ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Βράνιες απασφάλισε στο Sport24.gr: "Το πήραμε χάρη στον Ιβάν Σαββίδη"

Ο Βράνιες απασφάλισε στο Sport24.gr: "Το πήραμε χάρη στον Ιβάν Σαββίδη"

Ο Όγκνιεν Βράνιες μιλά αποκλειστικά στο Sport24.gr. Το γκολ του Βαρέλα και η εισβολή Σαββίδη. Ο πιο εύκολος αντίπαλος και η πιο δύσκολη έδρα. Ο Λάζαρος, ο Χιμένεθ και ο Μελισσανίδης. Τι απαντά για το σκάνδαλο με την Καρλέουσα που τον έθεσε εκτός ομάδας.

Ο Όγκνιεν Βράνιες είναι μια προσωπικότητα αμφιλεγόμενη. Μια προσωπικότητα που διχάζει. Όχι μόνο φιλάθλους μεταξύ διαφορετικών ομάδων, αλλά και της ίδιας ομάδας. Ο αμυντικός της Άντερλεχτ ακολουθούσε πάντα το δικό του δρόμο.

Σωστό ή λάθος, μόνον αυτός ξέρει. Για ένα είναι σίγουρος και το ξεκαθαρίζει. Δεν έχει μετανιώσει για τίποτα απ' ό,τι έχει κάνει. Το όνομά του, επιπλέει πάντα στη θάλασσα της επικαιρότητας. Για λόγους αγωνιστικούς ή εξωαγωνιστικούς (όπως πρόσφατα με το σκάνδαλο που ξέσπασε στη Σερβία με την Γελένα Καρλέουσα).

Ο 24χρονος Βόσνιος κεντρικός αμυντικός μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr. Για το "δέσιμό" του με την ΑΕΚ, για την "τρέλα" που κουβαλά με τους οπαδούς της, για τον Μανόλο Χιμένεθ, για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, για τον Ιβάν και Γιώργο Σαββίδη, για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο! Για τις επίμαχες αναρτήσεις του στα social media για τον πρώην συμπαίκτη του και αντιπάλους (πχ Σεμπά). Για το περσινό ντέρμπι της Τούμπας, για το ενδεχόμενη επιστροφής, για τον Κέβιν Μιραλάς, για τις σχέσεις με τους συμπαίκτες του.

Τελικά ποιος είναι ο Όγκνιεν Βράνιες; Δείτε τις απαντήσεις που μας έδωσε με τη βοήθεια -στη μετάφραση- του πρώην μέλους σκάουτινγκ της Ένωσης -όπως ο ίδιος ο Βόσνιος στόπερ θέλησε- Γιάννη Παπαγεωργίου.

- Πώς εξηγείς τη σχέση σου με τους οπαδούς της ΑΕΚ; Ήλθες στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2017 και μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερες να δεθείς όσο λίγοι με τον κόσμο της Ένωσης...

"Είναι ανεξήγητο αυτό. Έχω παίξει σε πολλές ομάδες. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, αυτό το "δέσιμο" είναι κάτι το τρομερό".

- Σε είδαμε στο ΟΑΚΑ στο τελευταίο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνεις στους οργανωμένους, να χτυπάς το τύμπανο και να δίνεις το σύνθημα. Πώς προέκυψε όλο αυτό; Μιλήσατε από τα social media, επειδή βλέπουμε ότι είσαι ιδιαίτερα ενεργός στο Instagram;

"Ήθελα να πάω στην Αθήνα σε ένα δικό μου γιατρό. Όταν οι φίλαθλοι με προσκάλεσαν να πάω στο πέταλο, δέχθηκα αμέσως γιατί ήταν και δική μου επιθυμία από παλιά. Τηλεφωνικά επικοινωνήσαμε. Από την πρώτη στιγμή το ήθελα".

"Ποτέ σε άλλη ελληνική ομάδα"

- Πολλοί λένε ότι ίσως και να το έκανες για να επιστρέψεις στην ΑΕΚ. Τι έχεις ν' απαντήσεις;

"Αυτό που λέτε δεν έχει καμία λογική. Έχω ένα συμβόλαιο στην Άντερλεχτ, που στην ΑΕΚ δεν θα το έπαιρνα ποτέ στη ζωή μου. Για ποιο λόγο εγώ που έχω ένα υψηλό συμβόλαιο να θέλω και να παρακαλώ να γυρίσω στην ΑΕΚ; Πώς γίνεται, να καταλάβω..."

- Θα έπαιζες σε άλλη ομάδα πλην της ΑΕΚ στην Ελλάδα; Είχες προτάσεις από άλλες ομάδες;

"Όντως είχα προτάσεις κι από άλλες μεγάλες ελληνικές ομάδες. Αλλά, η αγάπη που τρέφουν οι οπαδοί της ΑΕΚ προς το πρόσωπό μου δεν μεταφράζεται σε χρήματα. Εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να παίξω σε άλλη ελληνική ομάδα".

- Ήταν από τον ΠΑΟΚ; Από τον Ολυμπιακό; Κι από τους δύο;

"Δεν θέλω να πω".

- Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε πει σε συνέντευξη στο Sport24.gr ότι "μπορείς να διαφωνήσεις, να παλέψεις μαζί του και μετά τον αγκαλιάσεις τον Βράνιες". Πολλοί λένε ότι ταίριαξαν τα χνώτα σας γιατί έχει μια καλώς εννοούμενη τρέλα. Πώς θα περιέγραφες τη σχέση σου με τον Μανόλο;

"Με τον Χιμένεθ είχα πολύ καλή σχέση εκτός γηπέδου, όχι εντός γηπέδου. Εκτός γηπέδου ήταν σαν να ήταν η οικογένειά μου. Αυτή η τρέλα που είχα εγώ, ο Μανόλο και κάποιοι άλλοι παίκτες της ΑΕΚ -δεν ήμασταν μόνον εμείς οι δύο- κι αυτό το πάθος που ξεχείλιζε, μας οδήγησε στις επιτυχίες, όπως ήταν το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια και το αήττητο σερί στο Κύπελλο. Εγώ υπογράφω ότι με τον Μανόλο δεν θα επιτρέπαμε να υπάρχει η διαφορά 14 βαθμών από τον ΠΑΟΚ".

- Ανταλλάξατε μερικά σχόλια στο Instagram με τον Γιώργο Σαββίδη και τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς. Χρησιμοποίησε ο ΠΑΟΚ ως μέσο τον Πρίγιοβιτς για να σε πείσει να πας στην Τούμπα;

"Με τον κύριο Σαββίδη μιλούσαμε στο Instagram και πιστεύω -νομίζω το πιστεύει κι εκείνος- ότι είχαμε μια ωραία επικοινωνία κι ενδιαφέρουσα για το κοινό της Ελλάδας. Ήταν περισσότερο μια πλακίτσα που κάναμε, για να σπάσει ο πάγος".

- Η σχέση σου με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον είχες χαρακτηρίσει σε μια φωτογραφία ως "big boss"...

"Ο κύριος Μελισσανίδης με ψυχολόγησε σωστά, όταν κατάλαβε ότι η δική μου λόξα είναι καλή για την ΑΕΚ... Με εκμεταλλεύτηκε με καλό τρόπο και το πήγαμε το καράβι μέχρι το τέλος καλά".

- Σε ποια στιγμή ή πoιο ματς κατάλαβες ότι πέρυσι οριστικά η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, ότι δεν είχε περίπτωση να το χάσει;

"Δεν ήμουν σίγουρος μέχρι να το πάρουμε μαθηματικά, δεν αισθάνθηκα μετά από μια μεγάλη νίκη ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά, χάρη στη μεγάλη κίνηση του Ιβάν Σαββίδη, να βγει με το πιστόλι, ήμουν σίγουρος ότι το πήραμε".

- Ακόμη γίνεται λόγος για εκείνη τη φάση με τον Βαρέλα και τον Μαουρίσιο. Τώρα, ένα χρόνο μετά, με καθαρό μυαλό, μπορείς να μας πεις εάν ήταν οφσάιντ;

"Γι' άλλους ήταν γκολ, γι' άλλους ήταν οφσάιντ. Ο διαιτητής αποφάσισε ότι ήταν οφσάιντ κι αυτό έχει σημασία".

- Η γνώμη σου για την ελληνική διαιτησία; Είναι κακοί οι Έλληνες διαιτητές;

"Η γνώμη μου είναι ότι οι Έλληνες διαιτητές είναι καλοί κι αν αναλογιστούμε την πίεση που έχουν, τα πάνε πολύ καλά. Πιστεύω ότι έχει μέλλον η ελληνική διαιτησία".

- Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα της περυσινής σεζόν. Εσύ που έπαιξες σ' αυτό το ματς τι έχεις ν' απαντήσεις;

"(γέλια)... όποιος χάνει, έχει δικαίωμα να κλαίει".

"Με κάτι τέτοιους σαν τον Λάζαρο στα αποδυτήρια παίρνεις το πρωτάθλημα"

- Δέχθηκες πολλή κριτική για τις αναρτήσεις σου στο Instagram για τον Σεμπά και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Έχεις μετανιώσει;

"Δεν μετανιώνω για τίποτα που έχω κάνει στη ζωή μου. Ούτε γι' αυτό μετανιώνω, και πάλι το ίδιο θα έκανα".

- Ο Λάζαρος ήταν συμπαίκτης σου. Ποια ήταν η σχέση σου μαζί του; Τον θεωρείς "προδότη" για την ΑΕΚ; Είχες καταλάβει ότι θα πήγαινε στον Ολυμπιακό;

"Δεν θέλω να πω τίποτα για τον Λάζαρο. Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το παιδί. Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με κανέναν παίκτη στην ΑΕΚ. Δεν θέλω να του δώσω αφορμή, δεν θέλω να πω κάτι για να μου κάνει καμία μήνυση. Αλλά, τέτοιοι άνθρωποι χρειάζονται στ' αποδυτήρια μιας ομάδας γιατί με κάτι τέτοιους παίρνεις και πρωτάθλημα".

- Είπες δεν είχες ιδιαίτερη σχέση με κάποιον συμπαίκτη σου; Πολλές ώρες στις προπονήσεις, δεν μπορεί, θα βρέθηκες πιο κοντά με κάποιους...

"Με τον Μάρκο (Λιβάγια) και τον Ούρος (Τσόσιτς)".

- Ποιος ήταν ο καλύτερος παρτενέρ σου στο κέντρο της άμυνας;

"Δεν θέλω ν' απαντήσω σ' αυτό το ερώτημα. Δεν θέλω να ξεχωρίσω, τι να σου πω, με τον Τσιγκρίνσκι, τον Λαμπρόπουλο, τον Τσόσιτς..."

- Ποιος ήταν ο επιθετικός που σε δυσκόλεψε πιο πολύ στο ελληνικό πρωτάθλημα;

"Δεν είχα ούτε έναν επιθετικό που να με δυσκόλεψε στην Ελλάδα. Όλοι ήταν εύκολοι για μένα. Ο πιο εύκολος ήταν ο Μιραλάς".

- Πιο δύσκολη έδρα ήταν το "Γ. Καραϊσκάκης" ή η Τούμπα;

"Η Τούμπα".

"Με πονάει που η ΑΕΚ είναι τόσο πίσω"

- Διαβάσαμε ότι προπονείσαι με τη δεύτερη ομάδα της Άντερλεχτ κι ότι η ομάδα των Βρυξελλών ψάχνει κλαμπ να σε παραχωρήσει. Περνά η Ελλάδα από το μυαλό σου για επιστροφή ή θέλεις να συνεχίσεις στο εξωτερικό;

"Αυτή τη στιγμή έχω συμβόλαιο με την Άντερλεχτ, με υπολογίζουν, το πρόβλημα ήταν το σκάνδαλο που έχει συμβεί μαζί μου στη Σερβία, γι' αυτό με έστειλαν στη δεύτερη ομάδα. Όσον αφορά στην ενδεχόμενη επιστροφή μου, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον..."

- Θέλεις να μιλήσεις γι' αυτό το θέμα με το σκάνδαλο;

"Όχι".

- Η εθνική Βοσνίας είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για σένα. Πιστεύεις ότι θα σε ξανακαλέσουν; Θα προκριθεί η εθνική ομάδα της πατρίδας σου στην τελική φάση του Euro 2020;

"Δεν το συζητάω ότι η εθνική είναι πολύ σημαντική για μένα. Πιστεύω ότι έχει ελπίδες να προκριθεί στο Euro 2020".

- Τελικά ήταν οικονομικός μόνο ο λόγος αποχώρησης από την ΑΕΚ;

"Ήθελα να μείνω, αλλά δεν μπορούσα να τα βρω με τον πρόεδρο στο οικονομικό, όπως και πολλοί συμπαίκτες μου που έφυγαν όπως εγώ. Η πλειοψηφία των οπαδών δεν καταλαβαίνει ότι εμείς οι παίκτες έχουν μόνο μια περίοδο της ζωής μας να εκμεταλλευτούμε.

Γιατί μόλις τελειώσει αυτή η περίοδος, θα πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο και δεν ξέρουμε να κάνουμε κάτι άλλο. Γι' αυτό όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν τα βρίσκει με την ομάδα του, οι φίλαθλοι δεν θα πρέπει να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους ότι τους "πούλησε", γιατί πρέπει να βρεθούν και στη θέση του ποδοσφαιριστή".

- Σε πονάει ότι η ΑΕΚ είναι τόσο πίσω στη βαθμολογία; Πιστεύεις ότι με την επιστροφή του Χιμένεθ θα πάρει το Κύπελλο ή τη δεύτερη θέση;

"Αν δεν με πονούσε, δεν θα ερχόμουν στο γήπεδο. Θα πήγαινα στη Βοσνία να δω τους δικούς μου, που έχω καιρό να τους δω. Ήρθα στην Αθήνα με το που τελείωσε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου για να μη δημιουργήσω προβλήματα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ