ΤΖΟΥΝΤΟ

Τζούντο: Δια βίου αποκλεισμός σε Ολυμπιονίκη για σεξουαλική παρενόχληση

Kaja Kajzer of Slovenia holds her hands with the gold medal after winning the Judo under 57 kg final in the Tel Aviv Grand Prix 2020 in Tel Aviv, Israel, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Ariel Schalit)
Kaja Kajzer of Slovenia holds her hands with the gold medal after winning the Judo under 57 kg final in the Tel Aviv Grand Prix 2020 in Tel Aviv, Israel, Thursday, Jan. 23, 2020. (AP Photo/Ariel Schalit) AP

Απαγορεύτηκε δια βίου σε Ολυμπιονίκη να ασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο με το τζούντο στη Νότια Κορέα μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση.

Σε μπελάδες βρίσκεται ο κάτοχος του ασημένιου μεταλλίου στα -73κ. του τζούντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, Γουάνγκ Κι-τσουν. Μία καταγγελία που έγινε εις βάρος του στις αρχές Μαρτίου του στερεί δια βίου την ενασχόλησή του με το άθλημα.

Συγκεκριμένα η καταγγελία αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση.

Πιο είναι το εντυπωσιακό της υπόθεσης; Η Ομοσπονδία τζούντο της Νοτίου Κορέας έτρεξε από μόνη της έρευνα και από αυτήν προέκυψαν προφανώς στοιχεία που έδειχναν την ενοχή του 31χρονου. Έτσι, δεν περίμεναν καν την εκδίκαση της υπόθεσης σε κάποιο δικαστήριο και τον τιμώρησε με δια βίου αποκλεισμό.

Ο Γουάνγκ Κι-τσουν διαμαρτυρήθηκε, άσκησε έφεση κατά της απόφασης της ομοσπονδίας η οποία όμως δεν έγινε δεκτή. Τώρα θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να την αλλάξει μόνο εάν το δικαστήριο κρίνει ότι είναι αθώος. Τότε και μόνο τότε θα μπορέσει να ασκήσει νέα έφεση στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Νότιας Κορέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ