ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Βεζένκοφ: "Αγαπώ την Ελλάδα και τον Άρη"

Βεζένκοφ: "Αγαπώ την Ελλάδα και τον Άρη"
Βεζένκοφ INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ απολαμβάνει στην Βαρκελώνη την είδηση της εξασφάλισης της ελληνικής ιθαγένειάς του και μίλησε στο Sport24.gr για το πως αισθάνεται για την εξέλιξη που μπορεί να έχει στην μπασκετική του καριέρα.

Με φανερά τα σημάδια της ικανοποίησης υποδέχθηκε ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ στην Βαρκελώνη όπου βρίσκεται την είδηση της εξασφάλισης της ελληνικής ιθαγένειας όπως δεν το έκρυψε μιλώντας στο Sport24.gr αλλά και το πως αισθάνεται ζώντας πλέον μακριά από την Θεσσαλονίκη και τη Nick Galis Hall όπου αγωνιζόταν ως παίκτης του Άρη.

" Ήταν κάτι που το περίμενα εδώ και δύο χρόνια να γίνει πράξη και για αυτό αισθάνομαι δικαιωμένος". Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση του Βεζένκοφ με το που απάντησε στο κινητό του τηλέφωνο στους δρόμους της πρωτεύουσας της Καταλονίας με το μυαλό του στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ. Το εντός έδρας με την τουρκική Πινάρ Καρσίγιακα για την πρεμιέρα του Β΄ γύρου της Euroleague αύριο στην Βαρκελώνη. Αμέσως μετά φρόντισε να θυμηθεί και να ευχαριστήσει όλους όσους τον βοήθησαν στην προσπάθειά του.

" Θα ήθελα να πω θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους με βοήθησαν πάρα πολύ στην προσπάθεια που κατέβαλα να αποκτήσω την ελληνική ιθαγένεια. Καταρχήν στον κ. Βύρωνα Δασύλλα που φρόντισε να τρέχει τα πάντα όλο αυτό το διάστημα, στον κ. Γιάννη Ιωαννίδη αλλά και στον Σπύρο Καλλέργη συνεργάτη με τον Βύρωνα Δασύλλα και τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεσή μου. Πρόκειται για μία ιδέα που την είχε ξεκινήσει ο πατέρας μου".

Βεζένκοφ: "Αγαπώ την Ελλάδα και τον Άρη"
Βεζένκοφ Πρίφτης INTIME SPORTS

"Αισθάνομαι δικαιωμένος"

Για το ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την όλη εξέλιξη ο Βεζένκοφ δήλωσε: " Λέω ότι αισθάνομαι δικαιωμένος για τον λόγο ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κύπρο και μετά ήρθα στην Ελλάδα. Για αυτό και είναι κάτι που το δικαιούμουν και νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος. Για αυτό και πάλι θέλω να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν γιατί χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτα. Νιώθω να ανήκω σε αυτήν την κοινωνία της Ελλάδας που την αγαπώ πάρα πολύ".

Κι όσο για το πως αντιμετωπίζει την απουσία του από την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα βρισκόμενος στη Βαρκελώνη ως παίκτης της Μπαρτσελόνα; " Και στην Βαρκελώνη όπου βρίσκομαι από την πρώτη μέρα είμαι σε ανοιχτή γραμμή με την Ελλάδα. Όταν λέμε στην Ελλάδα ότι "κάτι θα σου λείψει όταν το χάσεις τότε θα το εκτιμήσεις" αυτό ακριβώς νιώθω κι εγώ βρισκόμενος στη Βαρκελώνη".

Ο Βεζένκοφ αναφέρθηκε αμέσως μετά στην ζωή του στην Βαρκελώνη σε σχέση με αυτήν που είχε στην Θεσσαλονίκη μέχρι πριν μερικούς μήνες. " Εδώ στη Βαρκελώνη είναι πολύ ήρεμα. Είναι μια νέα κοινωνία με νέα έθιμα. Στην Ελλάδα ήταν πολύ εύκολα για εμένα να προσαρμοστώ προερχόμενος και από την Κύπρο όπου γεννήθηκα".

Βεζένκοφ: "Αγαπώ την Ελλάδα και τον Άρη"
Βεζένκοφ Μπαρτσελόνα VICTOR SALGADO

Η Εθνική και η προσαρμογή στην Μπαρτσελόνα

Για το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στην Εθνική Ελλάδος ενώ έχει αγωνιστεί στην Εθνική Βουλγαρίας είπε: " Δεν ξέρω πως έχει με τον νόμο. Είχα πάρει μία επιλογή στα 16 μου να αγωνιστώ στην Εθνική Βουλγαρίας. Ο πατέρας μου γνωρίζει ωστόσο καλύτερα από τον καθένα".

Κι όσο για την εξασφάλιση της ελληνικής του ιθαγένειας ο Βεζένκοφ και τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην μπασκετική του καριέρα σχολίασε: " Έχει να κάνει με την επιστροφή μου στην Ελλάδα και στο ελληνικό πρωτάθλημα και μόνο. Στην Ισπανία δεν παίζει ρόλο αυτό. Έχει ωστόσο να κάνει και με εκτός μπάσκετ".

Σχετικά με την ζωή του στην Βαρκελώνη και την προσαρμογή του στην Μπαρτσελόνα ο Βεζένκοφ τόνισε: " Η ζωή στην Βαρκελώνη είναι δύσκολη όπως και στην Μπαρτσελόνα κι όπως κάθε καινούριο πράγμα. Όπως και όταν ήμουνα στον Άρη όπου στην αρχή έπρεπε να κερδίσω πρώτα τους ανθρώπους του εφηβικού και μετά του ανδρικού για να αγωνιστώ. Έτσι και εδώ να κερδίσω πράγματα πιο δύσκολα. Για αυτό και καθημερινά προσπαθώ να κερδίσω χρόνο και ρόλο στην ομάδα μέσα από την σκληρή μου δουλειά στις προπονήσεις. Εξάλλου μόλις ουσιαστικά ήρθα και έχω σαν στόχο μου να καθιερωθώ. Για αυτό και στο μυαλό μου δεν έχω το να αγωνιστώ στο ΝΒΑ αν και παραμένει ένα όνειρο. Την χρονική αυτή στιγμή είναι για όμως πιο μετά".

Βεζένκοφ: "Αγαπώ την Ελλάδα και τον Άρη"
Βεζένκοφ Σίμτσακ INTIME SPORTS

"Μιλάω με Σίμτσακ και Καμπερίδη"

Τέλος όσον αφορά τον Άρη που είχε αποτελέσει τον ηγέτη του ειδικά στην περσινή αγωνιστική περίοδο ο Βεζένκοφ δεν έκρυψε πως: " Είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου", και πρόσθεσε. " Δεν σου κρύβω ότι είμαι σε ανοιχτη επικοινωνία με πολλά μέτωπα της ομάδα καθώς μιλάω καθημερινά με τον πρώην συμπαίκτη μου τον Βασίλη Σίμτσακ και εκ των μελών του τεχνικού τιμ τον Σάββα Καμπερδίση. Αν πω ότι δεν μου λείπει ο Άρης και ο κόσμος του θα πω ψέματα. Αγαπάω τον κόσμο του Άρη και τον Άρη σαν ομάδα και δεν μπορώ να ξεχάσω ότι έζησα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ