ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τσαλμπούρης: "Αισθάνομαι έτοιμος"

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÓÁÑËÅÑÏÕÁ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CHARLEROI (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÓÁÑËÅÑÏÕÁ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - CHARLEROI (Eurokinissi Sports / ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης μίλησε στο Sport24.gr και δήλωσε έτοιμος να αποκτήσει μεγαλύτερο ρόλο φέτος στην ΑΕΚ, μίλησε για την εμπειρία της Αμερικής, αλλά και για τους στόχους της ΑΕΚ και τους δικούς του για φέτος.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης δεν είναι πλέον ο έφηβος που ήρθε στην ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια. Είναι 21 χρονών και μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ. Βασικά δε μοιάζει μόνο. Το δηλώνει ξεκάθαρα ότι περιμένει την ευκαιρία του.

Πάντα αισθάνομαι πάντα έτοιμος. Και πέρυσι ένιωθα έτοιμος και φέτος νιώθω ότι είμαι ακόμα πιο έτοιμος να εκμεταλλευτώ όποια ευκαιρία μου δοθεί” δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sport24.gr ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές φόργουορντ/σέντερ, για να συμπληρώσει: ”Εγώ θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να περιμένω από τους προπονητές να μου δώσουν μία ευκαιρία ή να μου ζητήσουν κάτι και θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε αυτό”.

“Δε νιώθω καμία πίεση”

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÆÉÅËÏÍÁ ÃÊÏÑÁ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - ZIELONA GORA (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÆÉÅËÏÍÁ ÃÊÏÑÁ / CHAMPIONS LEAGUE / AEK - ZIELONA GORA (ÂÁÓÉËÇÓ ÌÁÑÏÕÊÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσαλμπούρης ήταν η πρώτη “επένδυση” της ΑΕΚ. Από αυτόν και τον Δημήτρη Μωραΐτη ξεκίνησε το “παιδομάζωμα” της “Ένωσης” το καλοκαίρι του 2015. Όλοι οι φίλοι της ομάδας περιμένουν από αυτόν να κάνει το βήμα μπροστά λοιπόν. Αισθάνεται όμως πίεση για αυτό; “ Δεν αισθάνομαι καμία απολύτως πίεση. Είμαι έτοιμος. Έχω δουλέψει και έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ για τον εαυτό μου και θέλω να αρπάξω όποια ευκαιρία μου δοθεί από τα μαλλιά. Δεν υπάρχει κάποια πίεση.”

Στην προσπάθειά του μάλιστα να εμφανιστεί βελτιωμένος φέτος, ο απόφοιτος του Κολεγίου του Iowa πήγε το καλοκαίρι στις ΗΠΑ για προπονήσεις. Γεγονός που όπως φαίνεται τόνωσε την αυτοπεποίθησή του:“ Ήταν τρομερή εμπειρία. Βρέθηκα ένα μήνα στις ΗΠΑ και ήταν ένας πραγματικά συναρπαστικός μήνας. Απέκτησα πολλές εμπειρίες, γνώρισα πολλούς ανθρώπους, έκανα ταξίδια. Ήταν ένας μήνας πολύ εποικοδομητικός και ήταν μία καλή αρχή για να ετοιμαστώ όσο καλύτερα γίνεται για τη νέα σεζόν. Αυτός ο μήνας μου έβαλε κάποιες καλές βάσεις και όταν επέστρεψα στην Ελλάδα απλώς συνέχισα να δουλεύω πολύ”.

Λογικό είναι λοιπόν να αισθάνεται ότι όλη αυτή η εμπειρία τον βοήθησε να εξελιχθεί: “Σίγουρα, αν και η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας μου για τη νέα σεζόν το έκανα στην Ελλάδα. Πιο πολύ το είδα σαν εμπειρία, επειδή προπονήθηκα με παίκτες που δεν περίμενα να προπονούμαι. Δεν περίμενα ας πούμε ότι θα βρισκόμουν στο ίδιο παρκέ με παίκτες όπως ο Ντουέιν Ουέιντ ή ότι θα παίζω αντίπαλος σε καταστάσεις πέντε εναντίον πέντε με παίκτες ο Μπράντον Νάιτ και ο Χασάν Ουάιτσαϊντ. Ήταν μία φοβερή εμπειρία που και μόνο που το ζεις βελτιώνεσαι”.

Τι να περιμένουμε όμως φέτος από τον Γιώργο Τσαλμπούρη; Θα τον δούμε να σουτάρει από την περιφέρεια, που είναι και το δυνατό του σημείο ή να ποστάρει που θεωρείται το αδύνατο σημείο του; “ Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος μπορεί να πει πολλά πράγματα σχετικά με το τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει ένας παίκτης. Εγώ κάποια πράγματα τα κάνω καλά, άλλα πράγματα τα κάνω λιγότερο καλά. Δε μπορώ να πω ότι θα βγω στο παρκέ και θα σουτάρω ή θα ποστάρω. Θα βγω να κάνω στο παρκέ το καλύτερο που μπορώ και αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής μου, όσο καλύτερα μπορώ”.

“Φέτος θα είμαστε πιο σκληροί και αθλητικοί"

Τσαλμπούρης: "Αισθάνομαι έτοιμος"

Η φετινή ΑΕΚ δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα. Μοιάζει – και είναι – πιο αθλητική, πιο σκληρή. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο νεαρός φόργουορντ/σέντερ: “ Νομίζω ότι όποιος παίκτης ήρθε φέτος αποκτήθηκε με το κριτήριο ότι μπορεί να παίξει άμυνα και γενικώς να σταθεί στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Πιστεύω ότι φέτος είμαστε πιο σκληροί ως ομάδα και σίγουρα πολύ πιο αθλητικοί”. Και αυτό σίγουρα θα βοηθήσει στα μεγάλα παιχνιδια κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αφού πέρυσι η ομάδα υστερούσε σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού: “ Σίγουρα αυτό θα μας βοηθήσει πολύ στα μεγάλα παιχνίδια, επειδή ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι πολύ αθλητικές ομάδες, όπως το ίδιο ισχύει και για τους αγώνες στο Basketball Champions League. Η ομάδα έπρεπε να ανέβει επίπεδο στον τομέα της αθλητικότητας και πιστεύω ότι το έκανε στο 100%”.

Σε τι επίπεδο βρίσκεται όμως η φετινή ΑΕΚ από άποψη ετοιμότητας σε σχέση με πέρυσι; “ Θεωρώ ότι η φετινή προετοιμασία ήταν πολύ πιο παραγωγική για την ομάδα σε σχέση με την περσινή. Παρότι ήταν μισή στην διάρκειά της, νομίζω ότι στο Καρπενήσι έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά και στα φιλικά είχαμε καλή εικόνα. Την δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο”.

Ποιοι είναι λοιπόν οι στόχοι της ΑΕΚ, αλλά και οι δικοί του; “ Τους στόχους της ΑΕΚ δε μπορώ να τους καθορίσω εγώ. Θα τους καθορίσει η ίδια η ομάδα με τις εμφανίσεις της και την δουλειά της μέσα στο γήπεδο. Οι στόχοι καθορίζονται βήμα-βήμα. Ο πρώτος στόχος είναι να αρχίσουμε να βρισκόμαστε καλύτερα ως ομάδα όσο πιο γρήγορα γίνεται. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ και μέσα από αυτό να βελτιωθώ και εγώ ο ίδιος”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ