ΤΖΟΥΝΤΟ

Τζούντο: Δις χρυσός Ολυμπιονίκης καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

Kaja Kajzer of Slovenia holds her hands with the gold medal after winning the Judo under 57 kg final in the Tel Aviv Grand Prix 2020 in Tel Aviv, Israel, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Ariel Schalit)
Kaja Kajzer of Slovenia holds her hands with the gold medal after winning the Judo under 57 kg final in the Tel Aviv Grand Prix 2020 in Tel Aviv, Israel, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Ariel Schalit) AP

Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης του Τζούντο, Πέτερ Σεϊζενμπάχερ, καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βαρος τριών ανηλικων και του επιβλήθηκε φυλάκιση πέντε ετών.

Πριν από περίπου 30 χρόνια έγραψε το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του τζούντο αφού έγινε ο πρώτο αθλητής που κατέκτησε δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988) στην κατηγορία των 86κ.

Ο Πέτερ Σεϊζενμπάχερ μονοπωλεί τους τελευταίους μήνες και πάλι την επικαιρότητα για ένα άλλο λόγο.

Ο 60χρονος σήμερα Αυστριακός καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό για ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων. Όλα έγιναν την περίοδο που ήταν προπονητής. Το πρώτο θύμα ήταν εννιά ετών όταν άρχισε να δέχεται τη σεξουαλική παρενόχληση από τον Σεϊζενμπάχερ και το δράμα της κράτησε για τρία χρόνια. Το δεύτερο θύμα του ήταν 13 ετών και το τρίτο 16.

Από αυτό άνοιξε και ο ασκός του Αιόλου αφού εκείνο μίλησε πρώτο και ξεκίνησε η διαδικασία της δίκης για τον 60χρονο. Βέβαια, τα πράγματα δεν ήταν τόσο απλά αφού ο Αυστριακός είχε εξαφανιστεί και αναγκάστηκε να συνδράμει η ιντερπόλ ώστε να τον πιάσουν μετά από σχεδόν τρία χρόνια στην Ουκρανία.

Το πρώτο δικαστήριο είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ τώρα εκδικάστηκε η έφεση που είχε ασκήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ