ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πιτίνο στο Sport24.gr: "Θα ανακοινώσω την απόφασή μου στο Twitter"

SPORT24 / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SPORT24 / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr ξεπροβόδισε το Σάββατο (15/6) τον Ρικ Πιτίνο, που ζήτησε από τους Έλληνες να σταματήσουν το κάπνισμα! Το βιβλίο για την Ελλάδα, οι τρεις πιο βελτιωμένοι παίκτες του Παναθηναϊκού και η απόφαση για το μέλλον του που θα έρθει τις επόμενες μέρες.

Η πιο "τρελή" σεζόν της προπονητικής του καριέρας, μιας καριέρας τεσσάρων δεκαετιών γεμάτη διακρίσεις και πολύ έντονες, ακραίες στιγμές, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (14/6). Ο Παναθηναϊκός "σκούπισε" τον Προμηθέα Πάτρας στη σειρά των τελικών της Basket League 2018/19 και αναδείχθηκε για 38η φορά στην ιστορία του πρωταθλητής Ελλάδας, με τον Ρικ Πιτίνο να αποθεώνεται, να απολαμβάνει τις στιγμές στο γεμάτο ΟΑΚΑ και να δείχνει ταυτόχρονα αρκετά συγκινημένος .

Ο 67χρονος Hall of Famer διασκέδασε την επιτυχία του στα μπουζούκια , ευχαρίστησε έναν-έναν όλους τους συνεργάτες του, ωστόσο δεν είπε σε κανέναν τι σκέφτεται για το μέλλον. Ουδείς γνωρίζει αν ο Πιτίνο θα γυρίσει, ουδείς μπορεί να μαντέψει ποια θα είναι η απόφασή του. Όπως ο ίδιος δήλωσε θα συμβουλευθεί κάθε μέλος της οικογένειάς του και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει ενημερώσει τους πράσινους.

Το Sport24.gr τον συνάντησε το μεσημέρι του Σαββάτου (15/6) στο Ελευθέριος Βενιζέλος, λίγη ώρα πριν εκείνος επιβιβαστεί στην πτήση της Emirates με προορισμό το Νιούαρκ της Νέας Υόρκης κι ο Αμερικανός τεχνικός, ευγενικός όπως πάντα και πρόθυμος να μοιραστεί μερικές από τις σκέψεις του, αποχαιρέτησε τη χώρα μας με μια αποκλειστική συνέντευξη στην οποία αποκάλυψε το κατά τη γνώμη του σημαντικότερο κουσούρι των Ελλήνων οπαδών.

Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους που μπορεί να τον τρελάνει!

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ... ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ TWITTER

Όταν στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη αποδεχόταν την πρόταση του Παναθηναϊκού, πολλοί θεώρησαν πως ο Πιτίνο ερχόταν στην Ελλάδα για να "καθαρίσει" το όνομά του, για να αποδείξει πως η καρδούλα του το λέει ακόμη. Εκείνος όμως δεν είδε τους πράσινους ως σκαλοπάτι για να γυρίσει είτε στο ΝΒΑ, είτε στo NCAA: " Όχι δεν σκέφτηκα ποτέ ότι ο Παναθηναϊκός θα με βοηθούσε ώστε να βρω μια δουλειά στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη σεζόν" μας είπε και συνέχισε βγάζοντας ξανά το καπέλο στους παίκτες με τους οποίους συνεργάστηκε στην Αθήνα: " Αναπτύξαμε μια πολύ δυνατή σχέση με τους αθλητές μου, πλέον είμαστε όλοι καλοί φίλοι".

SPORT24 / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SPORT24 / ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τον ρωτήσαμε αν είδε το hashtag #PitinoStay που έγινε τις τελευταίες μέρες μόδα στο Twitter και εκείνος παραδέχθηκε πως: " Δεν διαβάζω ποτέ σχόλια, απλά τουιτάρω. Βασικά ο γιος μου είναι αυτός που ανεβάζει τα τουίτς μου. Του στέλνω αυτά που θέλω και εκείνος τα δημοσιεύει. Δεν έχω δει το συγκεκριμένο hashtag, όμως μου το φώναζαν χθες βράδυ οπότε το κατάλαβα", πριν προετοιμάσει τους πάντες γι' αυτό που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες: " Θα ανακοινώσω την απόφασή μου μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, θα την ανακοινώσω στο Twitter μου, φυσικά όμως ο πρώτος που θα την μάθει θα είναι ο ατζέντης μου".

Υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσα να καταλάβω σαν Αμερικανός, οπότε αν τα σχολίαζα κιόλας, δεν θα βοηθούσα σε κάτι

Το rollercoaster των συναισθημάτων που έζησε φέτος, ήταν σίγουρα κάτι που δεν είχε νιώσει μέχρι φέτος στην καριέρα του, ωστόσο ο Πιτίνο προτιμά να κρατήσει μόνο τις καλές στιγμές που έζησε στην Ελλάδα: " Η μοναδική δυσκολία ήταν το γεγονός ότι βρισκόμουν μακριά από την οικογένειά μου. Στις καλύτερες στιγμές βάζω σίγουρα την εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η ομάδα κέρδισε εκεί μετά από οκτώ χρόνια και ουσιαστικά προκρίθηκε στα playoffs ενώ είχε οκτώ εντός και 11 εκτός έδρας παιχνίδια. Γενικά δεν είχα άσχημες στιγμές και θα προτιμούσα να μην αναφερθώ στο ματς με την Κύμη, γιατί ανήκει πλέον στο παρελθόν. Υπήρξαν πράγματα που δεν μπορούσα να καταλάβω σαν Αμερικανός, οπότε αν τα σχολίαζα κιόλας δεν θα βοηθούσα σε κάτι".

Αυτό, πάντως, που τον ενόχλησε περισσότερο από κάθε τι στην Ελλάδα, ήταν η κακή συνήθεια των οπαδών να καπνίζουν εντός γηπέδου. Μπορεί οι Έλληνες να μην αντιλαμβάνονται, εν έτει 2019, πως το τσιγάρο παραμένει μια άσχημη και θανατηφόρα "μόδα" σε ελάχιστες χώρες του κόσμου, όμως ο Πιτίνο δεν σηκώνει κουβέντα: " Πρέπει να σταματήσει το κάπνισμα στο γήπεδο! Είναι κάτι πολύ επικίνδυνο για τα παιδιά και για τους αθλητές, θα προτιμούσα να καπνίζει ο κόσμος εκτός γηπέδου στο ημίχρονο. Θα ήθελα επίσης να δω τις εγκαταστάσεις να αναβαθμίζονται. Αυτά τα δύο κυρίως με ενοχλούν. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι το κάπνισμα είναι πολύ επικίνδυνο για όλους. Ας το σταματήσουν εντός γηπέδου. Είδα το τουίτ που έκανε ο Έντι Τζόνσον και φυσικά διαφωνώ κάθετα μαζί του".

Ο Καλάθης είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στον Παναθηναϊκό, ούτε στα νιάτα μου μπορούσα να δώσω 19 ασίστ όπως εκείνος

Μετά από τέσσερις δεκαετίες καριέρας, ο Πιτίνο έχει συνηθίσει να ξεχωρίζει στις ομάδες του, παρόλα αυτά παραμένει ταπεινός και αποθεώνει πάντα τους αθλητές του. Αυτό έκανε και για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού: " Ο Καλάθης είναι το σημαντικότερο πρόσωπο στην ομάδα μας, είναι ο αρχηγός. Εγώ δεν βάζω πόντους, δεν παίρνω ριμπάουντ, δεν δίνω ασίστ. Ακόμη και στα νιάτα μου, δεν θα μπορούσα να μοιράσω 19 ασίστ όπως έκανε εκείνος" δήλωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πιο βελτιωμένους της χρονιάς: " Νομίζω πως υπάρχει ισοπαλία ανάμεσα σε τρεις παίκτες. Στον Γιώργο Παπαγιάννη, τον Θανάση Αντετοκούνμπο και πιθανότατα τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Αν πρέπει να επιλέξω έναν, θα επιλέξω... δύο: τον Παπαγιάννη και τον Θανάση".

Τον ρωτήσαμε τι είδε στους πρωταθλητές Ράπτορς που δεν είχαμε δει εμείς (σημείωση: είχε προβλέψει στο I Pod This Game πως οι Καναδοί θα χτυπήσουν τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ) και εκείνος έβαλε τον Λέοναρντ στην ίδια πρόταση με τους Τζόρνταν, Τζέιμς, Μπράιαντ: " Φέτος είδα δύο παιχνίδια των Ράπτορς από κοντά και μου άρεσε πολύ ο τρόπος που έπαιζαν. Ήξερα από τότε ότι θα φτάσουν στους NBA Finals. Ο τρόπος με τον οποίο έπαιζαν και στις δύο άκρες του παρκέ, η ομαδικότητά τους, έκανε τη διαφορά. Είχαν τον Καγουάι Λέοναρντ, τον καλύτερο 2-way παίκτη στη Λίγκα, χωρίς αμφιβολία έναν από τους πέντε κορυφαίους στο ΝΒΑ. Το γεγονός ότι το παιχνίδι του στην άμυνα είναι το ίδιο καλό με το παιχνίδι του στην επίθεση, τον βάζει στο TOP-5. Το έκαναν ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Κόμπι Μπράιαντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, όλοι οι σπουδαίοι έπαιζαν με την ίδια ένταση και στις δύο άκρες του παρκέ".

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Γενικά, ο Πιτίνο αποχαιρέτησε την Ελλάδα έχοντας "σβήσει" από τη μνήμη του πράγματα, γεγονότα, πρόσωπα, εικόνες που δεν του άρεσαν στη διάρκεια αυτών των 26-27 εβδομάδων που έμεινε στην Αθήνα. Για κάποιους είχε να πει τα καλύτερα: " Οι Έλληνες διαιτητές είναι εξίσου καλοί με τους διαιτητές της EuroLeague, είναι σπουδαίοι. Βασικά, υπάρχουν οι σπουδαίοι και εκείνοι που χρειάζονται δουλειά, τόσο στις ΗΠΑ όσο κι εδώ. Όσο για τις εγκαταστάσεις, δυστυχώς οι μοναδικές που είδα και μου άρεσαν ήταν εκείνες του Προμηθέα στην Πάτρα . Ήταν εγκαταστάσεις αμερικανικού επιπέδου, η ομάδα έχει τρία πανέμορφα γήπεδα για να δουλεύει ".

Στο βιβλίο για την Ελλάδα θα έβαζα 100 πράγματα που λάτρεψα και ένα που δεν μου άρεσε: το κάπνισμα

Του ζητήσαμε να γράψει εκείνος τον επίλογο, όπως ήθελε, αυθόρμητα, χωρίς να σκεφθεί περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα. Το αντίο του Ρικ Πιτίνο ήταν αυτό: " Αν έγραφα ένα βιβλίο για την Ελλάδα, κάτι για τον οποίο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι θα κάνω, θα ήταν ένα βιβλίο με πολλά θετικά. Αν με ρωτήσεις τι μου άρεσε εδώ, θα σου φτιάξω μια λίστα με 100 πράγματα που λάτρεψα και ένα που δεν μου άρεσε. Το κάπνισμα στα γήπεδα! Δεν το έχω συναντήσει πουθενά αυτό, εκτός από την Ελλάδα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ