ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Στίβεν Γκρέι: Ο εκτελεστής του Παναθηναίκού στο Sport24.gr

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο εκτελεστής του Παναθηναϊκού, Στίβεν Γκρέι, μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη του Περιστερίου επί των "πράσινων", την ονειρεμένη πορεία της ομάδας του και το ταβάνι της, το οποίο ακόμα το ψάχνει!

Ο Στίβεν Γκρέι έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην έκπληξη της αγωνιστικής. Παίζοντας σαν έτοιμος από καιρό, ο Αμερικανος γκαρντ είχε 27 πόντους στη νίκη του Περιστερίου με 80-72 επί του Παναθηναϊκού για την 21η αγωνιστική της Basket League , σταματώντας ένα σερί 70 νικών των "πράσινων" σε αγώνες κανονικής περιόδου στην Basket League.

Ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της ονειρεμένης πορείας του Περιστερίου , μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη της ομάδας του, καθώς και για τους στόχους του Περιστερίου.

Απολαύστε τον.

Περιμένατε να νικήσετε τον Παναθηναϊκό;

"Η αλήθεια είναι ότι όσο προχωρούσε το παιχνίδι το πιστεύαμε και περισσότερο. Καταλάβαμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία. Το βασικό για εμάς μετά την βαριά ήττα από το Λαύριο την περασμένη εβδομάδα ήταν πως θέλαμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι διαφορετικά. Θέλαμε να εμφανιστούμε πιο συγκεντρωμένοι, να προσέξουμε τις λεπτομέρειες. Επιστρέψαμε στα βασικά, εστιάσαμε στις επιστροφές στην άμυνα και στο να είμαστε πιο ομαδικοί και να γυρίζουμε την μπάλα".

Πότε το πιστέψατε πραγματικά;

" Για να είμαι ειλικρινής δεν είμαι σίγουρος. Εγώ απλώς έβλεπα κάθε φάση ξεχωριστά. Προσπαθούσαμε όλοι να κρατήσουμε την συγκέντρωσή μας κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Ξαφνικά, με ένα λεπτό να μένει για το τέλος γυρίσαμε και είπαμε ο ένας στον άλλο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στην πραγματικότητα δεν είχαμε όμως χρόνο να το συνειδητοποιήσουμε. Απλώς το κάναμε".

Το ξέρεις ότι σταματήσατε ένα σερί 70 νικών του Παναθηναϊκού, αλλά και ότι γίνατε η πρώτη ομάδα πλην του Ολυμπιακού που τον κέρδισε μετά το 2015;

" Δεν το ήξερα, αλλά μου το είπε η γυναίκα μου όταν γύρισα σπίτι. Δεν είχα καταλάβει τι πετύχαμε. Ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σπουδαίο σερί όλα αυτά τα χρόνια και αυτό λέει πολλά για μία ομάδα που αυτό το διάστημα έχει αλλάξει αρκετούς παίκτες και προπονητές. Είναι ομάδα που παίζει στην EuroLeague τόσα χρόνια και αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό".

Πριν από περίπου 14 μήνες εσύ είχες φτάσει πάλι κοντά στο να νικήσεις τον Παναθηναϊκό και – μάλιστα στο ΟΑΚΑ – ως παίκτης του Λαυρίου. Πιστεύεις ότι ήταν γραφτό να συμβεί από το χέρι σου;

"Δεν το σκέφτηκα έτσι για να είμαι ειλικρινής. Μετά το παιχνίδι θυμήθηκα τον αγώνα που είχαμε παίξει πέρυσι με το Λαύριο και πώς κάποιες αποφάσεις που πήρα αυτή τη φορά και κάποια σουτ ήταν διαφορετικά. Πιστεύω ότι με το Περιστέρι προσεγγίσαμε διαφορετικά το παιχνίδι. Πήραμε πιο σωστές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία, ήμασταν πιο έξυπνοι στην άμυνα".

"Ο ΚΟΟΥΤΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΑΥΤΟΙ ΜΑΣ"

Το Περιστέρι περίμενε πώς και πώς το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκο. Ο λόγος όμως δεν ήταν μόνο το όνομα του αντιπάλου, αλλά και η βαριά ήττα από το Λαύριο την προηγούμενη αγωνιστική.

Ο Στίβεν Γκρέι παραδέχθηκε ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα αυτή την εβδομάδα, ωστόσο τόνισε ότι η προσέγγιση του αγώνα από τον Αργύρη Πεδουλάκη έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βρει η ομάδα τον ρυθμό της και τελικά να φτάσει σε μία μεγάλη νίκη.

Στίβεν Γκρέι: Ο εκτελεστής του Παναθηναίκού στο Sport24.gr

Σας είπε κάτι διαφορετικό ο κόουτς Πεδουλάκης πριν από το παιχνίδι σε σχέση με άλλους αγώνες;

"Ο κόουτς μας είπε ότι πρέπει να προσέξουμε δύο τρία πράγματα. Να παλέψουμε στα ριμπάουντ, να είμαστε συνεπείς στις επιστροφές μας στην άμυνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. Να κάνουμε ένα σκριν, να ψάξουμε την έξτρα πάσα, να έχουμε καλή επικοινωνία. Μας τόνισε ότι δεν έχει σημασία αν θα χάσουμε ή θα νικήσουμε, αρκεί να είμαστε οι εαυτοί μας. Είχαμε μία δύσκολη εβδομάδα λόγω της ήττας στο Λαύριο, όπου ήμασταν απαράδεκτοι, και θέλαμε να σβήσουμε αυτή την εικόνα ".

Ο κόουτς είπε ακόμα ότι η πρόκληση πλέον είναι να εμφανιστείτε εξίσου καλοί και στα επόμενα παιχνίδια, όταν πλέον το άγχος θα είναι μεγαλύτερο, επειδή κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν είχατε τίποτα να χάσετε.

Μας λέει από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε και πως οφείλουμε να παίζουμε εξίσου δυνατά με όλους. Πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας ακόμα και στα παιχνίδια που θεωρητικά είμαστε το φαβορί. Ελπίζω αυτό το παιχνίδι να μας βοηθήσει να χτίσουμε μομέντουμ και να γίνει οδηγός για την συνέχεια. Αν εξάλλου αποδείχθηκε κάτι τις δύο τελευταίες εβδομάδες είναι πως όταν δεν παίζουμε σωστά μπορεί να ντροπιαστούμε, ενώ όταν παίζουμε όπως μπορούμε, έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε σπουδαία πράγματα.

"ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ"

Κλείνοντας, δεν γινόταν να μην γίνει αναφορά και στην φετινή πορεία του Περιστερίου, το οποίο εξακολουθεί να παλεύει για μία είσοδο στην 4αδα. Σύμφωνα με τον Γκρέι ωστόσο, αυτή η πορεία δεν αποτελεί έκπληξη για τους ανθρώπους που ζουν την ομάδα καθημερινά. Και, όπως ξεκαθάρισε, δεν σκοπεύει να βάλει ταβάνι στις φιλοδοξίες του Περιστερίου.

Περίμενες στο ξεκίνημα της σεζόν να έχει τέτοια πορεία το Περιστέρι;

" Όταν μαζευτήκαμε και κάναμε τις πρώτες προπονήσεις, βρίσκαμε ρυθμό και είδαμε πως βλέπει ο προπονητής το παιχνίδι, πίστευα ότι θα είμαστε πετυχημένοι. Κατάλαβα ότι έχουμε ταλέντο, αλλά έπρεπε απλώς να παίξουμε μπάσκετ όπως θέλει ο κόουτς. Κανείς στην ομάδα δεν έχει εκπλαγεί με αυτή την επιτυχία. Ίσως κάποιοι από έξω, αλλά όχι εμείς. Εμείς έχουμε ακολουθήσει απλώς τον δικό μας δρόμο".

Είσαι διατεθειμένος να βάλεις ταβάνι σε αυτή την ομάδα;

" Δεν θέλω να βάλω ταβάνι. Αν ρωτήσει εξάλλου κάποιους για το ταβάνι μας, αυτό το έχουμε ήδη ξεπεράσει. Εμείς οφείλουμε απλώς να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε σε καθημερινή βάση, ελπίζοντας να χτίσουμε πάνω στην σπουδαία νίκη που σημειώσαμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ