ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσιμίκας: "Δεν εφησυχάζω, δεν πιέζομαι, είμαι ο εαυτός μου"

Τσιμίκας: "Δεν εφησυχάζω, δεν πιέζομαι, είμαι ο εαυτός μου"

Ο Κώστας Τσιμίκας μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη (2-0) του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ, για την εντυπωσιακή του φετινή παρουσία και απάντησε σε ερώτηση για το αν ο τίτλος της Super League είναι πλέον μάχη για δύο.

Ο Κώστας Τσιμίκας έκανε την 13η συμμετοχή του για φέτος στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Έχει κλέψει τις εντυπώσεις με την παρουσία του σε Ελλάδα και Ευρώπη και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν μιας καριέρας που φαίνεται ότι έχει εξαιρετικό μέλλον. Λίγο μετά την επικράτηση του Ολυμπιακού στο "Γ. Καραϊσκάκης", ο 23χρονος μίλησε στο Sport24.gr από τη μικτή ζώνη του "Γ. Καραϊσκάκης".

Αφού σχολίασε τη νίκη (2-0) σε βάρος της Ένωσης, εξήγησε πού οφείλεται η δική του εντυπωσιακή παρουσία με τα "ερυθρόλευκα". Πώς σχολίασε το γεγονός ότι αποτελεί τον Νο1 αμυντικό του Champions League σε επιτυχημένες σέντρες αλλά και πώς εισπράττει όλη αυτή την αποθέωση από τον κόσμο και τα media. Δεν παρέλειψε να εκφράσει τη γνώμη του για το αν πλέον ο τίτλος της Super League είναι μάχη για δύο, για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

- Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή του κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν η ποιότητα αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νίκη ή κάτι άλλο;

"Πιστεύω ότι δεν ήμασταν το ίδιο καλοί όπως σε άλλα παιχνίδια. Με τη Μπάγερν παίξαμε καλά, αλλά δεν νικήσαμε. Με την ΑΕΚ δεν παρουσιάσαμε την εικόνα που θα θέλαμε, αλλά πήραμε τους τρεις βαθμούς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ό,τι και να γίνει, πρέπει να νικάμε. Σαφώς κάποιες φορές η ομάδα θα βρεθεί σε κακή μέρα. Δεν εννοώ ότι ήμασταν κακοί με την ΑΕΚ, αλλά δεν παίξαμε τη μπάλα που παίξαμε σε άλλα παιχνίδια".

- Έχει να κάνει με την κούραση;

"Δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την κούραση, γιατί ο προπονητής κάνει rotation. Υπάρχουν πολύ καλοί και ποιοτικοί παίκτες στο ρόστερ. Σίγουρα κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κοιτάζουμε πώς παίζει ο αντίπαλος και στόχος μας είναι η βελτίωση".

- Η δική σου εντυπωσιακή παρουσία φέτος πού θεωρείς ότι οφείλεται;

"Στην καθημερινή δουλειά που κάνω στο Ρέντη, στην ομάδα και στη χημεία που έχουμε, στην εμπιστοσύνη που μου δείχνουν οι συμπαίκτες μου, αλλά πολύ έχει να κάνει με τη δουλειά που κάνω σε καθημερινή βάση".

- Ύστερα από τρεις αγωνιστικές στο Champions League, είσαι ο Νο1 αμυντικός σε επιτυχημένες σέντρες. Θεωρείς ότι αυτός ήταν ένας τομέας τον οποίο βελτίωσες;

"Το βελτίωσα κατά πολύ, αλλά δεν καθησυχάζομαι, συνεχίζω. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω καταφέρει αυτό στο Champions League, αλλά πέρα από το γεγονός ότι αυτό δείχνει τη δουλειά μου, εγώ θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό στην προπόνηση για να είμαι ακόμα πιο έτοιμος στους αγώνες".

- Πώς εισπράττεις όλη αυτή την αποθέωση από τον κόσμο και τα media;

"Δεν υπάρχει πίεση. Είμαι ο εαυτός μου, πάντα δίνω αυτό που μπορώ, πάντα δίνω την ψυχή μου στο γήπεδο. Το γεγονός ότι με υποστηρίζει ο κόσμος με κάνει πολύ χαρούμενο και μου δίνει κίνητρο να συνεχίσω".

- Θεωρείς ότι από τη στιγμή που η ΑΕΚ βρίσκεται τώρα στο -8, καθιστά τον τίτλο μάχη για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ;

"Δεν μπορώ να πω κάτι σίγουρο από τώρα. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για να πούμε κάτι για τον τίτλο, υπάρχουν και τα playoffs. Το βέβαιο είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα τα δίνουμε όλα για να νικάμε και να υπάρχει συνεχή βελτίωση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Με σουτ προπόνησης
Το post του ενθουσιασμένου Καμαρά για τη νίκη επί της ΑΕΚ
Μαρτίνς: "Τρεις είναι οι διεκδικητές του τίτλου"
Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0: Μίλησε η "ερυθρόλευκη" ποιότητα
TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ