ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άννα Ντουντουνάκη στο SPORT 24: "Η αυτοπεποίθησή μου έρχεται από τα πτυχία μου"

Η Άννα Ντουντουνάκη με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης
Η Άννα Ντουντουνάκη με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης 2021 AP PHOTO/PETR DAVID JOSEK

Η Άννα Ντουντουνάκη λίγο μετά το χρυσό της στα 100μ. πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης και ο προπονητής της Τάσος Καράμπελας μίλησαν στο SPORT 24 και τη Μαρία Καούκη για την τεράστια επιτυχία τους στη Βουδαπέστη.

Το πρώτο ευρωπαϊκό χρυσό της Ελλάδας στην κολύμβηση ήρθε από ένα κορίτσι που τρώει πέντε πιάτα γαμοπίλαφο στην καθισιά της, έπαιρνε πακέτο της μαμάς με καλτσούνια και μπουρέκια στο Λονδίνο, διαβάζει ατελείωτες ώρες, μαζεύει στοίβα τα πτυχία και διαθέτει τόνους αυτοπεποίθησης.

Η Άννα Ντουντουνάκη, πτυχιούχος της νομικής με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας της, αν και πίστευε ότι μπορεί να βρεθεί στο βάθρο.

“Ναι, ξέρω ποια είναι η Madama Butterfly της Ελλάδας. Έχω μάθει. Η κυρία Έλλη Ρουσσάκη”, είπε στο SPORT 24 η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια που ειδικεύεται στην πεταλούδα, όπως και η θρυλική Ρουσσάκη. Η Αννα είναι η επόμενη Madama Butterfly που ντύνεται στα γαλανόλευκα.

Παρεμπιπτόντως, η Butterfly της θρυλικής όπερας ήταν Γιαπωνέζα και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δική μας, τη μεθοδική Χανιώτισσα που ετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

"Δεν έχω λόγια γι' αυτή την επιτυχία. Δεν περίμενα το χρυσό μετάλλιο, όμως το ήθελα πολύ. Εννοώ ήθελα πολύ να είμαι στο βάθρο. 'Όμως ήξερα ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία που δεν έπρεπε να χάσω. Απουσίαζε από τη διοργάνωση η Σιούστρομ και εγώ έχω δουλέψει πάρα πολύ. Έχω φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Πάντως, καλύτερα που έγινε έτσι. Γενικά δεν θέλω να περιμένουν από μένα κάτι, διότι αυτό είναι καταπιεστικό. Με βοηθάει πολύ στον αγώνα. Όταν φτάνει η ώρα αυτή είμαι απελευθερωμένη".

Η 25χρονη κολυμβήτρια είχε ένα λόγο παραπάνω να νιώθει χαρούμενη γι' αυτό το χρυσό: "Χάρηκα πολύ επειδή ήταν μπροστά ο προπονητής μου, ο κ. Τάσος Καράμπελας. Ξέρω ότι είχε δει και τις προηγούμενες επιτυχίες μου και είχε χαρεί, αλλά είναι αλλιώς όταν είναι μπροστά και βλέπει από κοντά την κούρσα".

Ο Τάσος Καράμπελας τής ζήτησε να κοιμηθεί νωρίς, διότι οι υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης δεν έχουν τελειώσει. "Με την Άννα κάναμε μια τεράστια προσπάθεια και πολλές θυσίες, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε αυτή τη χρονιά. Είμαστε μαζί τέσσερα χρόνια και οι δύο απουσιάζαμε πολύ από τις οικογένειές μας. Κάθε χρόνο χτίζαμε και από κάτι και βλέπαμε τη βελτίωση. Είναι ένα παιδί που παράλληλα σπουδάζει και τα καταφέρνει. Είναι υπόδειγμα παιδιού που δείχνει ότι όταν θέλεις πραγματικά μπορείς να πετύχεις όλους τους στόχους σου”.

Τι άλλο κάνει; “Εκμεταλλεύτηκα το άνευ που είχα ως αθλήτρια και σπουδάζω τώρα και στην ΑΣΟΕΕ, Οικονομικά. Παράλληλα, κάνω κι ένα διδακτορικό πάνω στο Αθλητικό Δίκαιο και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Σκέφτηκα ότι αφού δεν μπορώ να δουλέψω λόγω του πρωταθλητισμού ας σπουδάσω κάτι επιπλέον, καθώς το διάβασμα προσαρμόζεται πιο εύκολα στο πρόγραμμά μου.

Βέβαια, όλα αυτά τώρα έχουν πάει λίγο πίσω, επειδή είναι Ολυμπιακή χρονιά και θέλω πολύ να πάω καλά και στο Τόκιο. Μακάρι να τα καταφέρω. Το λιγότερο που θέλω από μένα είναι ένα ατομικό ρεκόρ”. Στο άκουσμα της λέξης τελικός ενθουσιάστηκε. Ξέρει ότι δεν είναι εύκολο, αλλά γι' αυτήν είναι πιθανό: “Η αλήθεια είναι ότι έχω μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτό το έχω κερδίσει μέσα από τις σπουδές μου και το γεγονός ότι μπορώ να τα συνδυάζω όλα”.

Όλα συνδυάζονται ειδικά πάνω σε ένα κρητικό τραπέζι. "Τρελαίνομαι για το γαμοπίλαφο. Μπορώ να φάω πέντε πιάτα. Και για τα μπουρέκια τρελαίνομαι και τα καλιτσούνια και τις σφακιανές πίτες. Τη σεζόν 2018-2019 που ήμουν στο Λονδίνο λόγω των σπουδών – και έκανα πιο συντηρητική προετοιμασία επειδή δεν ήταν εύκολο εκεί- έπαιρνα πακέτα με τα κρητικά φαγητά της μαμάς", είπε γελώντας η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια Ευρώπης του ΝΟΧ. Ξέρει βέβαια ότι το καλύτερο μπουρέκι έχει μέσα Ολυμπιακό μετάλλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ