ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ

Αριστείδης Αδαμόπουλος: Ανακοίνωσε αποχή από τα καθήκοντά του στην ΕΟΕ

Αριστείδης Αδαμόπουλος: Ανακοίνωσε αποχή από τα καθήκοντά του στην ΕΟΕ

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος ανακοίνωσε αποχή από τα καθήκοντά του στην ΕΟΕ λόγω της υπόθεσης Μπεκατώρου, μέσω επιστολής στον Σπύρο Καπράλο "μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως αυτής".

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, στον οποίο ανακοίνωσε ότι θα απέχει από τα καθήκοντά του στην ΕΟΕ, μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης που αφορά στη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε σεξουαλικά από επί σειρά ετών παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Αδαμόπουλος, μάλιστα, έκανε λόγο για "ψευδής, συκοφαντική και υποβολιμαία καταγγελία". Αναλυτικά η επιστολή του:

"ΠΡΟΣ : κ. Σπύρο Καπράλο,

Πρόεδρο της Ε.Ο.Ε.

Κύριε Πρόεδρε,

Παρακολουθώ με έκπληξη τις δηλώσεις της Σοφίας Μπεκατώρου, σύμφωνα με τις οποίες φέρομαι να την έχω κακοποιήσει σεξουαλικά πριν από 23 χρόνια. Το γεγονός αυτό το πληροφορήθηκα για πρώτη φορά σήμερα και, όπως έχω ήδη δηλώσει, η καταγγελία είναι ψευδής, συκοφαντική και υποβολιμαία. Παρολαυτά, αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι, λόγω της μεγάλης αρνητικής δημοσιότητας που έχει λάβει το θέμα, είναι πολύ πιθανό να πληγεί το κύρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο πρέπει να βρίσκεται πάντοτε ψηλά για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Γι’ αυτό το λόγο και μόνο και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μου απέναντι στην Ε.Ο.Ε., σας δηλώνω ότι από σήμερα και μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υποθέσεως αυτής από τις αρμόδιες αρχές θα παύσω να συμμετέχω στις συνεδριάσεις των οργάνων της Ε.Ο.Ε., των οποίων είμαι μέλος και γενικά θα απέχω από την άσκηση των καθηκόντων μου από οποιαδήποτε άλλη θέση κατέχω στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αρ. Αδαμόπουλος

Αθήνα, 16.01.2021".

TAGS ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ