ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Η Τσουλφά και η λίστα με τις μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Αιμιλία Τσουλφά με την Σοφία Μπεκατώρου
Η Αιμιλία Τσουλφά με την Σοφία Μπεκατώρου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Αιμιλία Τσουλφά με την Αριάδνη Σπανάκη κλείδωσαν την παρουσία τους στο Τόκιο και η πρώτη θα γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα αθλήτρια που το καταφέρνει. Οι αθλήτριες που προσπερνάει.

Τα βιβλία των ιστορικών του μέλλοντος θα απασχολήσει σίγουρα η περίπτωση της Αιμιλίας Τσουλφά η οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Περίπου δύο μήνες πριν κλείσει τα 48 της χρόνια κατάφερε με μαζί με την Αριάδνη Σπανάκη να σφραγίσει το εισιτήριο της για τους Αγώνες που θα διεξαχθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ιαπωνία. Αν σε αυτά προσθέσουμε την αποχή 17 χρόνων καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας της.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων που έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές το ελληνικό δίδυμο θα ριχτεί στη μάχη στις 28 Ιουλίου. Τότε η Αιμιλία Τσουλφά θα είναι 48 ετών, δύο μηνών και 13 ημερών.

Τι σημαίνει αυτό; Πως σύμφωνα με τα στατιστικά που είναι γνωστά μέχρι σήμερα θα γίνει η μεγαλύτερη σε ηλικία Ελληνίδα αθλήτρια που θα αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ στο σύνολο θα βρεθεί μέσα στην εικοσάδα.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκονταν μέχρι σήμερα η μεγάλη κυρία της τοξοβολίας, Ευαγγελία Ψάρρα, η οποία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν 42 ετών και 55 ημερών.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η Ευαγγελία Ψάρρα προσπέρασε την Σάββα Λίκα για λίγες ημέρες αφού η ακοντίστρια στους τελευταίους της Αγώνες στο Λονδίνο ήταν 42 ετών και 43 ημερών.

Την τριάδα συμπλήρωνε η Γκέλλυ Σκαρλάτου η οποία ήταν 40 ετών και 199 ημερών όταν αγωνίστηκε το 2016 στο RSX και ακριβώς από πίσω της βρίσκεται μία άλλη μεγάλη κυρία της ελληνικής ιστιοπλοΐας. Ο λόγος για την Σοφία Μπεκατώρου η οποία όταν αγωνίστηκε στο Ρίο ήταν 38 χρονών και 234 ημερών.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ