ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ζεβλάκοφ στο Sport24.gr: "Μου θυμίζει Στολτίδη ο Καφού"

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ μίλησε στο Sport24.gr για τον Καφού, τον οποίο έζησε στο πολωνικό πρωτάθλημα. Ο παραλληλισμός με τον Στολτίδη, το "τέλειο δίδυμο με τον Οφόε" και τα συναισθήματα που πρέπει να ελέγξει.

Τον Καφού τον είδαμε το απόγευμα της Τρίτης (4/2) στη Λαμία. Ο Πέδρο Μαρτίνς τον ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, σε αυτόν τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου. Ο Πορτογάλος έπαιξε δίπλα στον Καμαρά, έδειξε κάποια θετικά στοιχεία, αλλά ασφαλώς το δείγμα για να κριθεί είναι μικρό.

Το Sport24.gr μίλησε τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ που ξέρει πολύ καλά το πρωτάθλημα της Πολωνίας. Από τη Λέγκια Βαρσοβίας αποκτήθηκε άλλωστε ο 27χρονος μέσος. Παρεμπιπτόντως ο Ζεβλάκοφ δούλεψε αρχικά ως αρχισκάουτ στη Λέγκια και ακολούθως ως αθλητικός της διευθυντής μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017. Από την ίδια ομάδα μάλιστα αποσύρθηκε από τη δράση το 2013. Ο 43χρονος ανέλυσε τον Καφού, με τον οποίο πάντως δεν συνεργάστηκε στην ομάδα της πολωνικής πρωτεύουσας.

"ΗΤΑΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ ΛΕΓΚΙΑ, ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ"

Αποτελώντας τον αθλητικό διευθυντή μιας άλλης πολωνικής ομάδας, της Zaglebie Lubin, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, ξέρει πολύ καλά τί εστί Καφού. "Ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Λέγκια. Τον τελευταίο καιρό ήταν τραυματίας και δεν έπαιζε πολύ. Ήταν νομίζω ένας από τους λόγους που δεν τα πήγαινε καλά η ομάδα" σχολίασε αρχικά ο Μίχαλ Ζεβλάκοφ και πρόσθεσε: "Είναι κλασικό οκτάρι. Συνδέει την άμυνα με το παιχνίδι στην επίθεση.

Είναι πολύ δυνατός, έξυπνος, ηγέτης της Λέγκια θα έλεγα, αλλά και μερικές φορές πολύ επιθετικός απέναντι στους αντιπάλους. Θέλω να πω πως όταν ένα παιχνίδι είναι σκληρό, μερικές φορές μπορεί να προκληθεί και τότε θα αντιδράσει. Θα μπορούσε δηλαδή να ελέγξει καλύτερα τα συναισθήματά του. Επειδή βέβαια ξέρω πώς είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ένας τέτοιος χαρακτήρας χρειάζεται σε μια ομάδα. Έχει το δικό του ταπεραμέντο".

"ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΟΕ"

Ο Ζεβλάκοφ που έκανε 129 συμμετοχές με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ανέλυσε ακόμη περισσότερο τον Καφού: "Ξέρει να αμύνεται, αλλά και να δημιουργεί. Στην αρχή της παρουσίας του στη Λέγκια, μάλιστα, έβαζε και σημαντικά γκολ. Μου θυμίζει τον Ιεροκλή Στολτίδη, ο οποίος βέβαια ήταν Νο6. Πολύ καλός ανασταλτικός, έβαζε και γκολ. Ο Καφού μπορεί να έχει διπλό ρόλο, και Νο6 και Νο8. Αποτελεί ένα μοντέρνο οκτάρι, που συνδέει άμυνα και επίθεση. Ξέρεις, θεωρώ πως θα έκανε τέλειο δίδυμο με τον Οφόε, ο οποίος πέρασε κι αυτός από τον Ολυμπιακό. Θα ήταν σούπερ οι δυο τους στην ίδια ομάδα. Αν θέλεις να σου μιλήσω με ποσοστά, 60% άμυνα και 40% επίθεση για τον Καφού".

Ρωτήσαμε τον Πολωνό για τον λόγο που θεωρεί πως μπήκε στη διαδικασία η Λέγκια να πουλήσει τον Καφού στον Ολυμπιακό. "Δεν μπορώ να ξέρω. Θεωρώ όμως πως ήθελε να πάει σε μεγαλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο Champions League, τώρα παίζει στο Europa League. Και οικονομικά θα είναι τώρα καλύτερα. Διαφορετικά δεν θεωρώ πως υπήρχε άλλος λόγος να πουληθεί".

"ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΕΝΙΩΘΑ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

Για το τέλος αφήσαμε κάτι επί προσωπικού. Τα συναισθήματα του Ζεβλάκοφ για την τετραετία του στο λιμάνι. "Μου λείπει πολύ ο Ολυμπιακός. Ο φοβερός του ύμνος και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Αυτό το συναίσθημα με το κατάμεστο Καραϊσκάκης σε κάνει να αισθάνεσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ