ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ στο SPORT24: "O γιος μου που έρχεται είναι το μετάλλιό μου για φέτος και για πάντα"

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ © ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ / AZSPORTSIMAGES.COM

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό των 50μ. ελεύθερο και δήλωσε “σκασμένος” στο SPORT24 που δεν βρέθηκε στα μετάλλια, αλλά και ενθουσιασμένος που ισοφάρισε τον Σπύρο Γιαννιώτη.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ είχε πειστεί ότι θα ανέβει στο βάθρο στα 50μ. ελεύθερο. Οι χρόνοι του τελικού μαρτυρούν ότι σωστά πίστευε σε αυτό το μετάλλιο. Ήταν στα μέτρα του.

"Είμαι στεναχωρημένος. Ήθελα το μετάλλιο. Όμως, αυτός είναι ο πρώτος τελικός στην καριέρα μου και είναι περίεργα τα συναισθήματά μου. Είναι λογικό να είμαι έτσι. Αν δεν ήμουν σκασμένος, θα σήμαινε ότι δεν με ενδιαφέρει αυτό που κάνω. Είναι περίεργοι αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είδα ότι όλοι αθλητές της κούρσας που δεν μπήκαν στα μετάλλια ήταν πολύ στεναχωρημένοι. Κάποιοι έκλαιγαν.

Είναι αλήθεια ότι είδαμε πολλούς αθλητές σε αυτή τη διοργάνωση να κλαίνε. Περάσαμε δύσκολα με τον κορονοϊό. Η πίεση που είχαμε ήταν μεγάλη και αρκετά παιδιά ξέσπασαν. Στο μεταξύ, το 50άρι είναι το πιο δύσκολο αγώνισμα της κολύμβησης, κρίνεται στις λεπτομέρειες και έμεινα σταθερός στους οκτώ καλύτερους του κόσμου. Το χαρακτηρίζουν βασιλιά της κολύμβησης, επειδή είναι πάρα πολλές οι συμμετοχές.

Θέλει πολλή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Παρατηρήσαμε ότι ο τελικός είχε βατούς χρόνους για όλους μας. Από αυτή την άποψη ήταν εφικτό το μετάλλιο. Ωστόσο, ήταν πολύ πρωί. Αυτό δεν μου ταιριάζει, δεν είμαι πρωινός τύπος. Ξύπνησα κατά τις 5.30πμ με 6.00πμ και πήγα για περπάτημα. Το άλλο που με δυσκόλεψε στο Χωριό ήταν οι αποστάσεις. Έχει πολύ περπάτημα για να πας στο λεωφορείο, πολύ για να πας στο εστιατόριο που πηγαίναμε δυο φορές την ημέρα. Έτσι κι αλλιώς εγώ δεν περπατάω, αλλά κολυμπάω”. (Γέλασε)

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ SPORTSIMAGES.GR

Στο Χωριό, ήταν στρεσαρισμένος όλες τις ημέρες. Ήταν η πρώτη φορά που ρωτούσε τον προπονητή του, Άκη Οικονόμου “πότε θα πάμε για φαγητό;”, “πότε θα πάμε πισίνα;”. Είχε μια νευρικότητα που για πρώτη φορά εκδήλωνε σε διοργάνωση. Δεν τον ενδιέφεραν τέτοια θέματα, ποτέ.

Πάντως, ο κόουτς είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του αθλητή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εξήγησε στον Κριστιάν ότι πρέπει να είναι χαρούμενος που βρίσκεται στους πέντε καλύτερους κολυμβητές του πλανήτη και μιλώντας στο SPORT24 ανέλυσε τεχνικά τον αγώνα του αθλητή του.

"Οι χρόνοι πήγαν προς τα πάνω. Το περίμενα επειδή τα βαριά κορμιά είναι δύσκολο να κολυμπήσουν στις 10 το πρωί. Σηκωθήκαμε νωρίς, να περπατήσουμε λίγο. Να μας δει ο ήλιος. Επειδή, δεν έχει συνηθίσει το σώμα να αγωνίζεται τόσο πρωί. Γι' αυτό είχαμε αλλάξει την προπόνηση τους τελευταίους δύο μήνες. Έχω την εντύπωση ότι μέχρι τα πρώτα 35 μέτρα ήταν μέσα στα μετάλλια.

Έδωσε πολλή ενέργεια για να φτάσει τον Μανοντού και τον Ντρέσελ και ενώ τους έφτασε έσφιξε το κορμί του. Συνήθως, βγαίνει από το νερό έπειτα από έξι δελφινισμούς (κίνηση που μοιάζει με αυτή του δελφινιού όσο ο κολυμβητής είναι κάτω από το νερό, μετά την εκκίνηση). Και στις τρεις κούρσες -στο Τόκιο- βγήκε μετά τους πέντε δελφινισμούς, σαν να έμπαινε ρηχά μετά την εκκίνηση. Αυτό επηρέασε τον τερματισμό. Η χεριά έπρεπε να κλείνει στον τοίχο ενώ τώρα χρειάστηκε να γλιστρήσει λίγο ακόμα στο νερό".

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ SPORTSIMAGES.GR

Ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήξερε ότι ισοφάρισε την καλύτερη θέση που είχε η Ελλάδα στην κολύμβηση σε πισίνα μέχρι τώρα (με εξαίρεση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896). Ο Σπύρος Γιαννιώτης ήταν επίσης 5ος Ολυμπιονίκης στα 1.500 μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Όταν του το είπα, ενθουσιάστηκε και άλλαξε η ψυχολογία του: “Αλήθεια; Δεν το ήξερα αυτό. Δηλαδή, η πέμπτη θέση είναι η καλύτερη που έχουμε στην πισίνα; Τώρα, χάρηκα και ειδικά επειδή έχει πετύχει το ίδιο πράγμα ένας μεγάλος και σπουδαίος αθλητής, όπως ο Σπύρος που τον σέβομαι. Αφού ισοφάρισα τον Σπύρο, σημαίνει ότι έκανα κάτι καλό”.

Πάντως, χωρίς μετάλλιο δεν θα μείνει, φέτος. Τον Οκτώβριο η σύζυγός του Λίντσι θα φέρει στον κόσμο το γιο τους: “Έκανα τα πάντα για να είμαι απολύτως έτοιμος. Τα έδωσα όλα. Θα ήταν το πρώτο μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το ήθελα και για μένα και για την Ελλάδα. Αλλά θα έχω μετάλλιο. Το παιδί που περιμένουμε με τη σύζυγό μου είναι το μετάλλιό μου για φέτος και για πάντα! Ανυπομονώ. Περιμένω πως και πως να έρθει αυτή η στιγμή και νομίζω ότι μετά τη γέννηση του παιδιού μου θα τα ξεχάσω όλα.

Πάντως, πρέπει να πούμε ότι η ελληνική κολύμβηση πήγε καλά στο Τόκιο. Και ο Τόλης (Χρήστου) και η Άννα (Ντουντουνάκη) και οι τρεις σκυτάλες μας. Τώρα, θα προετοιμαστώ τα επόμενα τρία χρόνια για να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου στο Παρίσι. Εύχομαι να ξεμπερδέψουμε με τον covid και να είναι όλα πιο εύκολα. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν για να έρθω εδώ. Τη Stoiximan, τα My Market, τη Speedo, τον Θείο μου -που σίγουρα χωρίς αυτόν δεν θα ήμουν εδώ-, τη γυναίκα μου και όσους μού στέλνουν μηνύματα υποστήριξης. Τους ευχαριστώ όλους".

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ
Ο Κριστιάν Γκολομέεβ SPORTSIMAGES.GR

Ο 28χρονος κολυμβητής έκλεισε το κεφάλαιο της παραμονής του στις ΗΠΑ και θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένειά του. Ένας από τους λόγους που βρέθηκε στην Αμερική ήταν για να βελτιώσει την εκκίνησή του, κυρίως επειδή είναι καλύτερες οι συνθήκες εκεί . Είναι ένας σκέλος που δουλεύει ακόμα. Είναι ένα κορμί 2,04 μ., είναι λογικό να δυσκολεύεται στην εκκίνηση, η οποία δεν είναι κακή, αλλά έχει περιθώρια βελτίωσης.

*Σε συνεργασία του SPORT24 με το Sportsfeed.gr

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΟΛΟΜΕΕΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ