ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Τρία σκάφη διεκδικούν την πρωτιά στο "55ο Ράλλυ Αιγαίου"

Τρία σκάφη διεκδικούν την πρωτιά στο "55ο Ράλλυ Αιγαίου"
NIKOS ALEVROMYTIS/WWW.ALEN.GR

Ύστερα από τρεις ιστιοδρομίες τρία σκάφη ισοβαθμούν στην κορυφή του "55ου Ράλλυ Αιγαίου" με την κορυφή να κρίνεται στο τελευταίο σκέλος του αγώνα.

Στην τελευταία ιστιοδρομία θα κριθεί ο νικητής του "55ου Ράλλυ Αιγαίου". Ύστερα από τρεις κούρσες, κάθε μία με τις δικές της ιδιαιτερότητες, τρία σκάφη ισοβαθμούν στην πρώτη θέση στα ORCi, κάτι που έχει κορυφώσει το ενδιαφέρον για τον ιστορικό θεσμό, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Χθες το πρωί, τα ιστιοφόρα πήραν εκκίνηση από τους Λειψούς με τους ασθενείς ανέμους να δοκιμάζουν, για άλλη μία φορά, την υπομονή, την αντοχή, αλλά και τη γνώση των ιστιοπλόων. Η πορεία που χάραξαν ήταν προς το ακρωτήρι Σταυρός, βόρεια της Νάξου. Κάθε ένα επέλεξε τη δική του τακτική, βάσει των ανέμων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… ιδιαίτερα ιδιότροποι. Τις πρώτες πρωινές ώρες δυνάμωσε ο άνεμος και, έτσι, τα ιστιοπλοϊκά άρχισαν σιγά σιγά να φτάνουν στον τερματισμό, στην είσοδο του κόλπου της Παροικιάς. Τα πρώτα έφτασαν γύρω στις 03.30, το πρωί και το τελευταίο στις 17.00, το απόγευμα. Στα ORCi, πρώτευσε το «Bullet Encode».

Έτσι, ύστερα από τρεις κούρσες, στην κορυφή της γενικής κατάταξης των ORCi ισοβαθμούν τα σκάφη «Bullet – Encode» (κυβ. Δ. Δεληγιάννης – Σ. Καμπουρίδης), «Chiara Ιason» (Ν. Φωτίου) και «Africana – Optimum Team» (Λαουρεντιού Γκαιντάν από τη Ρουμανία). Το γεγονός ότι ο τέταρτος και ο πέμπτος είναι μόλις τρεις βαθμούς πίσω και διεκδικούν και αυτοί θέσεις στην τριάδα. Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης θα κριθεί στο τέταρτο και τελευταίο σκέλος του αγώνα, από την Πάρο στο Σούνιο, κάτι που αποδεικνύει τις τεράστιες δυσκολίες του αγώνα, τον υψηλό συναγωνισμό και αναδεικνύει τη ναυτοσύνη.

«Αυτή είναι η ομορφιά του Ράλλυ Αιγαίου. Ύστερα από πέντε ημέρες αγώνα ο νικητής θα κριθεί στο τελευταίο σκέλος. Οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλοιωθεί. Δεν είναι το Αιγαίο που ξέραμε. Αυτό είναι ένα… νέο Αιγαίο. Οι πρώτες ομάδες είναι όλες πολύ καλές και χαίρομαι για αυτό, διότι μία νίκη όταν είναι άνετη δεν έχει καμία αξία. Νομίζω ότι η πρωτιά θα κριθεί ελάχιστα μίλια πριν από τον τερματισμό», δήλωσε ο κυβερνήτης του «Bullet – Encode», ο Ολυμπιονίκης, Δημήτρης Δεληγιάννης και ο συγκυβερνήτης, Σίμος Καμπουρίδης, πρόσθεσε: «Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης κούρσας έπρεπε να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να καταφέρουμε να βρεθούμε, τουλάχιστον, στην πρώτη τριάδα της γενικής. Μέχρι την Δονούσα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα, εμείς, όμως, όταν νυχτώνει συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς και, συνήθως, το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει».

Στα ORC Club, στη διαδρομή Λειψοί – Πάρος πρώτευσε το «Κορμοράνος» με κυβερνήτη τον Ναύαρχο ε/α, Κωνσταντίνο Μανιουδάκη Π.Ν. Στη γενική κατάταξη προηγείται το σκάφος «Απήδαλος Ναυς - I.M.S» (κυβερνήτης Παύλος Κούρκουλος).

Αύριο το μεσημέρι (12.30), τα σκάφη θα πάρουν εκκίνηση από την Πάρο με προορισμό τον Ναό του Ποσειδώνα, στο Σούνιο, όπου και θα ολοκληρωθεί το 55ο Ράλλυ Αιγαίου

Τα αποτελέσματα της τρίτης ιστιοδρομίας στην κατηγορία Orc international:

1. Bullet – Encode ( κυβερνήτες Δημήτρης Δεληγιάννης & Σίμος Καμπουρίδης )

2. Ιωνία ( κυβερνήτες Κυριακή Δεληγιώργη & Τζανέτος Κυριακίδης )

3. Africana – Team Optimum ( κυβερνήτης Laurentiu Gaitan )

Γενική Κατάταξη μετά από τρείς ιστιοδρομίες:

1. Bullet – Encode Βαθμοί ποινής 9.00

2. Chiara - Iason Βαθμοί ποινής 9.00

3. Africana – Team Optimum Βαθμοί ποινής 9.00

Τα αποτελέσματα της τρίτης ιστιοδρομίας στην κατηγορία ORC Club είναι,

1. Κορμοράνος ( κυβερνήτης Ντίνος Μανιουδάκης )

2. Water Gipsy ( κυβερνήτης Ιωάννης Μαραγκουδάκης )

3. Evelin G (κυβερνήτης Φίλιππος Κωνσταντινίδης )

Γενική κατάταξη μετά από τρεις ιστιοδρομίες στην κατηγορία Orc Club

1. Απήδαλος Ναυς – IMS ( Παύλος Κούρκουλος ) Βαθμοί ποινής 8

2. Water Gipsy ( Ιωάννης Μαραγκουδάκης ) Βαθμοί ποινής 9

3. I Sail ( Χρήστος Καρύδης & Σταύρος Χατζηγρηγόρης ) Βαθμοί ποινής 10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ