ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βεζένκοφ: "Πιο δυνατοί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Βεζένκοφ: "Πιο δυνατοί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ μίλησε στο Sport24.gr για τη νέα Μπαρτσελόνα και την EuroLeague που αρχίζει σήμερα. Θεωρεί πιο δυνατούς σε σχέση με πέρυσι τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και κάνει μια ευχή για τις Εθνικές ομάδες

Μεγάλωσε στα ελληνικά γήπεδα, μιλάει άπταιστα ελληνικά, είναι άλλωστε Κυπριο-Βούλγαρος. Είναι πλέον και... παλιοσειρά στην EuroLeague, παρότι μόλις 22 ετών. Στην τρίτη του σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, ο φόργουορντ της Μπαρτσελόνα έχει συλλέξει όλες τις απαραίτητες εμπειρίες και ξέρει τι μπορεί να τον περιμένει στην απαιτητική σεζόν που ξεκίνησε.

Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ μίλησε στον ανταποκριτή του Sport24radio 103,3 στη Βαρκελώνη, τον Μιχάλη Στεφάνου, φωτογραφήθηκε για το Sport24.gr στη Σαγράδα Φαμίλια και μίλησε για τη νέα EuroLeague. Συμφωνεί με την άποψη ότι ΤΣΣΚΑ και Φενέρ είναι πάλι τα φαβορί, τοποθετεί ψηλά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όπως και τη Ρεάλ παρά την απουσία του Γιουλ. Προειδοποιεί δε, ότι η Μπαρτσελόνα δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν τούτη τη σεζόν. Α, και για το τέλος, εύχεται να βρεθεί λύση στο θέμα με τις Εθνικές ομάδες, που απασχολεί κάθε Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα...

Πάμε, λοιπόν...

- Τι διδαχθήκατε από την περυσινή EuroLeague;

"Η EuroLeague όπως έχει γίνει από πέρυσι είναι σημαντική από την πρώτη κιόλας αγωνιστική, όλα τα αποτελέσματα μετράνε ειδικά στα έδρα σου. Κάθε ήττα ειδικά στο γήπεδό σου μετράει διπλή. Οι ομάδες που είναι συγκεντρωμένες σε κάθε ματς προχωρούν και φτάνουν ως το τέλος. Αυτό φάνηκε και πέρυσι"

Η Μπαρτσελόνα με ποια οπτική βλέπει τη νέα χρονιά;

"Εμείς έχουμε νέο προπονητή, νέα πρόσωπα, έχουμε βάλει στο συρτάρι την περυσινή σεζόν και ξεκινάμε με όνειρα για κάτι καλό. Έχουμε αισιοδοξία και στόχους, θέλουμε να το δείξουμε και στο παρκέ. Είμαστε ανυπόμονοι για τη νέα σεζόν, τη νέα εκκίνηση. Θεωρώ ότι θα είμαστε από τις ομάδες θα κυνηγήσουμε τους τίτλους, θα πρωταγωνιστήσουμε. Θέλουμε να είμαστε στους τελικούς, στο Final Four. Οι συνεχόμενες αποτυχίες και οι κακές σεζόν χωρίς τίτλο μας προβληματίζουν. Καραδοκούμε από πίσω, θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα από την πορεία μας".

Πόσο δύσκολο είναι για τους παίκτες να κρατιούνται σε καλή κατάσταση μετά από τόσα πολλά ματς και ταξίδια;

"Πέρυσι μάθαμε πολλά, τουλάχιστον εμείς έχουμε τσάρτερ κι αυτό μας βοηθάει στα ταξίδια. Είναι σημαντικό πλεονέκτημα για μια ομάδα αυτό, ειδικά σε ό,τι αφορά στην EuroLeague. Βέβαια εμείς έχουμε και δύσκολο πρωτάθλημα. Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους μεγαλύτερους που έχουν και οικογένεια και λείπουν πολλές μέρες από το σπίτι τους, αλλά τι να κάνουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας. Στο κάτω, κάτω προτιμάμε τα πολλά παιχνίδια από τις προπονήσεις. Μας αρέσουν περισσότερο".

Βεζένκοφ: "Πιο δυνατοί Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

- Σε προσωπικό επίπεδο;

"Μου έδωσε ένα καλό μάθημα η περασμένη σεζόν, ότι δεν πρέπει να σταματάμε ποτέ, να μην τα παρατάμε. Ο,τι κακό κι αν συμβαίνει πρέπει να προσπαθούμε να το ανατρέψουμε. Σίγουρα θα υπάρξουν τραυματισμοί, ατυχίες, κακές στιγμές. Ολα μπορούν να ανατραπούν με δουλειά. Την περασμένη σεζόν κανείς δεν διασώθηκε από το ναυάγιο, όλοι αμφισβητήθηκαν. Στο χέρι της μας είναι να το ανατρέψουμε και νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος σε αυτή τη νέα Μπαρτσελόνα, με πολλά νέα πρόσωπα. Οι τρεις συνεχόμενες νίκες εντός των ισπανικών συνόρων έχουν φέρει αισιοδοξία και στον κόσμο. Τίποτα βέβαια δεν κρίνεται Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, αλλά πρέπει να μπουν οι βάσεις. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα, έτσι όλοι θα είμαστε χαρούμενοι".

- Συμφωνείς με την άποψη ότι ΤΣΣΚΑ και Φενέρ είναι και τούτη τη σεζόν φαβορί για τον τίτλο;

"ΤΣΣΚΑ και Φενέρ έχουν δυναμώσει και οι δύο και θεωρητικά είναι τα φαβορί, αλλά δεν ξεγράφεις κανέναν. Η Ρεάλ και χωρίς Γιουλ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δυνάμωσαν. Ολες οι ομάδες είναι δυνατές στην έδρα τους, θα είναι μια ισχυρή EuroLeague και φέτος".

Πώς βλέπεις τον φετινό Ολυμπιακό;

"Το πιο σημαντικό και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι παραμένει ο ίδιος κορμός ,που αποτελείται κυρίως από Ελληνες παίκτες. Είναι πολύ σημαντικοί οι γηγενείς, ειδικά για τα αποδυτήρια. Φέτος πήραν και πάρα πολύ καλούς ξένους, είτε έμπειρους από την EuroLeague, είτε από το ΝΒΑ. Συνεπώς θεωρώ πως με το μείγμα που δημιουργεί ο Ολυμπιακός, θα είναι πιο δυνατός σε σχέση με πέρυσι. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάει και καλύτερα, αλλά στα χαρτιά είναι πιο δυνατός. Βέβαια ο Σπανούλης παραμένει το κλειδί της ομάδας, ο αρχηγός, αυτός θα πάρει στις πλάτες την ομάδα. Θα έχει βοήθειες, αλλά αυτός έχει τρόπο, ξέρει τον τρόπο να κάνει τη δουλειά καλύτερα όταν έρχονται τα δύσκολα".

- Η άποψή σου για τον νέο Παναθηναϊκό;

"Πέρυσι ο Πασκουάλ δεν ήταν από την αρχή, οπότε είχε και το άλλοθι ότι δεν έκανε τις επιλογές. Παρ' όλα αυτά έφτασε με την ομάδα του στους "8" της EuroLeague και πήρε τους τίτλους στην Ελλάδα. Φέτος είναι δική του η ομάδα, θα παίζει όποτε χρειάζεται με το μυαλό και όποτε πρέπει με τις αθλητικές ικανότητες των παικτών του. Ο Παναθηναϊκής θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, καλύτερη από πέρυσι, το είδαμε στα φιλικά. Δεν θα τα παρατάει ποτέ, όπως έδειξε και στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τον Ολυμπιακό. Είναι ικανός για μια σπουδαία σεζόν".

-Είναι πλεονέκτημα ή μεινονέκτημα για σας η παρουσία πέντε ισπανικών ομάδων στην EuroLeague;

"Θα τους παίξουμε όλους πολλές φορές, μυστικά δεν υπάρχουν. Το σημαντικό είναι ότι εμείς θα κάνουμε πιο κοντινά ταξίδια σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αγωνιστικά δεν έχει μεγάλη διαφορά. Πλέον η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, βλέπεις τα παιχνίδια καθημερινά, τα αναλύεις. Δεν έχει μεγάλη διαφορά, είτε αντίπαλος είναι η Μάλαγα, είτε ο Παναθηναϊκός, μιλάμε για μπάσκετ. Στο τέλος θα δούμε τι θα γίνει".

- Μια ευχή για τη νέα σεζόν

"Εύχομαι τους λιγότερους τραυματισμούς για όλους τους αθλητές. Να υπάρχει υγεία, να απολαύσουμε το μπάσκετ και να λυθεί το θέμα με τις Εθνικές και την EuroLeague για το καλό του αθλήματός μας".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ