ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ιστιοπλοΐα: Ο απολογισμός των ελληνικών πληρωμάτων την Τετάρτη (28/07)

Pavlos Kaglialis, left, and Panagiotis Mantis, from Greece, compete during the 470 men race at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Bernat Armangue)
Pavlos Kaglialis, left, and Panagiotis Mantis, from Greece, compete during the 470 men race at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Wednesday, Aug. 10, 2016. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Με τα δύο πληρώματα των 470 να μπαίνουν στη μάχη, αλλά και τη συμμετοχή των Βύρωνα Κοκκαλάνη, Κατερίνα Δίβαρη και Ιωάννη Μιτάκη συνεχίστηκαν οι ιστιοδρομίες της ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην 7η θέση της γενικής κατάταξης πλασαρίστηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ημέρας και των δύο πρώτων ιστιοδρομιών στην κατηγορία των 470 ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά ιστιοπλοΐας.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την 1η ιστιοδρομία στην 5η θέση και τη 2η στην 6η θέση, έχοντας συνολικά 11 βαθμούς ποινής. Όσους έχουν αντίστοιχα και τα πληρώματα της Μ. Βρετανίας, της Ισπανίας, της Ιαπωνίας και της Γαλλίας.

Στην κατάταξη προηγούνται οι Αυστραλοί Ράιαν και Μπέλτσερ (7 β/π), ενώ στη 2η θέση είναι προσώρας οι Νεοζηλανδοί Σνόου-Χάνσεν/Γουίλκοξ (8 β/π).

Στη 13η θέση οι Τσουλφά και Σπανάκη

Θετικό ήταν το ξεκίνημα και για το δίδυμο των γυναικών στα 470. Η Αιμιλία Τσουλφά και η Αριάδνη Σπανάκη στην πρώτη τους ιστιοδρομία ήταν 15ες, ενώ στη δεύτερη τερμάτησαν στην ένατη θέση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στη 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στην κορυφή βρίσκονται οι Σκρζιπούλετς και Ογκάρ από την Πολωνία οι οποίες επικράτησαν και στις δύο ιστιοδρομίες.

Σταθεροι Κοκκαλάνης και Δίβαρη στα RSX

Στην 13η θέση της γενικής κατάταξης παρέμεινε ο Βύρωνας Κοκκαλάνης, ο οποίος ανήκει στην Team Future της bwin, μετά την ολοκλήρωση και της 9ης κατά σειρά ιστιοδρομίας των RS:X ανδρών στην Ενοσίμα, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα ιστιοπλοϊας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει 91 βαθμούς ποινής, κατετάγη 18ος, 19ος και 6ος στις σημερινές ιστιοδρομίες και, όπως έχει δικαίωμα, αφαιρεί τη χειρότερη.

Στη γενική κατάταξη προηγείται ο Ολλανδός Μπάντλοε με 26 βαθμούς ποινής (σήμερα τερμάτισε 2ος, 4ος και 1ος) και ακολουθεί ο Ιταλός Ματία Καμπόνι με 34 βαθμούς ποινής (8ος, 13ος, 4ος).

Στις γυναίκες η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε άλλη μία θέση στη γενική κατάταξη μετά την ολοκλήρωση των τριών ιστιοδρομιών της 3ης ημέρας στην κατηγορία σκαφών RS:X γυναικών, στην Ενοσίμα, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, βρίσκεται πλέον στην 20η θέση με 130 βαθμούς ποινής (όσους έχει και η Ρωσίδα Άνα Κχβορίκοβα), με την ολοκλήρωση των τριών ιστιοδρομιών της Τετάρτης (28/7). Συγκεκριμένα, στην 7η ιστιοδρομία, η Δίβαρη κατετάγη 23, στην 8η ήταν 15η και στην 9η ήταν 18η, αφαιρώντας στην πορεία την 7η ιστιοδρομία που ήταν η χειρότερή της.

Προηγείται η Βρετανίδα Έμα Ουίλσον με 16β. ποινής, την ακολουθει η Γαλλίδα Σαρλίν Πικόν με 19 βαθμούς ποινής, ενώ τρίτη στη γενική κατάταξη μέχρι στιγμής είναι η Κινέζα Γιουνξιού Λου με 22 βαθμούς ποινής. Συνολικά στα RS:X γυναικών μετέχουν 27 αθλήτριες.

FINN: Δέκατος ο Μιτάκης

Ο Ιωάννης Μιτάκης έχασε έδαφος την Τετάρτη (28/07) μετά την 3η και 4η ιστιοδρομία της κατηγορίας σκαφών Finn στην ιστιοπλοΐα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και υποχώρησε στη γενική κατάταξη στη 10η θέση (από 6ος που ήταν μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες).

Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε 13ος στην 3η ιστιοδρομία και 6ος στην 4η έχοντας 23 βαθμούς ποινής. Προηγείται ο Τούρκος Αλικάν Καϊνάρ (8 β/π), μαζί με τον Ούγγρο Ζόμπορ Μπέρεκς (8 β/π) και τρίτο τον Ισπανό Χουάν Καρντόνα Μέντες (9 β/π).


TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΓΙΑΛΗΣ ΑΙΜΙΛΙΑ ΤΣΟΥΛΦΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ