ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Ένοχος ο Αυστραλός ολυμπιονίκης της Αθήνας με την κοκαΐνη αξίας 130.000.000 ευρώ

Ο Νέιθαν Μπάγκαλεϊ πανηγυρίζει την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 500μ. Κ2 του κανόε καγιάκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 | Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
Ο Νέιθαν Μπάγκαλεϊ πανηγυρίζει την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στα 500μ. Κ2 του κανόε καγιάκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 | Σάββατο 28 Αυγούστου 2004 EUROKINISSI SPORTS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ

Ένοχος για εισαγωγή στην Αυστραλία κοκαΐνης 130.000.000 ευρώ κρίθηκε από το δικαστήριο της χώρας ο Νέιθαν Μπάγκαλεϊ, ο οποίος είχε κατακτήσει δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Ο αργυρός ολυμπιονίκης της Αθήνας στο κανόε καγιάκ Νέιθαν Μπάγκαλεϊ, μαζί με τον αδερφό του, Ντρου, κρίθηκαν ένοχοι στα τέλη Μαρτίου από δικαστήριο της Αυστραλίας για την προσπάθειά τους να περάσουν στη χώρα κοκαΐνη αξίας 130.000.000 ευρώ. Αμφότεροι δήλωσαν αθώοι ενώπιον του δικαστηρίου, ωστόσο δεν κατάφεραν να αποδείξουν την αθωότητά τους και πλέον περιμένουν την απόφαση για την ποινή που θα εκτίσουν.

Ο Ντρου Μπάγκαλεϊ και ακόμα ένας άντρας, ονόματι Άντονι Ντρέιπερ, συνελήφθησαν το 2018 έπειτα από μία επεισοδιακή καταδίωξη από την αστυνομία στη θάλασσα, στην οποία συμμετείχε το ναυτικό και η αεροπορία. Το σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε αγοραστεί από τον Νέιθαν Μπάγκαλεϊ.

Τον Ιούνιο του 2018, ο Ντρου Μπάγκαλεϊ και ο Ντρέιπερ πραγματοποίησαν ταξίδι 11 ωρών για να συναντήσουν ένα ξένο πλοίο που μετέφερε ναρκωτικά. Ωστόσο, εντοπίστηκαν από κάμερες αεροπλάνων και τους ακολούθησαν σκάφη του ναυτικού. Σε πλάνα από τις κάμερες εμφανίζεται ο Ντρου Μπάγκαλεϊ να πετάει πακέτα κοκαΐνης στη θάλασσα, ενώ ο Ντρέιπερ επιχειρεί να πηδήξει από το σκάφος. Ακολούθως, συνελήφθησαν από σκάφος της αστυνομίας του Κουίνσλαντ.

Ο Ντρου Μπάγκαλεϊ ισχυρίστηκε ότι νόμιζε πως στα πακέτα υπήρχε καπνός και ότι απήχθη από τον Ντρέιπερ, που τον ανάγκασε να κάνει αυτό το ταξίδι. Κατηγόρησε, δε, τον Ντρέιπερ ότι απείλησε την οικογένειά του. Ο Ντρέιπερ υποστήριξε ότι τον επέλεξε ο Ντρου Μπάγκαλεϊ για να οδηγήσει το σκάφος και του είπε ότι θα παραλάβουν "κάπνα", υποθέτοντας ότι επρόκειτο για μαριχουάνα.

Ο Ντρέιπερ δήλωσε ένοχος για την εισαγωγή κοκαΐνης, όμως η ποινή του μειώθηκε επειδή κατέθεσε εναντίον των αδερφών Μπάγκαλεϊ. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Νέιθαν Μπάγκαλεϊ, ο οποίος το 2004 είχε κερδίσει το αργυρό μετάλλιο στα 500μ. του Κ1 και του Κ2, αγόρασε το σκάφος και του τοποθέτησε δορυφορικό τηλέφωνο και σύστημα πλοήγησης.

Ωστόσο, ο 46χρονος πρωταθλητής, που μετρά επίσης 5 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (3 χρυσά, 2 χάλκινα), ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα για την αγορά του σκάφους του τα έδωσε ο αδερφός του και του είπε να τα χρησιμοποιήσει για να ανοίξει τη δική του επιχείρηση παρακολούθησης φαλαινών, σύμφωνα με το ABC News. Παρ' όλα αυτά, τα αποτυπώματα του Νέιθαν Μπάγκαλεϊ εντοπίστηκαν και σε ταινία που χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθεί ο αριθμός καταγραφής του σκάφους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο αδερφοί αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο εξαιτίας υπόθεσης ναρκωτικών. Παλαιότερα είχαν καταδικαστεί για τη συμμετοχή τους σε συμμορία παρασκευής παραισθησιογόνων χαπιών, ενώ το 2009 καταδικάστηκαν ξανά για άλλα αδικήματα που συνδέονται με ναρκωτικά. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη.

Photo credits: Eurokinissi Sports

TAGS ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ