ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πρίντεζης: "Δυστυχώς αδειάσαμε"

Πρίντεζης: "Δυστυχώς αδειάσαμε"

"Θέλαμε να τρέξουμε, αλλά δεν μπορούσαμε. Δυστυχώς αδειάσαμε μετά το Final Four και έτσι όπως παίξαμε στους τελικούς δεν αξίζαμε το πρωτάθλημα. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας". Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό".

Οι Έλληνες παίκτες του Ολυμπιακού παρέμειναν για αρκετή ώρα στα αποδυτήρια τους και άργησαν να αποχωρήσουν. Σχεδόν όλοι τους, αποχώρησαν δίχως να θέλουν να κάνουν δηλώσεις, όντας φανερά στεναχωρημένοι, πικραμένοι και απογοητευμένοι από τον χαμό του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ. Όμως, ο Γιώργος Πρίντεζης, βρήκε το κουράγιο και την διάθεση να μιλήσει στο Sport24.gr, κάνοντας τον δικό του απολογισμό για την φετινή σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, στάθηκε στο άδειασμα που αντιμετώπισε η ομάδα με την επιστροφή της ομάδας από το Final Four της Κωνσταντινούπολης, τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν άξιζαν το πρωτάθλημα βάσει της εικόνας τους στους τελικούς, επεσήμανε πως οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν να τρέξουν αλλά δεν... μπορούσαν, καθώς είχαν έλλειψη ενέργειας και φρεσκάδας, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα κόπωσης. Παράλληλα, επεσήμανε πως άπαντες στο μεγάλο λιμάνι θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και για ακόμη μία φορά εξέφρασε την μεγάλη του επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιο του, ολοκληρώνοντας την καριέρα του στον Ολυμπιακό.

Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr:

Πρίντεζης: "Δυστυχώς αδειάσαμε"

-Πως νιώθει ο Γιώργος Πρίντεζης μετά από τον χαμό του πρωταθλήματος; Κυριαρχεί η απογοήτευση, υπάρχει θυμός ή η αίσθηση πως στο τέλος αδικήσατε τους εαυτούς σας;

"Αναμφίβολα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση. Όλα τα παιδιά στην ομάδα είμαστε πάρα πολύ στεναχωρημένοι. Καθίσαμε αρκετή ώρα στα αποδυτήρια και μιλήσαμε μεταξύ μας. Θέλαμε να τελειώσουμε την σεζόν με ένα τίτλο, θέλαμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα για τρίτη σερί σεζόν, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα, στο τέλος της σεζόν αδικήσαμε τους εαυτούς μας, γιατί στο μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς παίξαμε καλό μπάσκετ, σημειώσαμε μεγάλες νίκες εκτός και εντός έδρας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, φτάσαμε στον τελικό του Final Four, κάναμε μία σπουδαία προσπάθεια στην EuroLeague, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε. Θέλαμε να απαντήσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα, αλλά στην πράξη δεν... μπορούσαμε. Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Ξέρεις τι είναι σημαντικό αυτές τις στιγμές; Κάθε μεγάλη ομάδα και κάθε μεγάλος παίκτης, αν θέλει τουλάχιστον να λογίζεται έτσι, ύστερα από αυτές τις ήττες, ύστερα από κάθε αποτυχία, οφείλει, πρέπει και επιβάλλεται να κάνει την αυτοκριτική του. Τόσο η ομάδα σαν σύνολο, όσο και ο κάθε αθλητής. Αν έχεις στόχους, αν έχεις φιλοδοξίες, πρέπει να κάνεις την αυτοκριτική σου, να δεις τα λάθη σου, τα σφάλματα σου. Να βάλεις τα πράγματα κάτω και να δεις τι πρέπει να διορθώσεις για να γίνεις καλύτερος, τόσο σαν ομάδα, όσο και ατομικά ο κάθε παίκτης.

Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία. Δυστυχώς, η ομάδα μας στους τελικούς του πρωταθλήματος παρουσιάστηκε άδεια! Δυστυχώς αδειάσαμε, αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα ήθελα να σου πω στα περισσότερα παιχνίδια, αλλά σε όλα τα παιχνίδια! Όχι μόνο σε αυτά που χάσαμε, αλλά και σε αυτά που νικήσαμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μας βγήκε κούραση, εμφανίσαμε σημάδια κόπωσης και δεν είχαμε φρεσκάδα. Από την στιγμή που επιστρέψαμε από το Final Four, ξεμείναμε από δυνάμεις. Δεν είχαμε την απαιτούμενη ενέργεια, δεν ήμασταν στο υψηλό επίπεδο που θέλαμε.

Ο Παναθηναϊκός μας κέρδισε δίκαια στον πέμπτο τελικό. Το άξιζε το πρωτάθλημα. Μπορεί εμείς στο μεγαλύτερη διάστημα της σεζόν να δείξαμε μία καλύτερη εικόνα από εκείνον σε Ελλάδα και Ευρώπη, μπορεί να πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά στους τελικούς ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε καλύτερος, πιο έτοιμος, αλλά και με μεγαλύτερη ενέργεια από εμάς. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός, αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει να προχωρήσει. Και για να προχωρήσουμε, θα πρέπει άπαντες να κάνουμε την αυτοκριτική μας! Το ξαναλέω γιατί είναι σημαντικό και πρέπει να το εμπεδώσουμε. Από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα. Ο καθένας ατομικά και σαν ομάδα. Να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, τις αστοχίες μας, τα λάθη μας, να κρατήσουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα άσχημα, για να παρουσιαστεί η ομάδα του Ολυμπιακού καλύτερη του χρόνου".

Πρίντεζης: "Δυστυχώς αδειάσαμε"

-Η φετινή σεζόν, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για όλους, ειδικά με το πρόγραμμα της EuroLeague. Το λέγατε και εσείς πως δεν ξέρετε πως θα αντιδράσουν οι οργανισμοί σας με ένα τόσο απαιτητικό καλεντάρι, γεμάτο ταξίδια και παιχνίδια. Δώσατε τα περισσότερα ματς από κάθε άλλη ομάδα στην EuroLeague. Πέντε ματς στα playoffs, τα οποία ήταν και ψυχοφθόρα και μετά το Final Four. Με την επιστροφή από την Πόλη, φάνηκε η ομάδα να ξεμένει από δυνάμεις. Ήταν, λοιπόν, η κούραση και η έλλειψη ενέργειας το βασικό πρόβλημα; Μήπως δεν τα υπολογίσατε καλά στην διαδρομή για να είστε γεμάτοι ενέργεια μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος;

"Εκ του αποτελέσματος, σίγουρα κάναμε κάτι λάθος, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστούμε στους τελικούς έχοντας την απαιτούμενη ενέργεια και φρεσκάδα. Αυτή είναι μία αλήθεια και φαινόταν στα παιχνίδια μας. Μας βγήκε κούραση. Κάναμε μία υπεροσπάθεια στην Ευρώπη, τα δώσαμε όλα και με την επιστροφή μας δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε. Πάντως, δεν είμαι άνθρωπος, ούτε αθλητής που ψάχνει δικαιολογίες. Είμαι πολύ σκληρός με την αυτοκριτική μου και με τον εαυτό μου. Προσωπικά, στους τελικούς σε πολλά ματς ήμουν κατώτερος των περιστάσεων. Δεν ήμουν αυτός που ήθελα και μπορώ να είμαι και θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο. Μου βγήκε κούραση, αλλά έπρεπε και όφειλα να παρουσιαστώ καλύτερος και πιο έτοιμος. Ξέρω τα λάθη μου και θα κάτσω να δουλέψω περισσότερο για να τα διορθώσω.

Πρέπει όμως, πέρα από την αυτοκριτική, να δούμε και την πραγματικότητα. Μας βγήκε κούραση συνολικά σαν ομάδα. Υπήρχαν ώρες και μέρες φέτος, με τα τόσα ταξίδια και τα πολλά παιχνίδια, που ειλικρινά δεν σου έφτανε ο χρόνος για να έχεις την σωστή αποκατάσταση, ένα κομμάτι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα. Δεν μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο. Όσο καλά και αν έτρωγες, όσο καλά και αν κοιμόσουν, όσο τυπικός και αν ήσουν, δεν έφτανε. Φέτος παίξαμε σχεδόν 75 ματς.

Όμως, πέρα από αυτό το γεγονός αυτό, πέρα από τα προβλήματα, τους τραυματισμούς και τις απουσίες που είχαμε, πιστεύω πως μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Αλλά δεν ήμασταν καλοί στους τελικούς. Δεν μας άρεσε και εμάς η εικόνα μας, ειδικά στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ήμασταν άδειοι, κουρασμένοι, δεν είχαμε ενέργεια, από ένα σημείο και μετά... κλατάραμε και δεν μπορούσαμε να τρέξουμε. Έτσι όπως παίξαμε στους τελικούς, δεν το αξίζαμε το πρωτάθλημα".

Πρίντεζης: "Δυστυχώς αδειάσαμε"

-Είστε μία ομάδα που ποντάρετε στην καλή άμυνα και στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι τα τελευταία έξι χρόνια. Στους τελικούς όμως, και γενικότερα στα τελευταία παιχνίδια σας, τρέξατε ελάχιστα και σκοράρατε λίγες φορές σε καταστάσεις αιφνιδιασμού. Θεωρείς πως ήταν ένα βασικό πρόβλημα από θέμα τακτικής;

"Κοίτα, η αλήθεια είναι πως θέλαμε να τρέξουμε στους τελικούς, αλλά δεν... μπορούσαμε. Είχαμε την διάθεση, ήταν στόχευση μας, αλλά δεν μας βγήκε. Δεν είναι πως είχαμε εντολή να πάμε περισσότερο σε παιχνίδι "πέντε-πέντε". Θέλαμε να πάμε το παιχνίδι σε πιο γρήγορο τέμπο, να σκοράρουμε είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, θέλαμε να πάμε στην ταχύτητα και να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, ειδικά στο γήπεδο μας, αλλά δεν μας βγήκε καθόλου. Δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε!

Ένα μέλος της ομάδας μας, θυμάμαι πως είχε πει μία σοφή κουβέντα: πως μετά τα Final Four οφείλεις και πρέπει να γυρνάς στην ίδια ή καλύτερη κατάσταση και ποτέ σε χειρότερη. Εμείς, δυστυχώς, γυρίσαμε σε χειρότερη κατάσταση μετά το Final Four της Κωνσταντινούπολης. Με το που επιστρέψαμε από το Final Four, στο οποίο τα δώσαμε όλα πνευματικά, αγωνιστικά και ψυχικά, όπως και στα playoffs κόντρα στην Εφές, παίξαμε κατευθείαν τα ματς με τον Άρη και μετά στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό δεν ήμασταν όπως έπρεπε. Το ξέρουμε. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ξέρεις, έτσι όπως τελείωσε η σεζόν, η εικόνα μας, μας αδικεί για την συνολική προσπάθεια μας μέσα στην χρονιά. Σε μία τόσο δύσκολη, ανταγωνιστική και απαιτητική EuroLeague, στην πιο δύσκολη όλων των εποχών, με τα πάρα πολλά παιχνίδια, κάναμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά, σημειώσαμε και πάλι υπερβάσεις, μεγάλες νίκες εκτός και εντός έδρας, πήραμε το πλεονέκτημα έδρας, κατακτήσαμε προκρίσεις, φτάσαμε στον τελικό, κάναμε μία καταπληκτική χρονιά, αλλά το ταμείο στο τέλος γράφει πως χάσαμε όλα τα τρόπαια. Παίξαμε καλό μπάσκετ, δείξαμε εξαιρετικά στοιχεία σε πολλά παιχνίδια, αλλά το τέλος είναι που μετράει. Και στο τέλος αδειάσαμε, δυστυχώς αδειάσαμε και χάσαμε και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα".

Πρίντεζης: "Δυστυχώς αδειάσαμε"

-Τι ταμπέλα θα έβαζες στην φετινή αγωνιστική σεζόν για τον Ολυμπιακό; Η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη; Γιατί όντως κάνατε καταπληκτική σεζόν στην EuroLeague, αλλά η ιστορία έγραψε πως δεν κατακτήσατε τίτλο...

"Κακά τα ψέμματα, παρά την εξαιρετική πορεία που σημειώσαμε στην Ευρώπη, φτάνοντας στον τελικό του Final Four, η φετινή σεζόν δεν είναι πετυχημένη. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και οι τίτλοι είναι που μετράνε. Δυστυχώς, φέτος δεν κατακτήσαμε ένα τρόπαιο και αυτό μας στεναχωρεί. Θέλαμε όλοι μας πάρα πολύ το φετινό πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Θα σταθώ όμως σε κάτι που είπα νωρίτερα και θα το επαναλάβω. Πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού. Πρέπει όλοι μας να μάθουμε από τα λάθη μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Ο κάθε παίκτης και όλα τα μέλη της ομάδας. Η φετινή σεζόν πρέπει να μας πεισμώσει για την επόμενη. Να μας δημιουργήσει νέα κίνητρα, νέους στόχους, νέες φιλοδοξίες. Πρέπει να δυναμώσουμε, να βελτιωθούμε και να γίνουμε καλύτεροι. Πρέπει να αντιδράσουμε, όπως κάναμε το 2015 μετά το 2014 που δεν είχαμε πάρει και τότε κάποιον τίτλο. Όταν πέφτεις, επιβάλλεται να σηκωθείς. Υπάρχει πικρία, στεναχώρια, απογοήτευση, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε".

Πρίντεζης: "Δυστυχώς αδειάσαμε"

-Γιώργο, η σεζόν ολοκληρώθηκε και παράλληλα ολοκληρώθηκε το συμβόλαιο συνεργασίας σου με τον Ολυμπιακό. Είναι η προτεραιότητα σου να ανανεώσεις το συμβόλαιο σου με την ομάδα, αλλά και να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Πειραιά;

"Μακάρι να πάνε όλα καλά να μείνω στον Ολυμπιακό. Το ξέρεις πολύ καλά το πόσο πολύ θέλω όχι μόνο να συνεχίσω την καριέρα μου εδώ, αλλά και να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ευχή μου, να παραμείνω και να ανανεώσω το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός είναι η ξεκάθαρη προτεραιότητα μου.

Δεν έχουμε ακόμη μιλήσει με την διοίκηση, δεν έχουμε πει όλους αυτούς τους μήνες το παραμικρό για αυτό το θέμα, αλλά μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουμε τις συζητήσεις και ελπίζω να πάνε όλα καλά και να παραμείνω. Όπως έχω πει, δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου και την καριέρα μου μακριά από τον Ολυμπιακό. Όλοι ξέρουν το "δέσιμο" και την αγάπη που έχω με αυτή την ομάδα και τον σύλλογο. Δεν θέλω καν να σκέφτομαι το ενδεχόμενο πως μπορεί να φύγω".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ