ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας για υπόθεση Μπεκατώρου: "Μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση σε οποιαδήποτε μορφή"

Η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου
Η Σοφία Μπεκατώρου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας σε ανακοίνωση της για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου τονίζει ότι έχει "μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση σε οποιαδήποτε μορφή".

Ήταν αναμενόμενο ότι αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η επίσημη αντίδραση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Αυτή ήρθε με ανακοίνωση η οποία συνοδεύεται και από δήλωση της Jo Aleh, προέδρου της Επιτροπής Αθλητών της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας μέλος της οποίας είναι και η σπουδαία Ελληνίδα ιστιοπλόος.

Η ανακοίνωση: «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, ως ο παγκόσμιος φορέας για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, έχει μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση σε οποιαδήποτε μορφή.

Οι ιστιοπλόοι έχουν το δικαίωμα σε μια θετική και ευχάριστη εμπειρία του αθλήματος σε ένα ασφαλές περιβάλλον, χωρίς φόβο κατάχρησης και παρενόχλησης.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει δεσμευτεί να προστατεύει και να διασφαλίζει την ευημερία των ατόμων στο άθλημα.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας υποστηρίζει τη Σόφια Μπεκατόρου, δύο φορές Ολυμπιονίκης και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, μετά την γενναία της απόφαση να παρουσιάσει την φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσε ως αθλητής.

Η Jo Aleh, πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της Παγκόσμιας Ιστιοπλοΐας και μέλος του Παγκόσμιου Ιστιοπλοϊκού Συμβουλίου, σχολίασε: "Η Σοφία έδειξε τεράστια γενναιότητα όταν βγαίνει μπροστά και μιλάει δημόσια. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για αυτήν και έχει την πλήρη υποστήριξη της παγκόσμιας ιστιοπλοϊκής κοινότητας.

Η Σοφία είναι τεράστια αθλήτρια, γνωστή για το πάθος και τη δέσμευσή της στο άθλημα. Έχει οδηγήσει στο νερό και τώρα έξω από αυτό. Ελπίζω ότι η γενναιότητά της μπορεί να εμπνεύσει άλλους που έχουν αδικηθεί να προχωρήσουν και ότι εκείνοι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα θα λογοδοτήσουν"».

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ