ΣΤΗΛΕΣ

Τζόι Ντόρσεϊ στο Sport24.gr: "Έκαναν λάθος για εμένα, να τους καταστρέψω στο γήπεδο"

O  ,         .  10  2018

: Sport24.gr /
O , . 10 2018 : Sport24.gr / SPORT24.GR /

Η προοπτική των Μπουλς και ο Πανιώνιος. Οι δύσκολες στιγμές μακριά από τα παρκέ και το ενδιαφέρον των αιωνίων. Η σχέση του με Αγγελόπουλους, Σπανούλη, Μπαρτζώκα και Πασκουάλ. Ο "αναγεννημένος" Τζόι Ντόρσεϊ άνοιξε την καρδιά του στο Sport24.gr.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε στο Sport24.gr για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στην καριέρα του και τα παθήματα του παρελθόντος που του έγιναν μαθήματα, ενώ δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη για τον Πανιώνιο .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ειρήνη Προβίδα

Ο 35χρονος Αμερικανός σέντερ το καλοκαίρι του 2011 έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό της Μπασκόνια και από τότε ως και σήμερα είδε πολλές φορές την... τιμή των μετοχών του να αυξομειώνεται. Η Μπασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν του ταίριαζε, αλλά με τη μετακόμισή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού έκανε το πρώτο limit up. Ακολούθησαν το limit down με την αποχώρηση από τους ερυθρόλευκους και ακόμα πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά ο Τζόι Ντόρσεϊ αναγνωρίζει τα λάθη που έκανε και είναι αποφασισμένος να ξαναβρεθεί στον σωστό δρόμο φορώντας την φανέλα του Πανιωνίου.

Ο θηριώδης σέντερ του "Ιστορικού" μάς μίλησε για τον λόγο που τον έκανε να πει το "ναι" στην πρόταση της ομάδας της Νέας Σμύρνης και δεν έκρυψε πως είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για την βοηθήσει όχι μόνο να παραμείνει στην Basket League , αλλά και για να μπει και στα playoffs.

Παράλληλα, μας αποκάλυψε πως πριν πάρει την απόφαση να γυρίσει στην αγαπημένη του Ελλάδα, είχε βρεθεί μία... ανάσα από το να υπογράψει στην θυγατρική ομάδα των Μπουλς (Windy City Bulls), ενώ υπήρχε και η προοπτική να επιστρέψει στον μαγικό κόσμο του NBA για λογαριασμό των Ταύρων.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ βέβαια δεν έκρυψε πόσο του στοίχισε και τον πίκρανε το γεγονός πως για 1,5 χρόνο ήταν ανενεργός, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον που είχαν δείξει ο Ολυμπιακός στα μισά της σεζόν 2015-16 και ο Παναθηναϊκός το 2017 για να τον αποκτήσουν.

Τέλος, ο Τζόι Ντόρσεϊ μίλησε για τις σχέσεις τους με τους αδελφούς Αγγελόπουλους τον Βασίλη Σπανούλη, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον Τσάβι Πασκουάλ, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, τον Κώστα Παπανικολάου και τον Στεφάν Λάσμε, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους Σέρχιο Γιουλ, Κάιλ Χάινς και Γιαν Βέσελι.

Ο Τζόι Ντόρσεϊ πλήρωσε το τίμημα των λαθών του και απέναντι στον Παναθηναϊκό επέστρεψε στην δράση. O Αμερικανός σέντερ αγωνιζόμενος πλέον με την φανέλα με το "0" θα επιδιώξει να κάνει το restart του και συγχρόνως να δείξει πως έκαναν λάθο όσοι πίστεψαν πως δεν έχει πια κάτι να προσφέρει.

Υπήρχε η προοπτική των Μπουλς, η καρδιά μου στον Πανιώνιο

Τι σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση του Πανιωνίου;

"Γνώριζα την ομάδα από την πρώτη μου θητεία στην Ελλάδα, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό. Ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα με μεγάλη ιστορία και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά. Όταν επιβιβάστηκα στο αεροπλάνο, δεν το πίστευα. Θα αγωνιστώ ξανά ύστερα από 1,5 χρόνο. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που ήρθα κατευθείαν στο γήπεδο για να σουτάρω. Θυμάμαι την ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο, όταν έπαιξα εναντίον του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί ήταν παθιασμένοι και είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανήκω στην ομάδα και θα κάνω τα πάντα για αυτή".

Άρα έχεις κι έξτρα κίνητρο...

"Είναι κάτι περισσότερο από ένα έξτρα κίνητρο. Νιώθω σαν να έχω ξαναγεννηθεί. Ήμουν εκτός για 1,5 χρόνο. Υπήρχε και η δικαστική υπόθεση με την Μπαρτσελόνα, στην οποία δικαιώθηκα. Ένιωθα μία αρνητικότητα για εμένα. Αγαπώ το μπάσκετ και ένιωθα πως μου το στέρησαν. Τώρα επέστρεψα και θα πληρώσουν για όσα μου στέρησαν".

Πολλοί πίστευαν πως η καριέρα σου είχε ολοκληρωθεί. Τι έκανες όλο αυτό το διάστημα;

"Περίμενα καιρό για να αγωνιστώ. Υπήρχε ενδιαφέρον από ομάδες, αλλά δεν υπέγραψα σε κάποια. Άρχισα να προπονούμαι σαν τρελός, είχα προσωπικό γυμναστή και τελικά εμφανίστηκε η ευκαιρία που περίμενα. Όταν έμαθα για τον Πανιώνιο, σκέφτηκα πως είμαι έτοιμος και αποδέχθηκα την πρόταση. Αυτή την στιγμή τα βλέπω όλα κόκκινα και μπλε, σκέφτομαι μόνο πώς θα βοηθήσω τον Πανιώνιο και η καρδιά μου ανήκει στην ομάδα".

O  ,         .  10  2018

: Sport24.gr /
O , . 10 2018 : Sport24.gr / SPORT24.GR /

Πίστεψες κάποια στιγμή πως το τέλος της καριέρας σου είχε φτάσει;

"Σίγουρα όχι. Έχω μπροστά και άλλα καλά χρόνια στο υψηλό επίπεδο. Απλά χρειαζόμουν μία ευκαιρία για να το δείξω. Το σημαντικό είναι πως επέστρεψα. Στο φιλικό παιχνίδι με τον Δούκα έπαιξα καλά. Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα βελτιώσω με τον καιρό".

Μίλησες με κάποιον πριν υπογράψεις στον Πανιώνιο;

"Η μητέρα μου με συμβούλεψε να μην δω την επιστροφή στα γήπεδα σαν ένα τρόπο να εκδικηθώ, όσους για 1,5 χρόνο δεν ενδιαφέρθηκαν. Δεν μπορώ να το κάνω όμως. Είναι προσωπικό, θέλω να τους καταστρέψω στο γήπεδο και να τους δείξω πως έκαναν λάθος.

Πάντα μιλάω στη μητέρα μου. Είναι η καλύτερή μου φίλη και την συμβουλεύομαι για κάθε σημαντική απόφαση που θα πάρω, είτε αν αυτή είναι για το μπάσκετ, είτε αφορά την προσωπική μου ζωή. Αυτή ήταν μία σημαντική απόφαση, γιατί την εβδομάδα που ο Πανιώνιος με προσέγγισε, ήμουν έτοιμος να ταξιδέψω στο Σικάγο για να παίξω στην G-League. Μιλούσα με τους Μπουλς. Θα έπαιζα αρχικά στους Windy City Bulls κι έπειτα από δύο μήνες, θα υπήρχε η προοπτική να υπογράψω στους Μπουλς, αλλά παρουσιάστηκε η ευκαιρία να επιστρέψω στην Ελλάδα. Πιστεύω πως και οι δύο επιλογές ήταν εξίσου καλές για εμένα. Όλοι θα με δουν στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο θα συνέβαινε και στην G-League".

Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι;

"Δεν ξέρω. Ίσως είμαι στο 70-75%. Στην προπόνηση κάνω τα πάντα. Έκανα ένα κάρφωμα και τους φάνηκε περίεργο. Πίστευαν πως δεν μπορώ να καρφώσω πια. Το παιχνίδι εξελίσσεται. Δούλεψα πολύ το σουτ μου και θα κάνω ό,τι ζητήσει ο προπονητής. Αν ο προπονητής θέλει να σουτάρω, θα σουτάρω".

Τι να περιμένουμε από σένα και τον Πανιώνιο στη συνέχεια της σεζόν;

"Είναι μία σπουδαία ευκαιρία. Η ομάδα βοηθάει τους παίκτες. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι πως είμαι ενθουσιασμένος. Πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας. Όταν δεθούμε και οι παίκτες περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί, θα έχουμε πολλές πιθανότητες για να πετύχουμε κάτι καλό".

Με τι θα είσαι ευχαριστημένος στο τέλος της σεζόν;

"Θέλω να κάνουμε μία καλή πορεία και να μπούμε στα playoffs. Αυτό θα με έκανε χαρούμενο. Είμαστε στις τελευταίες θέσεις, αλλά αυτό που βλέπω είναι πως έχουμε μία καλή ομάδα. Όταν «δεθούμε» μεταξύ μας, θα το δείξουμε και στο γήπεδο. Πιστεύω πως τα πάντα είναι πιθανά".

Μετάνιωσα που έφυγα από τον Ολυμπιακό

Έχεις μετανιώσει για κάτι στην καριέρα σου;

"Δεν θεώρησα κάτι δεδομένο, αλλά πιστεύω πως στη μέση της καριέρας μου προκαλούσα δυσκολίες στους προπονητές. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω πίσω στον χρόνο και να το αλλάξω. Ύστερα από 1,5 χρόνο εκτός γηπέδων είδα όσα μου στερήθηκαν και σκέφτηκα πολλά που έγιναν στο παρελθόν, τα οποία θα ήθελα να τα αλλάξω. Ήθελα να έχω αυτή την ευκαιρία. Τώρα, όμως, η καρδιά μου και όλο μου το «είναι» ανήκουν στον Πανιώνιο. Η ομάδα μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπώ, είμαι ενθουσιασμένος και θα κάνω ό,τι χρειάζεται η ομάδα".

Έχεις μετανιώσει για τον τρόπο που αποχώρησες από τον Ολυμπιακό

"Σίγουρα. Δεν ήθελα να φύγω από την ομάδα. Είχα πολύ καλή σχέση με τον Σπανούλη, τον Παπανικολάου και τον Σλούκα. Είχαμε κατακτήσει την EuroLeague και θέλαμε να κάνουμε το back2back. Ο τρόπος που προσέγγισα την κατάσταση δεν ήταν σωστός. Μακάρι να μην είχα πει, όσα είπα στα Media".

Με ήθελαν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός

Ποια είναι η σχέση σου με τον Σπανούλη;

"Η σχέση μας είναι καλή. Όταν έπαιζα στην Τουρκία και δεν τα πήγαινα καλά με τον προπονητή της Γαλατάσαραϊ (σ.σ. τον Αταμάν), ο Σπανούλης μίλησε για το ενδεχόμενο να επιστρέψω στον Ολυμπιακό. Εμφανίστηκε, όμως, η Μπαρτσελόνα, πλήρωσε το buyout και πήγα εκεί. Αν το είχε κάνει ο Ολυμπιακός, θα επέστρεφα σίγουρα. Μου αρέσει να παίζω με τον Σπανούλη κι έχουμε πολύ καλή σχέση. Είμαι χαρούμενος που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί του".

Τζόι Ντόρσεϊ στο Sport24.gr: "Έκαναν λάθος για εμένα, να τους καταστρέψω στο γήπεδο"

Έχετε μιλήσει πρόσφατα;

"Μιλήσαμε κάποια στιγμή πέρσι, όταν είχα συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και ο Παναθηναϊκός με ήθελε. Με ρώτησε αν θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Πάντα με ρωτούσε, αν θα γύρναγα στην Ελλάδα. Όταν ήμουν στην Τουρκία, ο Ολυμπιακός ήθελε να με αποκτήσει, αλλά επέλεξα να πάω στην Μπαρτσελόνα. Με τον Τσάβι Πασκουάλ έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση".

Θα σου ήταν εύκολο να παίξεις στον Παναθηναϊκό;

"Γνωρίζω πολύ καλά για την αντιπαλότητα που υπάρχει ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Το θέμα ήταν ότι για 1,5 χρόνο ήμουν εκτός. Είχαν την ευκαιρία να με αποκτήσουν, αλλά δεν το έκαναν. Είμαστε φίλοι, έχω πολύ καλή σχέση και αγαπώ τον Τσάβι Πασκουάλ, αλλά πλέον θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου".

Ποια είναι η γνώμη σου για τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο;

"Είχαμε πολύ καλή σχέση. Δεν θα ξεχάσω πως με βράβευσαν στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρησή μου από την ομάδα. Μου έδειξαν πως νοιάζονται για εμένα, ενώ και οι φίλαθλοι με αγαπούν. Η σχέση μας είναι πολύ καλή και ξέρω πως προσπαθούν για το καλύτερο της ομάδας τους".

Όταν μεσούσης της σεζόν 2015-16 ο Ολυμπιακός έψαξε την περίπτωσή σου είχες μιλήσει μαζί τους;

"Όχι, είχα μιλήσει με τον Μίλαν Τόμιτς. Με τον Μίλαν μιλήσαμε πάρα πολύ για το ενδεχόμενο της επιστροφής μου".

Έκανα λάθη, πλήρωσα το τίμημα

Ποια είναι η καλύτερή σου ανάμνηση από την Ελλάδα;

"Ένιωσα ένα απίστευτο συναίσθημα, όταν μετά την κατάκτηση της EuroLeague γυρίσαμε από την Κωνσταντινούπολη και υπήρχαν φίλαθλοι στο αεροδρόμιο και μας συνόδευσαν ως το γήπεδο. Αγαπώ την Ελλάδα, είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου. Εδώ άρχισε η πορεία μου".

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Γιώργο Μπαρτζώκα στον Ολυμπιακό και την Μπαρτσελόνα;

"Είχαμε καλή σχέση, αλλά ήταν λίγο μπερδεμένη. Δεν μου άρεσε ο τρόπος που έπαιζε ο Ολυμπιακός. Ήμασταν μία δυνατή ομάδα, αλλά χάσαμε κάποια παιχνίδια από ομάδες που δεν ήταν καλύτερες από εμάς. Το μισόυσα. Έκανα λάθη, όπως ήταν σχόλια στα social media. Δεν έπρεπε να κάνω αυτά τα λάθη, αλλά ήμουν νέος. Πλήρωσα το τίμημα. Στην Μπαρτσελόνα ήμουν τραυματίας. Προσπαθούσα να ξεπεράσω τον τραυματισμό και να παίξω, αλλά δεν ήμουν καλός. Πλέον είμαι καλά και ανυπομονώ να το δείξω σε όλους".

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ, ΟΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο;

"Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης κι ένας από τους καλύτερους σουτέρ που έχω δει. Συγχρόνως, όμως, είναι και μια σπουδαία προσωπικότητα. Πέρασε πολλά χρόνια στην Μπαρτσελόνα, κατέκτησε πολλούς τίτλους και ήταν άξιος για όσα πέτυχε".

Ποιοι ήταν οι καλύτεροι συμπαίκτες που είχες;

"Είχα πολλούς. Με τον Σπανούλη, είχαμε πολύ καλή συνεργασία και σχέση. Υπάρχει και ο Ναβάρο. Με τον Παπανικολάου παίξαμε μαζί στον Ολυμπιακό, στην Μπαρτσελόνα και στους Ρόκετς. Είμαστε φίλοι. Αυτοί είναι οι τρεις καλύτεροι συμπαίκτες που είχα".

Με τον Κώστα Παπανικολάου έχεις διατηρήσει επαφή;

"Μιλήσαμε πριν από έναν χρόνο. Μου είπε «μαλ..., τι κάνεις; Γιατί δεν παίζεις;» Του εξήγησα πως ήθελα να παίξω, αλλά δεν είχα προτάσεις. Δούλεψα πάρα πολύ και ανυπομονώ να δείξω πως κάποιοι έκαναν λάθος για εμένα".

Τζόι Ντόρσεϊ στο Sport24.gr: "Έκαναν λάθος για εμένα, να τους καταστρέψω στο γήπεδο"

Προτιμάς τον Σπανούλη ως συμπαίκτη ή ως αντίπαλο;

"Δεν έχει σημασία για εμένα. Είναι σπουδαίος ως συμπαίκτης, αλλά και ως αντίπαλος τον γνωρίζω καλά. Ξέρω τι θα κάνει στο γήπεδο και θα είμαι προετοιμασμένος".

Κατά την διάρκεια της θητείας σου στην Γαλατάσαραϊ ήρθες κοντά με τον Στεφάν Λάσμε...

"Είμαστε καλοί φίλοι. Έμαθα πολλά από αυτόν τόσο ως παίκτης, όσο και ως άνθρωπος. Έμεινε και αυτός εκτός για κάποιους μήνες, αλλά επέστρεψε. Κατά κάποιο τρόπο ακολούθησα τα βήματά του. Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος".

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος;

"Ο Γιαν Βέσελι. Είναι πολύ καλός παίκτης. Παίζει πολύ καλά τα pick and roll και είναι εξίσου καλός στην άμυνα και στην επίθεση. Είναι ένας αθλητικός παίκτης. Επίσης και ο Κάιλ Χάινς είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος. Παίζει στο ποστ, είναι καλός στα pick and roll και κάνει πολλά πράγματα καλά. Πιστεύω πως οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι είναι αυτοί οι δύο".

Ποιος είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης των τελευταίων χρόνων;

"Για εμένα ο Σέρχιο Γιουλ είναι ο καλύτερος. Σίγουρα πέρσι ο καλύτερος ήταν ο Ντόντσιτς, αλλά γενικά πιστεύω πως ο Γιουλ είναι ο καλύτερος των τελευταίων χρόνων. Δείτε τι έκανε πέρσι μετά τον τραυματισμό του στα playoffs της EuroLeague απέναντι στον Παναθηναϊκό. Ήταν απίστευτο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ