ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Γκάφα της LEN στη χρονομέτρηση αλλάζει το πανελλήνιο ρεκόρ της Ντουντουνάκη!

Γκάφα της LEN στη χρονομέτρηση αλλάζει το πανελλήνιο ρεκόρ της Ντουντουνάκη!
EUROKINISSI

Η LEN ανακοίνωσε πρόβλημα στη χρονομέτρηση των αγωνισμάτων του Σαββάτου, μεταξύ των οποίων και στο πανελλήνιο ρεκόρ της Άννας Ντουντουνάκη και στο παγκόσμιο του Άνταμ Πίτι.

Αδιανόητο πρόβλημα στους μηχανισμούς εκκίνησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου οδήγησε σε λάθος χρονομέτρηση σε εννέα κούρσες έξι αγωνισμάτων του απογευματινού προγράμματος του Σαββάτου, μεταξύ των οποίων σε ένα παγκόσμιο ρεκόρ και το πανελλήνιο ρεκόρ της Άννας Ντουντουνάκη!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τεχνικής επιτροπής κολύμβησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας υγρού στίβου υπήρχε λάθος προγραμματισμός στους μηχανισμούς εκκίνησης της πισίνας, με συνέπεια οι χρόνοι που μετρήθηκαν να είναι πιο γρήγοροι κατά 10 δέκατα του δευτερολέπτου σε σχέση με αυτούς που πραγματικά έκαναν οι κολυμβητές.

Η τεχνική επιτροπή κολύμβησης εξέτασε εκ νέου τους χρόνους των εννέα αγώνων, πραγματοποίησε νέα χρονομέτρηση και διαπίστωσε ότι παντού υπήρχε αυτή η διαφορά των 10 δεκάτων.

Ακολούθως, άλλαξε τα αποτελέσματα στους επίμαχους αγώνες, με συνέπεια η Ντουντουνάκη να έχει χρόνο 57.77 στα 100μ. πεταλούδα αντί για 57.67, επίδοση που επίσης συνιστά πανελλήνιο ρεκόρ, σε σχέση με το 58.63 που είχε κάνει την 1η Ιουλίου.

Όσο για τον Βρετανό Άνταμ Πίτι που κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος στα 100μ. πρόσθιο, δεν κολύμπησε σε 57.00 δευτερόλεπτα, αλλά σε 57.10.

Τα αγωνίσματα που επηρεάστηκαν

800μ. ελεύθερο γυναικών (τελικός)

100μ. πρόσθιο ανδρών (τελικός)

100μ. πεταλούδα γυναικών (τελικός)

100μ. ελεύθερο ανδρών (ημιτελικοί)

100μ. πρόσθιο γυναικών (ημιτελικοί)

200μ. πεταλούδα ανδρών (ημιτελικοί)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ