ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Πιο εύκολο το ματς στον Πειραιά για την Κροατία από το αποψινό"

"Πιο εύκολο το ματς στον Πειραιά για την Κροατία από το αποψινό"

O δημοσιογράφος, Mladen Barisa, από την καθημερινή εφημερίδα "Slobodna Dalmacija" μίλησε στο Sport24.gr, αναλύοντας το πώς θα παίξει η Κροατία, αναφέρθηκε στην Εθνική μας και θεωρεί πιο εύκολο το ματς στο Φάληρο.

Από τους πιο παλιούς και έμπειρους Κροάτες δημοσιογράφους, ο Mladen Barisa της εφημερίδας "Slobodna Dalmacija", έχει ζήσει από κοντά τη μοναδική νίκη της εθνικής του ομάδας απέναντι στην "γαλανόλευκη" στο Καυτανζόγλειο το μακρινό 1997, όταν ο νυν πρόεδρος της κροατικής Ομοσπονδίας, Νταβόρ Σούκερ, φορούσε ακόμα σορτσάκι και σκόραρε το μοναδικό γκολ του αγώνα.

Έκτοτε βέβαια κύλησε πολύ νερό στ' αυλάκι, άλλαξαν πολλά, η Εθνική μας έφτασε να κατακτά Euro, να φτάνει μια ακόμη φορά στους "8" της διοργάνωσης και άλλη μια στους "16" του Μουντιάλ. Ο ίδιος μίλησε στο Sport24.gr ενόψει της αποψινής αναμέτρησης (9/11, 21:45) στο "Maksimir", αναλύοντας το πώς θα παρατάξει την Κροατία ο Ζλάτκο Ντάλιτς, ενώ αναφέρθηκε και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η Κροατία παραδοσιακά έχει πρόβλημα με την ελληνική ομάδα

"H ατμόσφαιρα θα είναι μια χαρά και πιστεύουμε όλοι πως ο κόσμος θα είναι όπως πρέπει στον αγώνα", ήταν το πρώτο του σχόλιο για το πώς είναι το κλίμα στην χώρα για τον αγώνα με την Εθνική μας και στην συνέχεια για το πώς περιμένουν στην Κροατία τη μάχη με την ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε:

"Η Κροατία παραδοσιακά έχει πρόβλημα με την ελληνική ομάδα. Έχουμε νικήσει μόνο μια φορά στην Θεσσαλονίκη το 1997. Ήμουν σε εκείνο το ματς. Ελπίζουμε όμως πως έχουμε πιο ποιοτική ομάδα από την ελληνική και πως αυτή την φορά θα τα καταφέρουμε".

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι μαχητές

Ερωτηθείς για την άποψή του για την Εθνική μας, ανέφερε πως "οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι μαχητές και περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο και δυνατό παιχνίδι", ενώ για το αν φοβάται επεισόδια, κάτι άλλωστε που έχει πει και ο ίδιος ο Νταβόρ Σούκερ όταν έγινε η κλήρωση των μπαράζ, ο ίδιος παρουσιάζεται καθησυχαστικός.

"Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι εντάξει και η κόντρα που μπορεί να υπάρχει, αφορά κυρίως τους συλλόγους και όχι τις εθνικές ομάδες. Ξέρουμε για τις σχέσεις του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα και του ΠΑΟΚ με την Παρτιζάν, αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσει την ατμόσφαιρα στο γήπεδο", τόνισε χαρακτηριστικά στο Sport24.gr o Mladen Barisa.

Η Κροατία θα παίξει 4-2-3-1, ο Μάντζουκιτς θεωρώ πως θα είναι έτοιμος

Για το αν θα παίξει ο Μάντζουκιτς και την 11άδα που προτίθεται να κατεβάσει ο Ντάλιτς, απάντησε: "Η Κροατία θα παίξει 4-2-3-1, ο Μάντζουκιτς θεωρώ πως θα είναι έτοιμος και θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης. Πίσω του οι Κράμαριτς και Πέρισιτς στα άκρα και ανάμεσά τους ο Μόντριτς. Οι δυο αμυντικοί μέσοι θα είναι οι Ράκιτιτς και Μπρόζοβιτς, ενώ στην άμυνα ο Βρσάλκο δεξιά, οι Βίντα και Λόβρεν σέντερ μπακ και αριστερά ο Στρίνιτς. Τέρμα φυσικά ο Σούμπασιτς".

Πιο εύκολο το ματς στον Πειραιά για την Κροατία

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν θεωρεί μοιρασμένες τις πιθανότητες πρόκρισης ή αν είναι φαβορί η ομάδα του: "Νομίζω ότι για την Κροατία θα είναι πιο δύσκολο το αυριανό (σ.σ σημερινό) ματς και πιο εύκολο αυτό στον Πειραιά", μας απάντησε.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ