ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βοσνιάδης: "Η χαμένη αύρα του Απόλλωνα"

Βοσνιάδης: "Η χαμένη αύρα του Απόλλωνα"
Βοσνιάδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αλέκος Βοσνιάδης, που προ ημερών αποτέλεσε παρελθόν για τον Απόλλωνα, μιλάει στο Sport24.gr για την χαμένη ηρεμία στην "Ελαφρά Ταξιαρχία", την "πνιγμένη" διοίκηση, τον "ταραξία" Βάντερσον και την ομάδα που μπορεί να πετύχει την άνοδο στη Super League "αρκεί να υπάρχει συσπείρωση".

Η ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής της Football League βρήκε τον Αλέκο Βοσνιάδη μακριά από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Μακεδόνας τεχνικός, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει ανεβάσει κατηγορία την ομάδα. Τη σεζόν 2012-2013 πήρε το πρωτάθλημα και την επομένη η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έπαιξε Super League.

Πέρυσι ανέλαβε εκ νέου την τεχνική καθοδήγηση του συλλόγου, οδηγώντας τον στην 3η θέση των Play off, πίσω από ΑΕΚ και Ηρακλή, χάνοντας επί της ουσίας για μια θέση τη νέα άνοδο. Εφέτος συνέχισε το έργο του στη Football League, αλλά έμεινε για έξι παιχνίδια. Ο 54χρονος μίλησε στο Sport24.gr για την εξέλιξη αυτή και περιέγραψε το αρνητικό κλίμα που έχει περιβάλλει την ομάδα της Ριζούπολης, η οποία αδυνατεί να μπει στον ίσιο δρόμο.

Ο Βοσνιάδης επεσήμανε πως τα ανοικτά μέτωπα της διοίκησης με κόσμο και ερασιτέχνη επηρέασαν το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο όπως παραδέχτηκε δεν βοηθήθηκε από τα αποτελέσματα. Ο Θεσσαλονικιός ξεκαθάρισε πως η διοίκηση του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του Σταμάτη Βελλή, αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν με τον Βάντερσον και εξέφρασε την πίστη του πως αν υπάρχει συσπείρωση στον Απόλλωνα θα εξασφαλιστεί η άνοδος.

Βοσνιάδης: "Η χαμένη αύρα του Απόλλωνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Αυτή τη φορά η παρουσία σου στον Απόλλωνα ήταν βραχύβια. Γιατί συνέβη αυτό;

"Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες, τους συνεργάτες και τους προπονητές που ήταν μαζί μου αυτό το διάστημα. Τον Έκτορα Μονεμβασιώτη, τον Κοτταρά, τον Λεβεντογιάννη, τους φυσικοθεραπευτές, τους φροντιστές. Και τον Νίκο Κατσιγιάννη που μας βοήθησε πολύ τον τελευταίο μήνα στην καθημερινότητα. Ηρεμία υπήρχε μόνο στα αποδυτήρια. Δεν μπορέσαμε να συσπειρώσουμε φέτος την ΠΑΕ, τον Ερασιτέχνη και τον κόσμο. Γνωρίζω το μέγεθος της ομάδας. Είχα τη χαρά να είμαι τέσσερα χρόνια σε αυτή. Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε όλα μου τα περάσματα κάτι καλό είχα πετύχει. Την πρώτη σεζόν κατακτήσαμε την άνοδο. Όταν έφυγα και η ομάδα ήταν στη Super League, είχε τέτοια θέση την οποία δεν έλαβε ξανά. Πέρυσι η διοίκηση Μονεμβασιώτη φοβήθηκε ότι η ομάδα θα πάει στα play out και εμείς μπορέσαμε να την οδηγήσουμε στην τρίτη θέση.

Στα play off τα πήγαμε εξαιρετικά. Την ομάδα δεν την πίστευε ούτε ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος. Αδικηθήκαμε που δεν ανεβήκαμε μέσω των δικαστηρίων. Είχαμε πετύχει τα περισσότερα γκολ στα play off και είχαμε μαζέψει και τους περισσότερους βαθμούς σε σχέση με ΑΕΚ και Ηρακλή. Απλά η περσινή ομάδα με τη φετινή είχε μια διαφορά. Υπήρχε εμπιστοσύνη από τη διοίκηση στον προπονητή. Τον άφησαν να δουλέψει με ηρεμία. Εφέτος με τον τίτλο του φαβορί υπήρχε άγχος. Όταν κάνεις μια ποιοτική ομάδα, όπως φτιάξαμε φέτος, κάνεις τόσες τελικές, έχεις κατοχή 70%, έχεις 2-3 δοκάρια, 75 τελικές και δεν πετυχαίνεις γκολ, ενώ έχεις και κόντρα διαιτησία, τι να κάνεις... Με την ΑΕΛ κάναμε 23 τελικές έναντι δύο του αντιπάλου.

Βοσνιάδης: "Η χαμένη αύρα του Απόλλωνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μόνο με το Αίγιο δεν κάναμε τόσες ευκαιρίες. Και εγώ έχω μερίδιο ευθύνης. Έφυγα όμως από μία ομάδα που με ηρεμία και εμπιστοσύνη θα πετύχαινε σε μικρό χρονικό διάστημα τον στόχο της. Δυστυχώς υπήρξε πανικός σε κάποιες περιπτώσεις. Δεν μπορέσαμε ποτέ να βρούμε ηρεμία με τις κόντρες που είχε η διοίκηση με τους συνδέσμους και τον ερασιτέχνη. Η ομάδα δεν διευκολύνθηκε έτσι στα παιχνίδια της. Με τον κόσμο απέναντι, νομίζω ότι ήταν καλό να αποχωρήσω. Εύχομαι να υπάρξει στήριξη στην επόμενη κατάσταση. Η γκρίνια περνάει στην ομάδα. Δεν θέλω να ακουστούν όλα αυτά ως δικαιολογίες. Εμείς με τα αποτελέσματα θα έπρεπε να κρατήσουμε υψηλά το ηθικό. Το φάρμακο στην ομάδα θα ήταν οι νίκες.

Οικονομικά δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ο Μονεμβασιώτης έδινε τα χρήματα στην ώρα του, αλλά το κλίμα δεν ήταν καλό. Ο Απόλλων εξακολουθεί να είναι στα φαβορί και θα κερδίσει τώρα στην 7η αγωνιστική τον Εργοτέλη. Είμαι βέβαιος".

-Με τον Βάντερσον τι ακριβώς είχε γίνει;

"Είναι ένας ποδοσφαιριστής όπως όλοι οι άλλοι. Δεν τον έβαλα ποτέ πάνω από την ομάδα. Δεν δεχόμουν παρεμβάσεις για τον Βάντερσον από κανέναν. Είναι ένας παίκτης που πάει απλόχερα κόντρα σε αυτό που του έδωσε η φύση, το ταλέντο. Δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να ανεχτώ τα τερτίπια του και να βάλω σε δεύτερη μοίρα την ομάδα. Ήταν η μεγάλη αδυναμία του Μονεμβασιώτη, έμμεσα πιέστηκα να έρθει κοντά μου, αλλά αφού δεν έκανε όσα ζητούσα, δεν υπήρχε περίπτωση να παίξει ποτέ όσο ήμουν στην ομάδα. Ασχολήθηκα πολύ μαζί του, αλλά δεν σέβεται κανέναν.

Βοσνιάδης: "Η χαμένη αύρα του Απόλλωνα"
INTIME SPORTS

Δεν σέβεται τους συμπαίκτες του. Η διοίκηση πίεσε για να μη φύγει ο παίκτης και να παίζει, αλλά αυτό ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Για αυτό και στο ματς με τον Παναιγιάλειο στο Κύπελλο πήγαμε στην αποστολή με 17 παίκτες. Τελευταία συμβουλή που έχω να του δώσω, είναι να σβήσει ό,τι έχει στο μυαλό του μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε να παίξει σε μεγαλύτερο επίπεδο, αλλά με τα τερτίπια του κάπου εδώ γύρω θα κινείται. Να καταλάβουν στον Απόλλωνα ότι πάνω από όλα είναι οι 25 παίκτες. Ανεχτήκαμε αρκετά τον Βάντερσον. Ο Απόλλων κατά τα λοιπά έχει τρομερά παιδιά, που είναι και τα μόνα που μπορούν να κρίνουν την ποιότητα δουλειάς που γινόταν".

-Θεωρείς ότι η απόφαση της αποχώρησής σου ήταν βιαστική;

"Επί Βελλή είχαμε γυρίσει την κατάσταση παρότι προερχόμασταν από τέσσερις σερί ήττες. Τότε όμως υπήρχε ξεκάθαρη αντιμετώπιση από τον μεγαλομέτοχο. Είχε μπει στα αποδυτήρια και με δυο κουβέντες έβαλε τα πράγματα σε τάξη. Έκτοτε κάναμε δέκα νίκες και αναδειχτήκαμε πρωταθλητές. Έχω περάσει από τη διαδικασία να γνωρίσω δύο... Απόλλωνες. Την ομάδα του Σταμάτη Βελλή και αυτή του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Διαφορετικές ομάδες, διαφορετική αντιμετώπιση. Και να φανταστεί κανείς ότι η τωρινή είναι πιο ποιοτική ομάδα από εκείνη που είχαμε φτιάξει τότε.

Ο Βελλής με δυο κουβέντες έβαζε τα πράγματα στη θέση τους. Τώρα από την 6η αγωνιστική δεν είχε υπομονή. Εφέτος πνίγηκε η διοίκηση, γιατί είχε σοβαρά προβλήματα με τον κόσμο, τον ερασιτέχνη... Είμαι προπονητής που έχει κάνει τρεις ανόδους. Πέρυσι έλεγε ότι δεν έχουμε καλή ομάδα και εμείς τους τσακίσαμε στα play off. Ήθελα χρόνο, υπομονή και ηρεμία για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ήταν μια άπειρη διοίκηση, η οποία θεώρησε ότι αφού τα είχε λύσει όλα και τα έκανε όλα σωστά, έπρεπε να αλλάξει προπονητή. Όλοι θα κριθούν στο μέλλον".

Βοσνιάδης: "Η χαμένη αύρα του Απόλλωνα"
INTIME SPORTS

-Αισθάνεσαι πικρία;

"Καμία πικρία. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Μιλάω με τα αποτελέσματα, αρκεί να υπάρχει εμπιστοσύνη. Έφυγα ήρεμος. Δώσαμε τη μάχη μας, παίζαμε με ομάδες που κλείνονταν όλες πίσω στην άμυνα. Από τους παίκτες δεν έχω το παραμικρό παράπονο. Εφέτος με τη γκρίνια, τη φθορά και τη μιζέρια είχαμε τρομερά προβλήματα. Θεωρώ ότι δεν υπήρχε η θετική αύρα φέτος".

-Ποια είναι κατά τη γνώμη σου τα φαβορί για άνοδο;

"Η Κέρκυρα και η Λάρισα. Και ο Απόλλων. Μέχρι εκεί. Υπάρχουν και άλλες δυνατές ομάδες, αλλά σαν αυτές τις τρεις δεν είναι οι άλλες. Είναι πολύ καλό το πρωτάθλημα. Το κυρίοτερο είναι ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ανταγωνιστική λίγκα. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν και στον Απόλλωνα αυτό, ότι δεν γίνεται να κερδίζεις παντού. Όλες οι ομάδες είδαμε πώς αντιμετωπίζουν τον Απόλλωνα. Ομάδες - τρένα δεν υπάρχουν. Καμία ομάδα δεν θα κάνει μεγάλα σερί".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ