ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κολύμβηση: Νταμπλ στις μικτές για την Οχάσι από την Ιαπωνία

Η Γιούι Οχάσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού
Η Γιούι Οχάσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του χρυσού 2021 MATTHIAS SCHRADER / AP PHOTO

Μετά τα 400μ., η Γιούι Οχάσι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 200μ μικτής ατομικής και έτσι ανέβηκε για δεύτερη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Νταμπλ χρυσών μεταλλίων στα αγωνίσματα της μικτής ατομικής έκανε η Γιούι Οχάσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Γιαπωνέζα κολυμβήτρια, μετά τη νίκη της στα 400μ. την Κυριακή (25/7), θριάμβευσε σήμερα και στα 200μ., κερδίζοντας «στο νήμα» την Αμερικανίδα Αλεξ Ουόλς.

Η Οχάσι τερμάτισε σε 2:08.52 έναντι 2:08.65 της Ουόλς, ενώ η Κέιτι Ντάγκλας (επίσης από τις ΗΠΑ) πήρε την τρίτη θέση με 2:09.04. Απογοητευτική ήταν η εμφάνιση της κατόχου του τίτλου, της Ουγγαρέζας Κατίνκα Χόζου, που έμεινε έβδομη και θα γυρίσει με άδεια χέρια στην πατρίδα της, μετά τα τέσσερα μετάλλια (τρία χρυσά κι ένα ασημένιο) του Ρίο.

Η Οχάσι συνέχισε μία εντυπωσιακή παράδοση που έχει δημιουργηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς από το 1996 και μετά τα χρυσά μετάλλια στις μικτές τα κατακτά σε κάθε διοργάνωση η ίδια αθλήτρια. Την αρχή έκανε η Μισέλ Σμιθ από την Ιρλανδία στην Ατλάντα, ακολούθησε η κυριαρχία της Ουκρανής Γιάνα Κλότσκοβα σε Σίδνεϊ και Αθήνα, η Αυστραλή Στέφανι Ράις έκανε το νταμπλ στο Πεκίνο και τη μιμήθηκαν η Κινέζα Σιγουέν Γε στο Λονδίνο και η Χόζου στο Ρίο.

Η Ιαπωνία δεν είχε κατακτήσει ποτέ Ολυμπιακό μετάλλιο στο αγώνισμα, αλλά σήμερα έγινε η όγδοη διαφορετική χώρα που παίρνει χρυσό, στις 12 διοργανώσεις που τα 200μ. μικτή ατομική περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Οι ΗΠΑ εκπροσωπούνται στο βάθρο για έκτη σερί διοργάνωση, αλλά συνεχίζουν να αγνοούν το χρυσό από το 1984, όταν η Τρέισι Κόλκινς είχε νικήσει στο Λος Αντζελες.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 200μ. μικτή ατομική γυναικών:

1. Γιούι Οχάσι (Ιαπωνία) 2:08.52

2. Αλεξ Ουόλς (ΗΠΑ) 2:08.65

3. Κέιτ Ντάγκλας (ΗΠΑ) 2:09.04

4. Αμπι Γουντ (Μ. Βρετανία) 2:09.15

5. Γιτίνγκ Γιου (Κίνα) 2:09.57

6. Σίντνεϊ Πίκρεμ (Καναδάς) 2:10.05

7. Κατίνκα Χόζου (Ουγγαρία) 2:12.38

8. Αλίσια Γουίλσον (Μ. Βρετανία) 2:12.86

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ