ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ιστιοπλοΐα: Στο επίκεντρο η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς

Μάντης και Καγιάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
Μάντης και Καγιάλης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο EUROKINISSI

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (13/04) συνάντηση ανάμεσα στο νέο προεδρείο της ΕΙΟ με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την προετοιμασία των αθλητών για τους Ολυμπιακούς να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Την πρώτη συνάντηση με το προεδρείο της ΕΟΕ είχε χθες Τρίτη η νέα διοίκηση της ΕΙΟ. Την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία εκπροσώπησαν η πρόεδρος Νίκη Αναστασίου, ο Α΄ αντιπρόεδρος, υπεύθυνος τομέα αθλητισμού και εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ Στέφανος Χανδακάς και ο Γ΄ αντιπρόεδρος Β. Ελλάδας και αναπληρωματικός εκπρόσωπος της ΕΙΟ στην ΕΟΕ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Αντιπρόεδρος Στέλιος Αγγελούδης και ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ολυμπιακή προετοιμασία των ιστιοπλόων μας, οι διαδικασίες πρόκρισης για τα Λέιζερ Στάνταρντ και ο τελικός σχεδιασμός για το Τόκιο. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι παράγοντες της ΕΟΕ και της ΕΙΟ συμφώνησαν ότι η εποικοδομητική συνεργασία των δυο πλευρών επιβάλλεται να συνεχιστεί με επίκεντρο τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Θυμίζουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ιστιοπλοΐα θα λάβει μέρος σε 6 κατηγορίες. Στα 470 ανδρών με τους Παναγιώτη Μάντη – Παύλο Καγιαλή, στα 470 γυναικών με τις Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά, στα ΦΙΝΝ με τον Γιάννη Μιτάκη, στα Λέιζερ Ράντιαλ με την Βασιλεία Καραχάλιου, στα RSX ανδρών με τον Βύρωνα Κοκκαλάνη και στα RSX γυναικών με την Κατερίνα Δίβαρη.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΒΙΛΑΜΟΥΡΑ

Ο Γιάννης Μιτάκης βελτίωσε τη θέση του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κλάσης ΦΙΝΝ που διεξάγεται στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Ο Ελληνας ιστιοπλόος ξεκίνησε 26ος και 30ος, αλλά στην τρίτη ιστιοδρομία έκανε πολύ καλή εμφάνιση τερματίζοντας 4ος, ενώ στην τέταρτη κατέλαβε την 26η θέση.

Έτσι, με 86 βαθμούς ο Μιτάκης ανέβηκε 24ος στη γενική βαθμολογία των 49 σκαφών. Προηγείται ο Ισπανός Ζ. Καρντόνα με 21 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ