετά το λάθος ουσιαστικά για μένα δεν είχε σημασία. Δεν πειράζει, ότι έγινε έγινα, τώρα συνεχίζουμε. Αύριο έχουμε τα 100 ύπτιο και εκεί ο ίδιος στόχος να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Είδα και την κούρσα της Άννας, συγχαρητήρια ήταν πολύ καλή και της αξίζουν πολλά μπράβο".

Η Δράκου τόνισε από την πλευρά της: "Ήθελα το ρεκόρ αλλά ήμουν αρκετά κουρασμένη είναι η αλήθεια. Δεν πρόλαβα να πάρω τις ανάσες μου καθώς είχε προηγηθεί ο ημιτελικός στα 50 μέτρα ύπτιο. Πήρα αρκετές αναπνοές, ήμουν λίγο σφιγμένη παρόλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη".

"Κολύμπησα ένα καλό πενηντάρι ύπτιο, αν και μετά το πρωινό δεν περίμενα ότι θα κολυμπήσω καλά και το απόγευμα. Το πρωί μετά τον προκριματικό ήμουν έξω στο ύπτιο και άρχισα να προετοιμάζομαι πια για τον τελικό του ελεύθερου. Όμως ως πρώτη αναπληρωματική, μπήκα στη συνέχεια στον ημιτελικό του ύπτιου που ήταν λίγη ώρα πριν τον τελικό στο ελεύθερο. Στιγμιαία σκέφτηκα να το αφήσω, αλλά μετά είπα μέσα μου ότι δεν σου δίνονται κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες και έτρεξα την κούρσα".

"Σίγουρα αν δεν είχα το ύπτιο θα είχα τρέξει πιο γρήγορα στον τελικό του ελεύθερου αλλά δεν μιλάω για μετάλλιο, απλά ίσως θα είχα κάνει το ρεκόρ. Αυτές είναι επιλογές, αλλά είμαι ευχαριστημένη. Σίγουρα δεν έχω το μετάλλιο που μετράει πολύ, αλλά νομίζω ότι είμαι σταθερή σε ημιτελικούς τελικούς. Για μένα αν έσπαγα το ρεκόρ μου θα ήταν σαν να είχα πάρει μετάλλιο, όπως έγινε με την Αννα και μπράβο της. Όμως δεν σου έρχονται τα πράγματα πάντα όπως τα θέλεις. Συνεχίζουμε".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ