ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ

Ντουντουνάκη στο SPORT24: "Να κάνω καλό χρόνο και ας έρθει το μετάλλιο – Μεγάλη η συμβολή των My market"

Ντουντουνάκη στο SPORT24: "Να κάνω καλό χρόνο και ας έρθει το μετάλλιο – Μεγάλη η συμβολή των My market"

Η 25χρονη Πρωταθλήτρια Ευρώπης μιλά για τους στόχους της εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και για τη σημασία που έχει για εκείνη ότι είναι μέλος της My Oμάδα

Λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι της για το Τόκιο και τη δεύτερη συμμετοχή στην καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Άννα Ντουντουνάκη αναλύει στο SPORT24 τους στόχους της, αλλά και τη συμβολή που έχει στην καθημερινότητά της η ύπαρξη χορηγών όπως τα My market.

Από όταν θυμάται τον εαυτό της ήταν μέσα στις πισίνες. Αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Ένα άθλημα που αγαπούσε. Όχι τόσο, όμως, ώστε να το βάλει σε προτεραιότητα και να αφήσει σε δεύτερη μοίρα το σχολείο. Το χρυσό μετάλλιο στο Μεσογειακό Κύπελλο στα Χανιά το 2010 παρόλο που την «έβαλε» στην Εθνική ομάδα και σε ρυθμούς πρωταθλητισμού ήταν το κύκνειο άσμα της στο άθλημα.

Ντουντουνάκη στο SPORT24: "Να κάνω καλό χρόνο και ας έρθει το μετάλλιο – Μεγάλη η συμβολή των My market"

Όλα άλλαξαν όμως το 2011, όταν η μαθήτρια λυκείου, πλέον, Άννα γνώρισε τον Κώστα Τζιλιβάκη. Τον γυμναστή που έμελλε να τη μυήσει στον κόσμο της κολύμβησης και, πιο συγκεκριμένα, των 100μ. πεταλούδα. Έρωτας με την πρώτη… βουτιά!

Στα 25 χρόνια της η Άννα Ντουντουνάκη διαθέτει πτυχίο με άριστα από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και ταυτόχρονα θριαμβεύει και στο άθλημα που αγαπά, αφού μόλις τον περασμένο Μάιο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη, καταρρίπτοντας μάλιστα και το Πανελλήνιο ρεκόρ.

Πλέον, έχει στρέψει το βλέμμα προς την Ανατολή, περίπου 9.500χλμ μακριά. Προς το Τόκιο, όπου θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην αθλητική της καριέρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχεις ήδη ξεχωρίσει ως μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες κολυμβήτριες όλων των εποχών, ενώ ταυτόχρονα αποφοίτησες από τη Νομική με άριστα. Παράλληλα, από μικρή μάθαινες γαλλικά και πιάνο. Πώς έχεις καταφέρει και τα έχεις συνδυάσει όλα μαζί με τέτοια επιτυχία; Είναι αυτό που λέμε "δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο";

" Όχι απλά θέλει κόπο. Θέλει πολύ κόπο. Σε ό,τι κάνεις. Αρκεί να το θέλεις. Όλα αυτά που ανέφερες είναι κομμάτια της ζωής μου που τα αγαπούσα και τα αγαπώ. Οπότε δεν μπορούσα να αφήσω κάτι πίσω. Καταλαβαίνεις ότι το πρόγραμμά μου ήταν και είναι απόλυτα γεμάτο, αλλά κι αυτό είναι κάτι που με ευχαριστεί ".

Τι σημαίνει, λοιπόν, πειθαρχία για εσένα; Αφήνεις καθόλου τον εαυτό σου να ξεφύγει από το πρόγραμμα; Είναι η καθημερινότητά σου και η διατροφή σου, έτσι συντονισμένες, ώστε τίποτα δεν μπορεί να πάει διαφορετικά;

" Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, δεν είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να στερείται πράγματα που του αρέσουν στην καθημερινότητά του. Δηλαδή, είναι προφανές ότι είμαι όλη μέρα στις πισίνες και κάνω διπλές – και τριπλές μη σου πω – προπονήσεις. Όμως, είναι κάτι που θέλω και με ευχαριστεί. Δεν έβαλα ποτέ το ‘’πρέπει’’ μπροστά από την προπόνηση. Το ίδιο και στη διατροφή. Θα προσέξω τι θα φάω και πόσο και νιώθω αρκετά τυχερή σε αυτό μιας και έχω και τη συνεχή υποστήριξη των My market, τα οποία φροντίζουν εδώ και δύο χρόνια να έχω μια ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή. Όμως, έχω και τις… αδυναμίες μου, όπως είναι τα παγωτά, τα οποία και δεν θέλω να τα στερούμαι συνεχώς. Πρέπει να προσέχουμε πάντα και ένα άλλο κομμάτι, που είναι η ψυχολογία. Βεβαίως και έχω κάνει και συνεχίζω να κάνω θυσίες, όμως δεν υποβάλλω τον εαυτό μου στο απόλυτο πρόγραμμα και στην απόλυτη πειθαρχεία. Και μέχρι στιγμής φαίνεται πως λειτουργεί αυτό" .

Πόσο σε επηρέασε η αναβολή των Αγώνων πέρυσι; Κοιτώντας πίσω την πορεία σου τον τελευταίο χρόνο και το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησες τον Μάιο στη Βουδαπέστη, θεωρείς πως είχε θετικό πρόσημο για εσένα το γεγονός πως μετατέθηκαν όλοι οι αγώνες για εφέτος;

" Μπορώ να πω ότι αρχικά δεν με βοήθησε πολύ. Είχα επηρεαστεί ψυχολογικά και αυτό βέβαια είχε αντίκτυπο και στις προπονήσεις μου. Όμως, με βοήθησαν οι προπονητές μου, οι δικοί μου άνθρωποι, καθώς και οι χορηγοί μου, όπως τα My market, που έμειναν στο πλευρό μου και με στήριξαν αυτή τη τόσο ιδιαίτερη χρονιά. Τους ευχαριστώ πολύ για αυτό. Βρήκα τον χρόνο όμως να βελτιώσω λεπτομέρειες και να γίνω καλύτερη. Οπότε τώρα που έχουμε φτάσει στην τελική ευθεία, θα πω ότι τελικά με βοήθησε η αναβολή" .

Το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, το επιβεβαιώνει όντως αυτό. Πιστεύεις πως θα συνεχίσει έτσι η χρονιά σου; Κυνηγάς μια θέση στο βάθρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο;

" Ας μη λέμε μεγάλα λόγια! Είμαι πολύ ευτυχισμένη που πήρα το χρυσό στη Βουδαπέστη και ακόμη δεν έχω προλάβει να το συνειδητοποιήσω. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πιο δύσκολοι. Μόνο η πίεση που υπάρχει λόγω της σημασίας και της ιστορίας που έχει ο θεσμός, δημιουργεί έξτρα πίεση σε κάθε αθλητή και αθλήτρια. Αυτό που θέλω λοιπόν είναι να διατηρήσω την αυτοσυγκέντρωσή μου και να τερματίσω στον χρόνο που θέλω. Αν αυτός ο χρόνος μου φέρει και ένα μετάλλιο… Μακάρι" .

Ντουντουνάκη στο SPORT24: "Να κάνω καλό χρόνο και ας έρθει το μετάλλιο – Μεγάλη η συμβολή των My market"


Εδώ και δύο χρόνια είσαι μέλος της My Ομάδα. Τι σημαίνει για εσένα αυτό;

" Τα My market με στηρίζουν εδώ και δύο χρόνια. Μάλιστα σε μια περίεργη για όλους χρονιά. Εκτός το ότι φροντίζουν για την ισορροπημένη διατροφή μου, προσφέροντάς μου μια μεγάλη ευκολία στην καθημερινότητά μου, ώστε να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με πολλά πράγματα πέρα από το τι κάνω εντός της πισίνας, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Και αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο που ψάχνεις σε έναν χορηγό! Είμαι ευγνώμων για αυτό" .

Πηγαίνοντας μπροστά 15-20 χρόνια, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου; Θα εμπλέκεσαι ακόμη με τον αθλητισμό ή θα έχεις αξιοποιήσει το πτυχίο σου της Νομικής;

" Ποιος ξέρει; Ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής μου και δεν μπορώ να με φανταστώ εκτός από αυτόν. Όμως κοιτάζω να βάζω πιο βραχυπρόθεσμους στόχους. Αυτούς που αφορούν προς το παρόν στην αθλητική μου καριέρα. Εύχομαι να πετύχω τα πράγματα που θέλω σε αυτή και στο μέλλον θα αποφασίσω και για τα υπόλοιπα".

TAGS ΑΝΝΑ ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ