ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σκίμπε στο Sport24.gr: "Τώρα έχουμε ομάδα!"

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÅËÃÉÏ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BELGIUM - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίχαελ Σκίμπε μίλησε στον απεσταλμένο του Sport24.gr στις Βρυξέλλες, Νίκο Συριώδη, για το τεράστιο αποτέλεσμα της Εθνικής μας στο Βέλγιο, για το τι έχει αλλάξει από τότε που ο ίδιος ανέλαβε και εξέφρασε την απογοήτευσή (!) του για το ότι δεν ήρθε το τρίποντο.

Αν κάποιος έλεγε σε άνθρωπο ή φίλο της Εθνικής ομάδας ότι θα τελείωνε ισόπαλο το παιχνίδι με το Βέλγιο και εν πολλοίς θα υπήρχε απογοήτευση, θα τσιμπιόταν για να καταλάβει αν αυτό συνέβαινε στ' αλήθεια ή ήταν ψέματα. Είναι τέτοια η αγωνιστική ποιότητα των "κόκκινων διαβόλων" και τόσο πλούσιο σε ταλέντο και εμπειρία το ρόστερ τους, που δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στον εκάστοτε αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να τους αντιμετωπίσει.

Η Εθνική μας όμως ήταν διαβασμένη, τακτικά ολόσωστη ανασταλτικά, είχε σε εξαιρετική βραδιά τον τερματοφύλακά της και τους περισσότερους παίκτες της και το τελικό 1-1 στο φινάλε άφησε... γλυκόπικρη γεύση. Γλυκιά γιατί ήταν ένα φοβερό αποτέλεσμα κόντρα σε μια ευρωπαϊκή υπερδύναμη και μάλιστα μέσα στην έδρα της και πικρή γιατί ισοφαρίστηκε στο 89' και ενώ είχε σφιχταγκαλιάσει το τρίποντο.

Επειδή, δε, σε αυτές τις περιπτώσεις τα περισσότερα εύσημα πάνε στους παίκτες, διότι αυτοί είναι που φαίνονται και αυτοί στο κάτω κάτω κάνουν μάγκες ή... δάγκες τους προπονητές, μεγάλο ρόλο στον πολύτιμο βαθμό στη μάχη της πρόκρισης στο Μουντιάλ της Ρωσίας, έπαιξε και ο ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας, Μίχαελ Σκίμπε, ο οποίος έχει βάλει την σφραγίδα σε αυτή την καινούργια προσπάθεια, η οποία πηγαίνει πολύ καλά ως τώρα.

Ο Γερμανός κόουτς μίλησε στο Sport24.gr μετά το φινάλε του αγώνα στο "Κινγκ Μποντουέν" των Βρυξελλών για την 5η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ και εξέφρασε την απογοήτευσή (!) του για το ότι δεν ήρθε το τρίποντο, δείγμα του ότι έχει τη νοοτροπία του νικητή, δίχως να συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο, ενώ θεωρεί "κλειδί" στην αλλαγή της εικόνας της γαλανόλευκης πως πλέον είναι ομάδα, ενώ πριν αναλάβει δεν ήταν.

Λάθος αποφάσεις από τον διαιτητή

"Μέχρι το 70ο λεπτό πίστευα ότι είχαμε καλές ελπίδες για να νικήσουμε εκτός έδρας το Βέλγιο, διότι σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο παίζαμε καλύτερα και επίσης στο κομμάτι των επιθετικών πρωτοβουλιών. Σε όλο το παιχνίδι λειτουργήσαμε άριστα αμυντικά και αν δεν παίρναμε αυτές τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες, τις οποίες θεωρώ λάθος από τον διαιτητή, είμαι σίγουρος ότι θα παίρναμε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία.

Από την άλλη όμως, το Βέλγιο είναι μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου αυτή την στιγμή και ειδικά στο επιθετικό σκέλος και εμείς έπρεπε να παλέψουμε πολύ. Είναι βέβαια ένα αποτέλεσμα, με το οποίο μπορούμε να ζήσουμε, αλλά για 86, 87, 88 λεπτά περίμενα να νικήσουμε", ανέφερε ο Σκίμπε, έχοντας έναν γλυκόπικρο μορφασμό στο πρόσωπό του.

Τα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα

Για το αν μπορεί η ομάδα να κοιτάζει ψηλότερα, ίσως και την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, είπε: "Είναι πολύ δύσκολο να το πω, γιατί το Βέλγιο είναι μια πολύ καλή ομάδα, το ίδιο και η Βοσνία είναι πολύ καλή ομάδα και ιδίως επιθετικά. Από την άλλη όμως, εμείς τα πηγαίνουμε ολοένα και καλύτερα σε διεθνές επίπεδο. Αν πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα το καλοκαίρι με την Βοσνία, μετά έχουμε την Εσθονία και τη Βέλγιο και ύστερα θα δούμε τι θα συμβεί και που μπορούμε να κοιτάζουμε".

Όταν ήρθα, δεν είχαμε ομάδα. Τώρα έχουμε ομάδα

Αναφορικά με το τι θεωρεί ο ίδιος ως κλειδί επιτυχίας, απάντησε: " Όταν ήρθα, δεν είχαμε ομάδα. Τώρα έχουμε ομάδα και αυτό είναι το κλειδί για όλα. Οι παίκτες χαίρονται να βρίσκονται στην Εθνική ομάδα και να είναι όλοι μαζί, αισθάνονται υπερήφανοι που παίζουν στην Εθνική Ελλάδα και επίσης έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που παίζουν τόσο στην Ελλάδα , όσο και στο εξωτερικό σε κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Υπάρχει μια καινούργια ταυτοποίησης της ομάδας με τους παίκτες και το μέταλλό της.

Δίπλα μας οι Έλληνες σε μια ιδιαίτερη μέρα για την Ελλάδα

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του σε όλους τους Έλληνες: " Είναι τόσο όμορφο που τόσοι Έλληνες ήρθαν εδώ και μας υποστήριξαν σε μια ημέρα ιδιαίτερη για την Ελλάδα. Είμαστε πολύ υπερήφανοι γι' αυτούς και για την παρουσία τους στο Βέλγιο".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ