ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Τελικά, ποιος είναι πραγματικά ο Ντάνος;

Τελικά, ποιος είναι πραγματικά ο Ντάνος;

Οι πρώην συμπαίκτες του, Γιώργος Σαϊτιώτης, Χρήστος Οξύζογλου, Κώστας Καλλιμάνης και ο πρώην προπονητής του, Αντώνης Μανίκας μιλούν στο Sport24.gr και αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές του πρωταγωνιστή του Survivor, Γιώργου Αγγελόπουλου.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αποτελεί έναν απ' τους πιο αγαπητούς παίκτες του Survivor, έχοντας συμπάθειες τόσο στο ανδρικό όσο και στο γυναικείο κοινό. Ο 35χρονος Σκιαθίτης παρουσιάστηκε ως προπονητής θαλάσσιου σκι, όμως έχει ένα σημαντικό ποδοσφαιρικό υπόβαθρο, αφού μέχρι το 2010 αγωνιζόταν σε επαγγελματικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε με τη φανέλα των Ολυμπιακού Βόλου, Ρόδου και Εθνικού Αστέρα στη Β' και τη Γ' Εθνική, αλλά κάποιοι σοβαροί τραυματισμοί έβαλαν εμπόδια στην καριέρα του. Μία καριέρα που είχε τα πάνω της και τα κάτω της, τις χαρές, αλλά και τις λύπες.

Τελικά, ποιος είναι πραγματικά ο Ντάνος;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχουν ακουστεί πολλά, κυρίως απ' τους συμπαίκτες του στην ομάδα των "Διασήμων", για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, αλλά και για το γεγονός πως διαθέτει ηγετικά χαρακτηριστικά, τα οποία δημιουργούν πολλές φορές πρόβλημα στο ομαδικό κλίμα. Βέβαια, οι συγκεκριμένες... καταγγελίες δεν φαίνεται να συγκινούν τους τηλεθεατές, οι οποίοι βλέπουν στο πρόσωπο του Ντάνου το παιδί της διπλανής πόρτας.

Παρ' όλα αυτά, δεν υπάρχουν πιο κατάλληλοι για να μας αποκαλύψουν ποιος πραγματικά είναι ο Γιώργος Αγγελόπουλος, από ανθρώπους που τον έζησαν από κοντά, κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του.

Γι' αυτό το λόγο το Sport24.gr απευθύνθηκε στους πρώην συμπαίκτες του, Γιώργο Σαϊτιώτη, Κώστα Καλλιμάνη και Χρήστο Οξύζογλου, αλλά και στον πρώην προπονητή του στον Εθνικό Αστέρα, Αντώνη Μανίκα, οι οποίοι κι αποκάλυψαν άγνωστες πτυχές του.

ΜΑΝΙΚΑΣ: "ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΑΘΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ"

Β ΕΘΝΙΚΗ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Β ΕΘΝΙΚΗ / ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο υπεύθυνος σκάουτινγκ του Πανιωνίου, Αντώνης Μανίκας συνυπήρξε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο στον Εθνικό Αστέρα για 1,5 χρόνο, απ' το δεύτερο μισό της σεζόν 2006-07 μέχρι τον πρώτο αγώνα της σεζόν 2008-09. Για την ακρίβεια, ήταν ο άνθρωπος που πίστεψε στις δυνατότητές του και ύστερα από ένα μικρό διάστημα δοκιμής, έδωσε το "ΟΚ" προκειμένου ο 24χρονος -τότε- στόπερ να φορέσει τη φανέλα της ομάδας της Καισαριανής.

"Ο Γιώργος είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων. Τον πήρα στην ομάδα ύστερα από ένα διάστημα δοκιμής, καθώς μου τον είχε συστήσει ένας κοινός μας φίλος. Μου έκανε ως ποδοσφαιριστής γιατί εκείνη την εποχή έψαχνα για έναν αριστεροπόδαρο στόπερ. Μου είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση το γεγονός πως ήταν πολύ εργατικός. Του άρεσε η δουλειά και ήταν αρκετά πειθαρχημένος. Ήταν ένα αγαπητό παιδί στην ομάδα, με πολλές φυσικές δυνάμεις", υποστήριξε αρχικά ο κ. Μανίκας, ο οποίος βάσει στατιστικών ήταν ο προπονητής που τον πίστεψε περισσότερο απ' όλους:

"Ναι, είναι αλήθεια. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν πολύ δυνατός και αλτικός, ενώ, παράλληλα είχε τη δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο κι ως αριστερό μπακ. Εγώ, βέβαια, τον χρησιμοποίησα περισσότερο στο κέντρο της άμυνας γιατί ήθελα οι στόπερ μου να παίζουν με διαφορετικό πόδι. Τεχνικά δεν ήταν κακός. Ήταν αρκετά καλός για αμυντικός. Ως χαρακτήρας ήταν εγωιστής. Πειθαρχημένος, αλλά εγωιστής. Το έπαιρνε προσωπικά. Ήθελε να βγει νικητής και το ζούσε αυτό που έκανε. Μ' άρεσε αυτό".

Τελικά, ποιος είναι πραγματικά ο Ντάνος;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Μπορεί να έχουν περάσει αρκετά χρόνια απ' τη συνύπαρξή μας, αλλά διατηρούμε καλή σχέση. Συμπτωματικά τον είδα το περασμένο καλοκαίρι στην Σκιάθο. Είχαμε πάει στο νησί με τους παλαίμαχους του Πανιώνιου για μία φιλική αναμέτρηση. Μάλιστα, έπαιζε δυνατά κατά τη διάρκεια του ματς και του έβαλα χέρι γιατί δεν προστάτεψε εμάς τους πιο μεγάλους (σ.σ. γέλια) . Η σύζυγός μου τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση για έναν πολύ ξεχωριστό λόγο. Την περίοδο που ήμασταν μαζί στον Εθνικό Αστέρα η γυναίκα μου ήταν έγκυος και χρειάστηκε να μείνει στο νοσοκομείο για δύο μήνες λόγω κάποιων επιπλοκών. Ο Γιώργος, πολλές φορές, μετά την προπόνηση μας επισκεπτόταν στο νοσοκομείο και μας έκανε παρέα".

"Σε αγωνιστικό επίπεδο, θυμάμαι σ' ένα παιχνίδι με τον Εθνικό ότι τον είχα βάλει αριστερό μπακ απέναντι σ' έναν δυνατό αντίπαλο, αλλά δεν τα πήγε πολύ καλά. Στο ημίχρονο του 'έβαλα χέρι' για την απόδοσή του και στεναχωρήθηκε πάρα πολύ. Παρότι είναι εύσωμος και δυνατός, είναι αρκετά ευσυγκίνητος. Το είχε πάρει κατάκαρδα και μετάνιωσα που του φώναξα. Είναι ένας αγαθός γίγαντας. Θυμάμαι, επίσης, πως ανέκαθεν είχε πέραση στις γυναίκες. Ακόμα και στη Ρόδο, όταν πήγε, υπήρχαν κοπέλες που ρωτούσαν για τον Γιώργο. Είναι καλό παιδί, αλλά κάποιες φορές ίσως είναι λίγο αγαθιάρης. Θέλω να πιστεύω πως θα είναι τυχερός στην υπόλοιπη ζωή του γιατί αντιμετώπισε αρκετές αναποδιές και στενοχώριες. Εύχομαι, μέσα απ' το Survivor, να του ανοίξουν νέοι ορίζοντες".

ΣΑΪΤΙΩΤΗΣ: "ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΣ"

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ / ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ
ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ / ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ MOTIONTEAM

Ο παλαίμαχος επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Σαϊτιώτης αγωνίστηκε μαζί με τον Αγγελόπουλο στον Ολυμπιακό Βόλου μόνο μία σεζόν (2004-05) , αλλά οι δύο άνδρες διατηρούν μέχρι και σήμερα πολύ καλές σχέσεις, με τον "Σαΐτα" να παρακολουθεί στενά την πορεία του φίλου του στο Survivor.

"Χαίρομαι πολύ για την πορεία του Γιώργου στο Survivor. Όταν είσαι φίλος με κάποιον, όπως είναι λογικό, χαίρεσαι με τις επιτυχίες του. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Φαίνεται πως είναι αυθεντικός χαρακτήρας και προσπαθεί να βγάλει την αυθεντικότητα και στους υπολοίπους συμπαίκτες του", ήταν τα πρώτα λόγια του Σαϊτιώτη, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στο πώς γνωρίστηκαν οι δυο τους και δέθηκαν τόσο πολύ:

"Τον βρήκα στον Ολυμπιακό Βόλου γιατί εκείνη τη χρονιά έγινε η συγχώνευση με την Κασσάνδρα. Ήμουν στην Ξάνθη κι επειδή είχα παίξει παλαιότερα στην Κασσάνδρα δόθηκα ως δανεικός στον Ολυμπιακό Βόλου. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα, αλλά με τον καιρό αρχίσαμε να κάνουμε παρέα. Όταν βρίσκεσαι με τον άλλον καθημερινά είτε στην προπόνηση είτε στον αγώνα είναι λογικό να δεθείς μαζί του. Μάλιστα, στα εκτός έδρας παιχνίδια μέναμε στο ίδιο δωμάτιο".

"Ήταν ένα παιδί χαμηλών τόνων, αλλά ήθελε πάντα να είναι πρώτος. Αυτό για το οποίο γκρίνιαζαν η Πασχάλη με τη Βαλαβάνη (σ.σ. γέλια) το προηγούμενο διάστημα. Βέβαια, δίχως να θέλω να τον μειώσω, ποδοσφαιρικά δεν ήταν τόσο καλός. Εκείνη τη χρονιά, φαντάσου, έκανε μόλις μία συμμετοχή. Όμως, αυτό που μπορούσε να δώσει το έδινε. Πολλές φορές κι ακόμα περισσότερα. Ήξερες πως αν μπει στον αγωνιστικό χώρο θα τα δώσει όλα. Είχε πάθος. Είναι πραγματικός μαχητής, τσαμπουκάς και σίγουρα πολύ δυνατός. Εγώ τον γνώρισα στα ντουζένια του, 23 ετών, όταν έκανε και kick boxing. Ήταν ένα πραγματικό θηρίο.

Β ΕΘΝΙΚΗ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Β ΕΘΝΙΚΗ / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στη συνέχεια τον συνάντησα κι ως αντίπαλος. Παρότι γνωριζόμασταν, κατά τη διάρκεια του αγώνα, έτρωγα τις κλοτσιές της ζωής μου (σ.σ. γέλια) ! Για 1,5 ώρα ήμασταν αντίπαλοι και στη συνέχεια ξανά φίλοι. Γιατί ο καθένας, εκείνη την ώρα, διεκδικούσε το ψωμί του και ήθελε να κερδίσει η ομάδα του. Αλλά ήταν καθαρό παιδί. Δεν έπαιζε ποτέ βρώμικα. Μόνο πάνω στη φάση θα έριχνε κάποια κλοτσιά. Ως χαρακτήρας, έχει πολύ γέλιο. Αν σε γνωρίσει δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που δείχνει στο παιχνίδι. Γιατί το παιχνίδι είναι παιχνίδι κι υπάρχουν τακτικές. Ήδη έχει καταλάβει πως κάποια άτομα έχουν δημιουργήσει μία κλίκα. Γι' αυτό το λόγο είναι συντηρητικός. Είναι σαν την μέδουσα. Ρουφάει και κρατάει τον χαρακτήρα του καθενός. Από εκεί και πέρα, πιστεύω πως αν ταιριάξει με κάποιον θα συνεχίσει να κάνει παρέα κι έξω απ' το παιχνίδι".

"Το ποδόσφαιρο σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να είναι ομαδικός κατά τη διάρκεια των αγωνισμάτων. Όμως, είναι και θέμα χαρακτήρα. Για παράδειγμα, κι ο Χούτος έκανε ένα ομαδικό άθλημα, αγωνίστηκε σε μεγαλύτερες ομάδες απ' τον Γιώργο, όπως η Ίντερ κι η Ρόμα, αλλά δεν μας δείχνει αυτά τα στοιχεία. Ο κόσμος δεν είναι χαζός. Βλέπει τι γίνεται. Φαίνεται όταν κάποιος είναι αυθεντικός. Δηλαδή, τι κάνει ο Γιώργος; Τρεις ώρες προσποιείται και τις υπόλοιπες είναι κακός χαρακτήρας κι αρχίζει να δέρνει κόσμο; Δεν στέκουν αυτά που λένε. Θυμάμαι, όταν ήμασταν μαζί στον Ολυμπιακό Βόλου, ήταν πάντα πρόθυμος να δώσει το παρών σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Μου έλεγε: 'Γιώργο, θέλω να έρθω κι εγώ μαζί σου'. Ήθελε να βοηθάει και να προσφέρει χαρά σε μικρά παιδιά".

"Επίσης, παρατηρώ πως έχει πέραση στο γυναικείο φύλο. Όχι μόνο σε μικρά κοριτσάκια, αλλά και σε ώριμες γυναίκες. Πιστεύω πως έχει τραβήξει τα βλέμματα γιατί είναι ένας ολοκληρωμένος άνδρας και μαχητής. Προσπαθεί να είναι μπροστάρης στο μαγείρεμα και στο ψάρεμα κι αυτό εκτιμάται ιδιαίτερα απ' τις γυναίκες. Βέβαια, μέσα στο παιχνίδι οι γυναίκες στους 'Διάσημους' ενοχλούνται αντί να χαίρονται που ο Ντάνος τους μαγειρεύει και βοηθάει γενικά στη συμβίωση. Ίσως τους πειράζει που ο Γιώργος έγινε πιο... celebrity απ' αυτούς".

ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ: "ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΗΓΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ"

Τελικά, ποιος είναι πραγματικά ο Ντάνος;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Κώστας Καλλιμάνης συνάντησε τον Αγγελόπουλο στη δύση της καριέρας τους, λίγους μήνες προτού ο δεύτερος αποχωρήσει απ' τη δράση ελέω και των σοβαρών τραυματισμών. Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες συνυπήρξαν το δεύτερο μισό της σεζόν 2009-10 στη Ρόδο, η οποία αγωνιζόταν εκείνη την εποχή στη Β' Εθνική. Παρά το μικρό διάστημα συνύπαρξης, ο παλαίμαχος μπακ του Άρη έχει να πει τα καλύτερα για τον Ντάνο.

"Ήταν ένα πολύ κλειστό παλικάρι, το οποίο προσπαθούσε να κάνει σωστά τη δουλειά του. Ήταν πολύ μετρημένος ως άνθρωπος. Θυμάμαι, όταν είχα πρωτοπάει στη Ρόδο, επειδή δεν είχα αυτοκίνητο, με πήγαινε εκείνος στην προπόνηση. Ως ποδοσφαιριστής, δεν ήταν πολύ ποιοτικός. Για να κάνεις καριέρα χρειάζεται και η ποιότητα που θα σε ανεβάσει επίπεδο. Δεν είχε την τεχνική κατάρτιση που χρειάζεται ένας παίκτης για να μπορέσει να κάνει το βήμα παραπάνω. Ήταν ένα αθλητικό παιδί, αλλά ως εκεί".

Β ΕΘΝΙΚΗ /ΡΟΔΟΣ-ΟΦΗ
Β ΕΘΝΙΚΗ /ΡΟΔΟΣ-ΟΦΗ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Όσον αφορά στο Survivor, είναι φανερό πως οι συνθήκες διαβίωσης είναι πάρα πολύ δύσκολες. Αλλά ο Γιώργος, επειδή έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής, μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα. Έχει πραγματοποιήσει δύσκολες προετοιμασίες με ομάδες κι αυτό του δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Πιστεύω πως έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει το έπαθλο. Ο κόσμος βλέπει πως είναι αυθεντικός, βγάζει πάθος στα αγωνίσματα, είναι ομαδικός και δείχνει πως διαθέτει προσωπικότητα και ηγετικά χαρακτηριστικά. Κάτι που δεν είχε δείξει ενόσω ήταν ποδοσφαιριστής.

Θυμάμαι, σ' ένα επεισόδιο που τον έκραζαν οι συμπαίκτες του ότι το παίζει αρχηγός. Δεν το παίζει αρχηγός, απλά έτσι του βγαίνει μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις πως το κάνει εσκεμμένα. Το παιχνίδι δεν είναι μόνο ομαδικό. Είναι κι ατομικό, αφού οι συμμετέχοντες κυνηγούν ένα έπαθλο. Στο ποδόσφαιρο, όταν βγαίνεις μπροστά, δεν σημαίνει πως προσπαθείς να 'καπελώσεις' τους συμπαίκτες σου. Απλά έτσι σου βγαίνει εκείνη την ώρα. Όμως, οι υπόλοιποι παίκτες στο Survivor δεν μπορούν να το καταλάβουν, αφού δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο, πέρα απ' τον Χούτο. Ο Γιώργος μιλάει εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει. Κι αυτό ο κόσμος το έχει εκτιμήσει".

ΟΞΥΖΟΓΛΟΥ: "ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ"

Τελικά, ποιος είναι πραγματικά ο Ντάνος;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Οξύζογλου, όπως κι ο Κώστας Καλλιμάνης, έζησε τον Αγγελόπουλο για έξι μήνες στη Ρόδο. Με την ειδοποιό διαφορά πως ο πρώην μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού έκανε παρέα κι εκτός γηπέδου με τον σκληροτράχηλο, όπως τον χαρακτηρίζει, στόπερ και γνωρίζει περισσότερα πράγματα για την προσωπικότητά του.

"Ο Γιώργος ήταν ένας σκληροτράχηλος αμυντικός, όπως φαίνεται κι απ' το Survivor. Ή η μπάλα ή ο παίκτης. Δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν κι οι δύο (σ.σ. γέλια) ! Εγώ ένιωθα εμπιστοσύνη όταν αγωνιζόταν στην άμυνα. Ήταν καλός παίκτης, δεν έκανε γκέλες. Τον επιθετικό τον 'κατάπινε'. Δεν έπαιρνε ανάσα! Όμως, είχε πρόβλημα με τα γόνατα κι αυτό του κόστισε πολύ. Είχε έρθει κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έπαιξε έξι παιχνίδι και στη συνέχεια έπαθε ρήξη χιαστού".

Β ΕΘΝΙΚΗ / ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΟΔΟΣ
Β ΕΘΝΙΚΗ / ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΡΟΔΟΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Πέρα απ' το αγωνιστικό κομμάτι, με τον Γιώργο κάναμε παρέα κι εκτός γηπέδου. Είχαμε κι οι δύο τις κοπέλες μας στη Ρόδο, οπότε βγαίναμε ως ζευγάρια. Ως άνθρωπος, είναι χαμηλών τόνων. Δεν θέλει να τραβάει τα βλέμματα. Είναι αρκετά θρήσκος κι επισκέπτεται συχνά το Άγιο Όρος. Ως ποδοσφαιριστής ήθελε μέσα απ' τη δουλειά του να δείξει τι πραγματικά αξίζει. Προσπαθούσε να είναι καλός σε ό,τι κάνει προκειμένου να εισπράξει την αναγνώριση του κόσμου. Διέθετε ηγετικά χαρακτηριστικά και έπαιρνε πολλές φορές την πρωτοβουλία να μιλήσει τόσο με τον προπονητή όσο και με τον πρόεδρο της ομάδας για πράγματα που απασχολούσαν τους συμπαίκτες του".

"Στο παιχνίδι ο Γιώργος βγάζει μία αυθεντικότητα, δείχνει πως είναι αληθινό παιδί κι αυτό αναγνωρίζεται απ' τον κόσμο. Δεν πρόκειται ποτέ να σε χτυπήσει πισώπλατα. Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, εισπράττει κι όλη αυτή την αγάπη απ' τους τηλεθεατές. Ο κόσμος έχει την ανάγκη να ταυτίζεται με αληθινά πρόσωπα. Ο Γιώργος δεν προσποιείται, είναι αληθινός κι αυτό κάνει τη διαφορά. Αν παραμείνει αληθινός μέχρι το τέλος, τότε θεωρώ πως θα είναι απ' τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού".

Tα λέμε και στο twitter: @ilkallonas

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ