ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπαναστασίου: "Η ομάδα απέδειξε ότι έχει ατσάλινο χαρακτήρα"

Παπαναστασίου: "Η ομάδα απέδειξε ότι έχει ατσάλινο χαρακτήρα"

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Νέων στο πόλο, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, μίλησε στο Sport24.gr για την κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και όλα όσα πετύχει αυτή η ομάδα τα τελευταία τρία χρόνια.

Στις πρώτες του βουτιές στην πισίνα άκουγε όλους να μιλούν για τον πατέρα του, Τάσο Παπαναστασίου, ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Πλέον, ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου γράφει τις δικές του σελίδες στην ιστορία του ελληνικού πόλο και ήδη είναι χρυσές.

Στα 20 του χρόνια θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης και όχι άδικα.

Ο πατέρας του αγωνιζόταν ως φουνταριστός, εκείνος όμως παίζει ως περιφερειακός και παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα παιδί 20 ετών διακρίνεται για την ωριμότητά του και το πόσο καλά διαβάζει το παιχνίδι. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου είναι ένας από τους τρεις σωματοφύλακες της Εθνικής ομάδας Νέων Ανδρών που έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κουβέιτ.

Εκείνος μαζί με τον Νικολαΐδη και τον Γκιουβέτση ήταν οι συνδετικοί κρίκοι των τριών επιτυχιών στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία τα τελευταία 2,5 χρόνια. Δύο χρυσά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα (2017 και 2019) και ένα σε ευρωπαϊκό (2018) επιβεβαιώνουν ότι αυτή η ελληνική φουρνιά είναι η κορυφαία στον κόσμο. Πέρα από το κομμάτι των Εθνικών ομάδων ο Αλέξανδρος Παπαστασίου έτρεξε σε fast forward. Από το Παλαιό Φάληρο βρέθηκε στη Γλυφάδα βασικός και πλέον σε ένα από τα ιστορικότερα κλαμπ της Ευρώπης τη Γιουγκ. Ο σύλλογος της Κροατίας αποφάσισε να επενδύσει στο σπάνιο ταλέντο του, προσφέροντάς του τετραετές συμβόλαιο!

ΑΦΙΞΗ ΤΓΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΓΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εμείς μιλήσαμε μαζί του λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κουβέιτ και πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστοφής με την χαρά του να είναι έκδηλη. "Τα συναισθήματα που νιώθεις όταν νικάς έναν τέτοιο τελικό νομίζω δεν περιγράφονται με λόγια. Είναι αυτές οι στιγμές που πραγματικά κάνουν τον αθλητισμό τόσο ξεχωριστό" τόνισε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής.

Οι διεθνείς πήγαν στο Κουβέιτ έχοντας τον τίτλο του φαβορί και κατάφεραν να διαχειριστούν το άγχος τους φτάνοντας μέχρι το τέλος της διαδρομής επιβεβαιώνοντας το σπάνιο μέταλλο που έχει αυτή η ομάδα. "Πάντα ο τίτλος του φαβορί είναι ένα βάρος για κάθε ομάδα όταν πηγαίνει σε μια διοργάνωση. Είναι πάρα πολλές φορές που έχουμε δει ομάδες να λυγίζουν κάτω από αυτήν την πίεση. Όταν όμως καταφέρνεις να επιβεβαιώσεις τον τίτλο του φαβορί αποδεικνύεις ότι δεν έφτασες τυχαία στην κορυφή. Πραγματικά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές η ομάδα απέδειξε ότι εκτός από ταλέντο έχει και ατσάλινο χαρακτήρα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που το αποδεικνύει αυτό" είπε χαρακτηριστικά.

Παπαναστασίου: "Η ομάδα απέδειξε ότι έχει ατσάλινο χαρακτήρα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα από τα μεγάλα όπλα αυτής της ομάδας είναι η εμπειρία που είχαν οι παίκτες της αφού οι περισσότεροι έχουν πολλές ώρες... δουλειάς σε επίπεδο ανδρών τόσο στην Α1 όσο και σε διεθνείς αγώνες με τους συλλόγους τους, ενώ ο Παπαναστασίου παίζει πλέον στη Γιουγκ. Πόσο σημαντικό είναι αυτό: "Σίγουρα είναι σημαντικό οι παίκτες της εθνικής να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους γιατί μέσα από αυτό χτίζονται οι προσωπικότητες των παικτών. Όταν οι νέοι παίκτες αναλαμβάνουν από νωρίς ευθύνες μετά τους είναι πολύ πιο εύκολο να ανταπεξέλθουν υπό πιεστικές συνθήκες".

Για τα περισσότερα από τα παιδιά το ταξίδι με τις μικρές Εθνικές ομάδες ολοκληρώθηκε στο Κουβέιτ. Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου έκανε τον δικό του απολογισμό: "Από αυτό το ταξίδι κρατάω ότι καταφέραμε κάτι ανεπανάληπτο για την ελληνική υδατοσφαίριση. Τρία χρυσά σε τρία χρόνια επιβεβαιώνουν την κυριαρχία που άσκησε αυτή η ομάδα. Και φυσικά κρατάω όλες τις χαρούμενες αλλά και δύσκολες στιγμές που πέρασα με τους συμπαίκτες μου κατά τη διάρκεια όλου αυτού του κύκλου. Γιατί στο τέλος αυτό είναι που μετράει πραγματικά".

Κάπως έτσι έκλεισε ένα κεφάλαιο για τους περισσότερους από τους παγκόσμιους πρωταθλητές, όμως πλέον ανοίγει ένα άλλο. Ήδη κάποιοι από αυτούς, ανάμεσα στους οποίους ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, αποτελούν μέλη της Εθνικής ανδρών και είναι δεδομένο ότι θα μας απασχολήσουν έντονα και στο μέλλον.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ