ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσάνας στο Sport24.gr: "Όλα εξαρτώνται από το πρώτο αποτέλεσμα"

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ    (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ζήτησε την άποψη του βοηθού του Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής, Κώστα Τσάνα, για την Κροατία που θα βρεθεί στον δρόμο της γαλανόλευκης για το Μουντιάλ της Ρωσίας. Πώς την αξιολογεί και τι πιθανότητες δίνει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Κροατία θα βρεθεί στον δρόμο της Εθνικής μας ομάδας στον δρόμο για τα γήπεδα της Ρωσίας το επόμενο καλοκαίρι. Η κλήρωση των μπαράζ έφερε την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ στις 9 Νοεμβρίου και τη ρεβάνς τρεις ημέρες μετά στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης".

Το Sport24.gr απευθύνθηκε στον βοηθό του Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο της γαλανόλευκης, τον Κώστα Τσάνα, ζητώντας του μια πρώτη ανάλυση της αντιπάλου μας. Προφανώς και θα ακολουθήσει ενδελεχές "ξεκοκάλισμα" το επόμενο διάστημα απ' όλο το προπονητικό τιμ, προκειμένου να είναι η ομάδα πανέτοιμη για τα δυο αυτά παιχνίδια, με τον Κώστα Τσάνα να έχει μια πρώτη άποψη για την Κροατία.

Η Κροατία διαθέτει μεγάλους παίκτες, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους

"Όταν φτάνεις στα μπαράζ και περιμένεις να κληρωθείς με μια από τις τέσσερις ομάδες, δεν διαλέγεις. Απλά δέχεσαι τον αντίπαλο που θα προκύψει. Η Κροατία ήταν πρώτη για μεγάλο διάστημα στον όμιλό της και τα πάντα κρίθηκαν στις τελευταίες αγωνιστικές και τελικά έμεινε δεύτερη", μας είπε αρχικά ο βοηθός του ομοσπονδιακού μας τεχνικού για το πώς αξιολογεί την κλήρωση και συνέχισε για την Κροατία:

"Διαθέτει μεγάλους παίκτες, οι οποίοι είναι πρωταγωνιστές στις ομάδες τους. Έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές η Κροατία. Είναι μια δύσκολη αντίπαλος και έχει τους παίκτες για να δώσουν το κάτι παραπάνω σε ένα παιχνίδι. Έχει ποδοσφαιριστές ρυθμιστές σε έναν αγώνα. Οι Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς είναι εξαιρετικές μονάδες, άκρως υπολογίσιμες. Ως ομάδα, έχει σκαμπαναβέσματα. Χρειάζεται ειδική διαχείριση των παιχνιδιών για να πετύχουμε τον στόχο μας".

Όλα εξαρτώνται από το πρώτο αποτέλεσμα

Για το πώς θα πρέπει η Εθνική απέναντι στην Κροατία, αν θέλει να περάσει στο Μουντιάλ, ο Κώστας Τσάνας απάντησε πως "ο τρόπος που θα πρέπει να παίξουμε, θα προκύψει και μέσα από την ανάλυση του αντιπάλου. Δεν είναι εύκολο να το πω από τώρα. Πρέπει να δούμε και τα χαρακτηριστικά μας και να τα προσαρμόσουμε στον αντίπαλο. Μπορούμε να προετοιμαστούμε σωστά. Μας δίνει αρκετές ελπίδες το γεγονός πως πλέον παίζουμε με άλλο τρόπο. Υπάρχει μια ομάδα που παίζει ως σύνολο και οι παίκτες θα κάνουν το παν για να προκριθούν. Έχει αλλάξει η νοοτροπία των διεθνών και φαίνεται αυτό".

Για το αν θεωρεί αβαντάζ το ότι η ρεβάνς γίνεται στο Φάληρο, απάντησε πως "είναι ένα μικρό αβαντάζ, αλλά όλα εξαρτώνται από το πρώτο αποτέλεσμα. Αυτό είναι που θα ορίσει και τη ρεβάνς. Το δεύτερο ματς και το αν θα έχουμε αβαντάζ, είναι συνέπεια του πρώτου και του τι αποτέλεσμα θα έχουμε πάρει. Θα ξέρουμε τι να πρέπει να κάνουμε. Μακάρι να είναι θετικό το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα".

Ποιος μου λέει ότι θα ήταν καλύτερη μια κλήρωση με την Δανία ή χειρότερη με την Ιταλία;

Η πιθανή απουσία του Μανωλά τον προβληματίζει; Ο ίδιος απάντησε στο Sport24.gr ότι "σαφώς θα είναι μεγάλη η απουσία του Μανωλά, αν τελικά δεν προλάβει. Όμως, πάντα υπάρχουν παίκτες να καλύψουν το όποιο κενό και όποιος καλείται στην Εθνική, μπορεί να προσφέρει και να βοηθήσει. Όλοι έχουν δείξει ότι μπορούν να προσφέρουν. Πάνω απ' όλα είναι η ομάδα και το πώς θα αγωνιστούμε. Είναι σίγουρα πλήγμα οι απουσίες, δεν το συζητάμε αυτό, αλλά θα βρούμε τρόπο να τις καλύψουμε".

Τέλος, για το αν τον ικανοποίησε η κλήρωση των μπαράζ, απάντησε: "Για μένα οι κληρώσεις δεν είναι ούτε καλές, ούτε κακές. Οι εμφανίσεις είναι καλές ή κακές. Ποιος μου λέει ότι θα ήταν καλύτερη μια κλήρωση με την Δανία ή χειρότερη με την Ιταλία; Υπάρχουν κάποια δεδομένα και κάποια στάνταρ, όμως τα μπαράζ είναι ματς ειδικών συνθηκών και διαφέρουν από αυτά των προκριματικών".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ