ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χουχούμης: "Αλλιώς τα είχα φανταστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά φταίω κι εγώ"

Χουχούμης: "Αλλιώς τα είχα φανταστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά φταίω κι εγώ"
Χουχούμης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μπακ της Σλόβαν Μπρατισλάβας, Διαμαντής Χουχούμης, μιλά στο Sport24.gr για τη ζωή στη Σλοβακία και αναφέρεται στη θητεία του στον Παναθηναϊκό. (PHOTOS).

Από το 2008 μέχρι το καλοκαίρι του 2017 στον Παναθηναϊκό. Στο "τριφύλλι" έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα. Στις 4/10/2012 έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Τότεναμ, και στις 29 του ίδιου μήνα ντεμπούτο στην Ελλάδα απέναντι στον ΟΦΗ. Το περασμένο καλοκαίρι άφησε τους "πράσινους" και για πρώτη φορά στην καριέρα του κλήθηκε να παίξει σε άλλη ομάδα και μάλιστα εκτός των συνόρων.

Ο 23χρονος αριστερός μπακ, Διαμαντής Χουχούμης, μιλά στο Sport24.gr για τη νέα του ζωή στη Σλοβακία, για την απόφαση που πήρε να υπογράψει στη Σλόβαν Μπρατισλάβας και περιγράφει όσα βιώνει στην πόλη της Κεντρικής Ευρώπης. Αναφέρεται, ασφαλώς, στον Παναθηναϊκό και στις δύσκολες στιγμές που περνά ο σύλλογος και σχολιάζει το πώς έφτασαν τα πράγματα σε τέτοιο σημείο, ώστε να αποχωρήσει από τους "πράσινους" έπειτα από τόσα χρόνια.

Παίρνει πάνω του την "ευθύνη" γι' αυτό, υποστηρίζοντας ότι "έγιναν λάθη και από την δική μου πλευρά και από αυτή της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι είχα φανταστεί αλλιώς την πορεία μου στην ομάδα, αλλά φταίω πρώτα εγώ. Το εύκολο θα ήταν να τα βάλω με τους προπονητές. Οτιδήποτε άλλο ανήκει στο παρελθόν, πλέον". Τοποθετείται για το πρωτάθλημα της Σλοβακίας, για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και για τον κόσμο στη νέα πόλη που ζει και εργάζεται.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
Χουχούμης EUROKINISSI SPORTS

Από τον Παναθηναϊκό, στη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Τι σκέφτηκες όταν σου έγινε η πρόταση από την ομάδα της Σλοβακίας;

"Ήξερα την Σλόβαν Μπρατισλάβας σαν ομάδα, αλλά δεν ήξερα πολλά πράγματα για το πρωτάθλημα. Το έψαξα και από την στιγμή που είναι και η μεγαλύτερη ομάδα της Σλοβακίας, μου φάνηκε καλή προοπτική".

Τα πράγματα στη νέα σου ομάδα είναι όπως τα περίμενες;

"Είναι όπως τα είχα φανταστεί πάνω κάτω και είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Είχα πάρει κάποιες πληροφορίες από τον Βασίλη Πλιάτσικα που είχε παίξει πέρυσι σε αυτήν την ομάδα. Μου είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι' αυτό το club οπότε είχα μια εικόνα".

Συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό, ποιες είναι οι διαφορές των δύο κλαμπ;

"Η Σλόβαν είναι μια ομάδα με ευρωπαϊκή και εγχώρια ιστορία, όπως βέβαια είναι και ο Παναθηναϊκός. Έχει κερδίσει το κύπελο UEFA απένταντι στην Μπαρτσελόνα και κάνει κάθε χρόνο πρωταθλητισμό".

Σε τι επίπεδο είναι το ποδόσφαιρο της Σλοβακίας;

"Είναι καλό. Είναι ένα υγιές πρωτάθλημα με δυνατές και αθλητικές ομάδες. Οι ομάδες που είναι στην πρώτη πεντάδα είναι και οι πιο ποιοτικές".

Χουχούμης: "Αλλιώς τα είχα φανταστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά φταίω κι εγώ"
Χουχούμης

Σε σχέση με το ελληνικό, τι διαφορές παρατηρείς;

"Το ελληνικό πρωτάθλημα θεωρώ είναι τακτικά καλύτερο. Από την άλλη, εδώ είναι πιο ανατρεπτικό. Στον βαθμολογικό πίνακα οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι πολύ μικρές".

Ποιες είναι οι καλύτερες ομάδες στη Σλοβακία;

"Η Σπαρτάκ Τρνάβα, η Τρέντσιν, η Ζίλινα κι εμείς".

Ο στόχος της Σλόβαν ποιος είναι εφέτος;

"Επειδή όπως σου είπα είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα στην χώρα, στόχος μας είναι και οι δύο εγχώριες διοργανώσεις, το πρωτάθλημα και το κύπελλο".

Περιέγραψέ μου την καθημερινότητά σου στη Μπρατισλάβα…

"Η καθημερινότητα μου είναι πολύ απλή. Το πρωί θα σηκωθώ, θα φάω το πρωινό μου στην ομάδα, μετά έχουμε προπόνηση και μεσημεριανό πάλι στην ομάδα. Το μεσημέρι θα ξεκουραστώ στο σπίτι μου και το απόγευμα αν δεν έχω ειδικό πρόγραμμα στις εγκαταστάσεις της ομάδας, θα πάω για μια βόλτα με φίλους. Το βράδυ θα μιλήσω με δικά μου άτομα στην Ελλάδα, μέσω κάμερας".

Η ζωή και η πόλη πώς είναι;

"Η πόλη είναι μικρή και γραφική, και κυρίως στο κέντρο της μπορεί κάποιος να δει ωραία αξιοθεάτα. Την διασχίζει ο Δούναβης, πράγμα που την κάνει ακόμα πιο όμορφη. Γενικά είναι μια ήσυχη πόλη με αρκετό τουρισμό".

Χουχούμης: "Αλλιώς τα είχα φανταστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά φταίω κι εγώ"
Χουχούμης: "Αλλιώς τα είχα φανταστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά φταίω κι εγώ"

Που σου αρέσει να συχνάζεις;

"Συχνάζω κυρίως σε ένα πολύ ωραίο εμπορικό, που είναι ακριβώς στις όχθες του Δούναβη, διαφορετικά στο κέντρο της πόλης".

Στη Σλοβακία ποιο είναι το φαγητό που προτιμούν;

"Εδώ το τυπικό παραδοσιακό φαγητό ονομάζεται χαλούσκι. Είναι ένα είδος ζυμαρικού με κατσικίσιο τυρί και μπέικον".

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

"Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο μουσακάς της μητέρας μου".

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα το διάστημα που είσαι εκεί;

"Η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, μου λείπουν περισσότερο. Στην αρχή μου έλειπε γενικά η Αθήνα και οι συνήθειες που είχα εκεί, αλλά αυτά με τον καιρό τα συνηθίζεις. Η οικογένειά σου, όμως, είναι κάτι τελείως διαφορετικό".

Η θερμοκρασία πώς είναι μέσα στο χρόνο στη Μπρατισλάβα;

"Το διάστημα που βρίσκομαι στην Μπρατισλάβα ο καιρός είναι πολύ καλός, αλλά ο χειμώνας είναι “βαρύς” και για αυτό τον λόγο υπάρχει και διακοπή του πρωταθλήματος για ένα διάστημα".

Ο Παναθηναϊκός δεν διάγει καλή περίοδο. Θεωρείς ότι σου βγήκε σε καλό που αποχώρησες;

"Ενημέρωνομαι καθημερινά για τον Παναθηναικό. Ειναι κρίμα για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο να περνάει μια τόσο κρίσιμη περίοδο, αλλά λόγω της ιστορίας του και τη στήριξη που έχει από τον κόσμο του, είμαι σίγουρος οτι στο τέλος θα βρεθεί η λύση. Ο Παναθηναικός είναι μεγάλη ομάδα και ο φίλαθλος κόσμος είναι εκεί για να τον βοηθήσει.

Η δική μου αποχώρηση δεν είχε να κάνει με το οικονομικό. Χάρισα λεφτά άλλωστε γιατί ήξερα πως ήταν η κατάσταση. Έφυγα γιατί στην ηλικία μου το σημαντικότερο πράγμα είναι να έχεις συνεχείς αγώνες στα πόδια σου και από την στιγμή που δεν το είχα αυτο, έπρεπε να αποχωρήσω".

Θεωρείς ότι αδικήθηκες και ότι έπρεπε να πάρεις περισσότερες ευκαιρίες;

"Οφείλω πάρα πολλά στον Παναθηναικό. Αυτή η ομάδα με "μεγάλωσε", με ανέδειξε και μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Θεωρώ ότι έγιναν λάθη και από την δική μου πλευρά και από αυτή της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι είχα φανταστεί αλλιώς την πορεία μου στην ομάδα, αλλά φταίω πρώτα εγώ. Το εύκολο θα ήταν να τα βάλω με τους προπονητές. Οτιδήποτε άλλο ανήκει στο παρελθόν, πλέον".

Χουχούμης: "Αλλιώς τα είχα φανταστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά φταίω κι εγώ"
Χουχούμης

- Ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή σου στον Παναθηναϊκό;

"Η καλύτερη στιγμή μου, που θα θυμάμαι για πάντα, είναι η κατάκτηση του κυπέλλου το 2014. Χείροτερη ο τραυματισμός που είχα στον αχίλλειο, την πρώτη μου χρονιά, που με άφησε εκτός για τρεις μήνες".

Ποια είναι τα όνειρα και τα σχέδιά σου στο ποδόσφαιρο;

"Θα ακουστεί κοινότυπο, αλλά η δουλειά και η προσπάθεια θα σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο κοντά στα όνειρά σου. Χρειάζεται και η τύχη και πάνω από όλα η υγεία. Αυτά όμως δεν μπορεί να στα εγγυηθεί κανείς, ενώ η σκληρή δουλειά είναι στο χέρι σου. Έτσι, κοιτάζω μέρα με τη μέρα πώς να βελτιώνομαι και πώς να γίνομαι καλύτερος. Τα υπόλοιπα θα έρθουν".

Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι άλλη δουλειά θα ήθελες να κάνεις;

"Μου αρέσει πάρα πολύ ο αθλητισμός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, οπότε θα ασχολιόμουν με τον αθλητισμό σίγουρα. Το έχω και στο μυαλό μου όταν τελειώσει η καριέρα μου, απλά ακόμα δεν έχω καταλήξει συγκεκριμένα πού και πώς".

Ποιον ποδοσφαιριστή έχεις πρότυπο;

Τον Μαρσέλο της Ρεάλ Μαδρίτης. Μου αρέσει πολύ το στιλ παιχνιδιού και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο".

Ποια ήταν η πιο ιδιαίτερη στιγμή που είχες ως ποδοσφαιριστής;

"Το επίσημο επαγγελματικό μου ντεμπούτο με τον Παναθηναικό απέναντι στον ΟΦΗ. Επίσης, το πρώτο μου γκολ και ο αγώνας εναντίον της Λάτσιο στη Ρώμη".

Χουχούμης: "Αλλιώς τα είχα φανταστεί στον Παναθηναϊκό, αλλά φταίω κι εγώ"
Χουχούμης

Θα ήθελες να μείνεις έναν ακόμη χρόνο στη Σλοβακία ή πιστεύεις ότι στο τέλος του έτους θα έχει έρθει η ώρα για το βήμα παραπάνω;

"Νιώθω πολύ καλά εδώ και αισθάνομαι σημαντικός για την ομάδα, οπότε δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει μέλλον. Σίγουρα θέλω να κάνω το βήμα παραπάνω, αλλά το μόνοπου έχω στο μυαλό μου αυτήν την στιγμή είναι η υγεία μου και πώς θα βοηθήσω την ομάδα μου να εκπληρώσει τους στόχους της".

* Το πρωτάθλημα της Σλοβακίας είναι σε εξέλιξη. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι στην 4η θέση (26 βαθμοί), στο -11 από τη Σπαρτάκ Τρνάβα. Έχουν γίνει 15 αγωνιστικές και ο πρώτος εξασφαλίσει την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Ο Διαμαντής Χουχούμης έχει παίξει σε δώδεκα ματς και έχει δύο ασίστ. Έχει καταγράψει, ακόμη, δύο συμμετοχές στο Κύπελλο της Σλοβακίας.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΧΟΥΧΟΥΜΗ:

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
2012-2013 Παναθηναϊκός 12 -
2013-2014 Παναθηναϊκός 14 -
2014-2015 Παναθηναϊκός 18 1
2015-2016 Παναθηναϊκός 4 -
2016-2017 Παναθηναϊκός 12 -

Photo credits: skslovan.com, eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ