ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Χάσλερ: "Όταν ακούω Ελλάδα, σκέφτομαι τον Καραγκούνη"

Χάσλερ: "Όταν ακούω Ελλάδα, σκέφτομαι τον Καραγκούνη"

Ο 27χρονος φορ της Σικάγο Φάιρ και καλύτερος παίκτης του Λιχτενστάιν, Νίκολας Χάσλερ, μιλά στο Sport24.gr για το ματς με την Ελλάδα (23/3, 21:45) τον Κώστα Φορτούνη, το ίνδαλμά του, Γιώργο Καραγκούνη και τις μάχες με τον Ζλάταν στο MLS.

Η Εθνική Ελλάδας μπαίνει στη μάχη των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020, αντιμετωπίζοντας στο Βαντούζ την αντίστοιχη του Λιχτενστάιν (23/3, 21:45) για την πρώτη αγωνιστική του δεκάτου ομίλου.

Ανάμεσα σε Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία και Αρμενία, το Λιχτενστάιν μοιάζει η πιο αδύναμη αντίπαλος. Με πληθυσμό 38.000 κατοίκων το κρατίδιο-πριγκιπάτο που συνορεύει με Ελβετία κι Αυστρία είναι η τέταρτη μικρότερη χώρα της Ευρώπης. Μπορεί να είναι εύπορο οικονομικά, αλλά ποδοσφαιρικά οι επιδόσεις είναι πτωχές.

Οι νίκες... μοιάζουν εθνική εορτή για την ομάδα της χώρας. Τελευταία ήταν το Σεπτέμβριο επί του σαφώς πιο αδύναμου Γιβραλτάρ για το Nations League, είχε προηγηθεί μια φιλική επί του Κατάρ το 2017, η τελευταία σε ματς διοργάνωσης (προκριματικών Euro κατά σύμπτωση) στη Μολδαβία πριν από πέντε χρόνια.

Liechtenstein's Nicolas Hasler, left and Gibraltar's Jayce Olivero challenge for the ball during the UEFA Nations League soccer match between Gibraltar and Liechtenstein at the Victoria Stadium in Gibraltar, Tuesday Oct. 16, 2018. (AP Photo/Marcus Moreno)
Liechtenstein's Nicolas Hasler, left and Gibraltar's Jayce Olivero challenge for the ball during the UEFA Nations League soccer match between Gibraltar and Liechtenstein at the Victoria Stadium in Gibraltar, Tuesday Oct. 16, 2018. (AP Photo/Marcus Moreno) AP

Στο ρόστερ δύσκολα θα συναντήσεις γνωστούς παίκτες. Ο Μάρτιν Μπίχελ στη Ζυρίχη, ο Ντένις Σαλάνοβιτς στην Τουν, οι Αντρέας Μάλιν, Ντάνιελ Μπράντλε και Τόμας Χόβι σε τρίτες και πέμπτες κατηγορίες Αυστρίας και Γερμανίας.

Ο σταρ της αντιπάλου της Εθνικής έχει ονοματεπώνυμο. Είναι ο 27χρονος φορ, Νίκολας Χάσλερ. Έχει ξεφύγει από την ποδοσφαιρική του μοίρα, καθώς το 2017 έφυγε από τη "μάνα" Βαντούζ κι άνοιξε τα φτερά του για τις ΗΠΑ. Αρχικά για την Τορόντο κι από πέρυσι είναι μέλος της Σικάγο Φάιρ.

Ο Χάσλερ μιλά στο Sport24.gr για το ματς με την Ελλάδα (23/3, 21:45) τον Κώστα Φορτούνη, το ίνδαλμά του, Γιώργο Καραγκούνη και τις μάχες με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στο MLS.

- Βλέπεις την Ελλάδα ως φαβορί σε αυτό το ματς;

"Η Ελλάδα είναι το φαβορί, το γνωρίζουμε εμείς, το γνωρίζουν και οι Έλληνες. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε. Έχει καινούριο τεχνικό. Δεν τον γνωρίζω, αλλά όλο και κάποιες αλλαγές θα έχει φέρει. Ωστόσο, το ποδόσφαιρο κρύβει κι εκπλήξεις. Μια έκπληξη θα κυνηγήσουμε κι εμείς.

Toronto FC midfielder Nicolas Hasler (26) shoots the ball past D.C. United defender Taylor Kemp (2) during the second half of an MLS soccer match, Saturday, Aug. 5, 2017, at RFK Stadium in Washington. The game ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)
Toronto FC midfielder Nicolas Hasler (26) shoots the ball past D.C. United defender Taylor Kemp (2) during the second half of an MLS soccer match, Saturday, Aug. 5, 2017, at RFK Stadium in Washington. The game ended in a 1-1 draw. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais) AP

Μπορεί να μην έχουμε την ποιότητα της Εθνικής Ελλάδας, μπορεί να μην είμαστε όλοι επαγγελματίες, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε το βαθμό ή τους τρεις βαθμούς. Δεν υπάρχουν, όμως, μικρές και μεγάλες ομάδες. Θα είναι λάθος να μας υποτιμήσουν οι Έλληνες".

- Είσαι ένας από τους 3-4 του ρόστερ που παίζουν στο εξωτερικού, αυτός σίγουρα που παίζει στη μεγαλύτερη ομάδα από τους συμπαίκτες σου. Είσαι ο σταρ;

"Δεν είμαι, ούτε νιώθω σταρ. Σύμφωνοι ότι είμαι ένας από τους λίγους της ομάδας που είναι επαγγελματίες. Σύμφωνοι ότι είμαι ένας από τους ελάχιστους που παίζουν στο εξωτερικό. Αλλά, όσοι είμαστε στην ομάδα έχουμε τον ίδιο σκοπό. Κοινό σκοπό να πετύχουμε κάτι καλό. Να κάνουμε μέσω των αποτελεσμάτων το όνομά μας γνωστό.

Έχουμε δει ότι πλέον δεν υπάρχουν εύκολα ματς, ακόμη και για τις παραδοσιακά μεγάλες ομάδες. Ακόμη κι όταν νικούν συχνά υποφέρουν. Θεωρώ ότι μια μικρή ομάδα στην έδρα της μπορεί να βάλει δύσκολα σε μια μεγάλη, παίζοντας σφιχτά, παίζοντας αμυντικά".

- Ακούς Ελλάδα. Το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;

"Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό από το ποδόσφαιρο όταν ακούω Ελλάδα είναι το Euro 2004. Το έβλεπα από την τηλεόραση. Έχουμε συναντηθεί ξανά σε ομίλους, αλλά το πρώτο πράγμα που έχω στη μνήμη μου είναι εκείνο το "θαύμα"στην Πορτογαλία.

Liechtenstein's Nicolas Hasler, left, challenges for the ball with Armenia's Artak Edigaryan, right, during the UEFA Nations League soccer match between Armenia and Liechtenstein at the Vazgen Sargsyan Republican stadium in Yerevan, Armenia, Thursday, Sept. 6, 2018. (AP Photo/Hakob Berberyan)
Liechtenstein's Nicolas Hasler, left, challenges for the ball with Armenia's Artak Edigaryan, right, during the UEFA Nations League soccer match between Armenia and Liechtenstein at the Vazgen Sargsyan Republican stadium in Yerevan, Armenia, Thursday, Sept. 6, 2018. (AP Photo/Hakob Berberyan) AP

Κι ο πρώτος παίκτης που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Καραγκούνης. Αλήθεια είμαι φαν του Καραγκούνη. Μιλάμε για απίστευτο παίκτη. Τον θαύμαζα κι όχι μόνο στην Εθνική σας. Φυσικά, θυμάμαι παίκτες σαν τον Χαριστέα, τον Δέλλα, αλλά εγώ είχα "κολλήσει" με τον Καραγκούνη".

- Ο καλύτερος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη σου;

"Ο Φορτούνης είναι καλύτερος παίκτης κατά τη γνώμη μου. Αυτόν έχω ξεχωρίσει, αν και δεν χρειαζόμουν τα video της ανάλυσης για να το διαπιστώσω. Τον έχουμε δει στην Ευρώπη με τον Ολυμπιακό. Επίσης ο αμυντικός με το επώνυμο που ποτέ δεν θα μπορέσω να προφέρω (σ.σ Παπασταθόπουλος) παίζει στην Άρσεναλ και μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό".

- Ιταλία, Βοσνία, Ελλάδα... υπάρχουν φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση;

"Η Ιταλία είναι το φαβορί. Έμεινε εκτός Μουντιάλ 2018, αλλά τώρα έχει νέα ομάδα. Νέα ηλικιακά παιδιά και κυρίως νέο προπονητή. Νομίζω ότι μαζί με τη Βοσνία είναι στο ίδιο επίπεδο. Λίγο πιο κάτω είναι η Ελλάδα".

- Οι διεθνείς που δεν είναι επαγγελματίες, τι δουλειά κάνουν; Περισσότερο στρες έχεις εσύ ή αυτοί;

"Σε αυτή τη ζωή για να κάνεις κάτι, πρέπει να ξέρεις από πού έρχεσαι. Είπα και πιο πριν ότι δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες. Υπάρχουν παιδιά που είναι φοιτητές, άλλοι δουλεύουν σε τράπεζες, άλλοι σε μάρκετινγκ. Είμαστε μια χώρα με πληθυσμό μόλις 38.000 κατοίκων

Δεν έχουμε στρες, για εμάς τους επαγγελματίες είναι υποχρέωση να δώσουμε το καλύτερο γιατί από αυτό βγάζουμε χρήματα. Γι' αυτούς που δεν είναι επαγγελματίες, έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν το όνομά τους".

- Έχεις γκολ γι' απόψε;

"Μακάρι να μπορέσω να σκοράρω. Σας διαβεβαιώνω ότι εάν έχω την ευκαιρία, θα το κάνω (γέλια)".

- Αγωνίζεται στο MLS με τη Σικάγο Φάιρ. Ζει το πρωτάθλημα των ΗΠΑ στον αστερισμό του Ιμπραχίμοβιτς;

"Ο Ιμπραχίμοβιτς άλλαξε το MLS. Όλο και περισσότερος κόσμος βλέπει, πλέον, το πρωτάθλημα των ΗΠΑ για να δει τι θα κάνει ο Σουηδός. Θέλει να σπάσει όλα τα ρεκόρ, είναι από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο.

LA Galaxy forawrd Zlatan Ibrahimovic (9) of Sweden, controls the ball against Chicago Fire defender Nicolas Hasler (22) of Liechtenstein, during an MLS soccer match between LA Galaxy and Chicago Fire in Carson, Calif., Saturday, March 2, 2019. The Galaxy won 2-1. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu)
LA Galaxy forawrd Zlatan Ibrahimovic (9) of Sweden, controls the ball against Chicago Fire defender Nicolas Hasler (22) of Liechtenstein, during an MLS soccer match between LA Galaxy and Chicago Fire in Carson, Calif., Saturday, March 2, 2019. The Galaxy won 2-1. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu) AP

O Νίκολας Χάσλερ (22) μαρκάρει τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς

Δεν είναι μόνον αυτός, υπάρχει κι ο Κάρλος Βέλα. Αλλά ο Ζλάταν έχει κι έντονη προσωπικότητα. Παίξαμε αντίπαλοι στο πρώτο ματς ανάμεσα στους Λος Άντζελες Γκάλαξι και τη Σικάγο Φάιρ".

- Παραδοσιακά (εκτός Nations League) το Λιχτενστάιν, λόγω δυναμικότητας, τίθεται αντιμέτωπο με μεγάλες ομάδες. Έχετε δεχθεί εσύ ή συμπαίκτης σου, συγχαρητήρια προσωπικά από αντίπαλο;

"Δεν θα ξεχάσω ποτέ το ματς με την Ισπανία. Δεν είναι τυχαίο το επίπεδο που βρίσκεται αυτή η χώρα. Πέρα από εξαιρετικούς παίκτες, έχει και εξαιρετικούς χαρακτήρες. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα της Μπάγερν ήλθε μετά το ματς και μου έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια".

- Ένα μήνυμα που θα ήθελες ν' αφήσεις στους Έλληνες αναγνώστες;

"Καλώ τους Έλληνες εάν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την πανέμορφη χώρα μας για να δουν τι μπορούν να κάνουν με την μπάλα 38.000 κάτοικοί της".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ