ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η ΑΕΚ μπορεί να διώξει τον Μοντέλα

Η ΑΕΚ μπορεί να διώξει τον Μοντέλα

Ο παραγωγός του Sport24 Radio 103,3, Αντρέα Παλομπαρίνι, που περιέγραψε το ντέρμπι μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ, αναλύει στο Sport24.gr τα προτερήματα και τα τρωτά σημεία των "ροσονέρι".

Έντεκα χρόνια μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μίλαν, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τους "ροσονέρι", αυτή τη φορά για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και θέλει να επαναλάβει το... θαύμα.

Το έργο των "κιτρινόμαυρων" θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αφού οι Μιλανέζοι ενισχύθηκαν σημαντικά κατά τη θερινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας υψηλούς στόχους τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Με αφορμή τη σπουδαία αναμέτρηση, ο παραγωγός του Sport24 Radio 103,3, Αντρέα Παλομπαρίνι που μετέδωσε το ντέρμπι μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ την περασμένη Κυριακή (15/10) για λογαριασμό της COSMOTE TV μιλάει στο Sport24.gr και αναλύει τα προτερήματα και τα τρωτά σημεία της αντιπάλους της Ένωσης.

Πρόβλημα στην άμυνα, ζήτημα με Μπονούτσι

Καταρχάς, ποια προβλήματα διέκρινες στον τρόπο παιχνιδιού της Μίλαν κόντρα στην Ίντερ;

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μίλαν είναι στην άμυνα. Μπορεί να έχει πάρει τον Μπονούτσι, αλλά ο Μπονούτσι ήταν ένα κομμάτι ενός πολυδουλεμένου μηχανισμού στη Γιουβέντους. Επίσης, το καλοκαίρι έγιναν πολλές μεταγραφές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η κατάλληλη συνοχή. Σε σχέση με πέρυσι, στη βασική ενδεκάδα βρίσκονται μόνο ο Ντοναρούμα, ο Ρομανιόλι, ο Σούσο και -λιγότερο- ο Μποναβεντούρα.

Για παράδειγμα, ο Λοκατέλι που πέρυσι ήταν βασικός, φέτος έχει πάει στον πάγκο. Πρόκειται για μία ομάδα που έχει αργήσει να βρει τους μηχανισμούς της και στην αρχή της σεζόν την έχει σώσει, σε αρκετά παιχνίδια, ο Κουτρόνε. Στην άμυνα, αγωνίζεται με τρεις (σ.σ. Μπονούτσι, Μουσάκιο, Ρομανιόλι) , αλλά δεν φαίνεται πως της ταιριάζει, επειδή δέχεται αρκετές επιθέσεις απ' τους αντιπάλους της.

Η ΑΕΚ μπορεί να διώξει τον Μοντέλα

Στη μεσαία γραμμή ο Μπίγλια είναι αρκετά κουρασμένος εξαιτίας των πολλών αγώνων με την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά και του γενικότερου κλίματος που υπήρχε στην 'αλμπισελέστε'. Βάζει τάξη στο κέντρο, αλλά δεν είναι ο παίκτης που θα σου αλλάξει τη ροή ενός αγώνα.

Επίσης, ο Μοντολίβο αποτελεί ερωτηματικό τη φετινή σεζόν. Δεν ξέρω αν ο Μοντέλα θα τον 'ξεκολλήσει' απ' τον πάγκο και τον χρησιμοποιήσει απέναντι στην ΑΕΚ. Είναι βέβαιο πως θα κάνει αλλαγές κόντρα στην ΑΕΚ. Το θέμα είναι αν αυτό θα είναι θετικό ή αρνητικό για την ελληνική ομάδα, υπό την έννοια πως αυτοί που θα παίξουν θα θέλουν να αποδείξουν πράγματα. Είναι πιθανό να αλλάξει και σύστημα, αφού το 3-5-2, όπως σου προείπα, δεν φαίνεται να 'κολλάει' στην ομάδα

Μπορεί να παίξει με 4-3-3 για να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις απ' την πτέρυγα. Οι δύο παίκτες, που τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι επικίνδυνοι και φορμαρισμένοι είναι ο Σούσο και ο Μποναβεντούρα. Δεν είναι δυνατοί στο ένας εναντίον ενός, όμως συγκλίνουν διαρκώς και δοκιμάζουν το πόδι τους. Στην επίθεση ο Κάλινιτς είναι ικανός να κάνει τη διαφορά. Αντίθετα, ο Αντρέ Σίλβα, παρότι σκοράρει στο Europa League, είναι άπειρος και αρκετά σοφτ ως ποδοσφαιριστής".

Πολύ επικίνδυνοι οι Τσαλχάνογλου και Κάλινιτς

Γενικά, υπάρχουν αρκετές "μουρμούρες" για τον Μπονούτσι.

"Ο Μπονούτσι αποκτήθηκε απ' τη Μίλαν με σκοπό να γίνει ο ηγέτης στην άμυνα. Ωστόσο, είναι διαφορετικό να αγωνίζεσαι δίπλα στον Μπαρτζάλι και τον Κιελίνι, και διαφορετικά να ηγείσαι μίας άμυνας, έχοντας για παρτενέρ τον Μουσάκιο και τον Ρομανιόλι. Επίσης, ο Ροντρίγκεθ που επιλέχθηκε για το αριστερό άκρο της άμυνας, δεν έχει καταφέρει, μέχρι στιγμής, να δικαιολογήσει το θόρυβο που έγινε γύρω απ' το όνομά του".

AC Milan's Leonardo Bonucci controls the ball during the Europa League group D soccer match between AC Milan and Rijeka, at the Milan San Siro Stadium, Italy, Thursday, Sept. 28, 2017. (AP Photo/Luca Bruno)
AC Milan's Leonardo Bonucci controls the ball during the Europa League group D soccer match between AC Milan and Rijeka, at the Milan San Siro Stadium, Italy, Thursday, Sept. 28, 2017. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

(AP Photo/Luca Bruno)

Ξεχωρίζεις κάποιους παίκτες απ' τη Μίλαν;

"Πρέπει να δούμε αν θα παίξει ο Τσαλχάνογλου, ο οποίος έχει κάνει καλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Με την Αούστρια Βιέννης ήταν ο καλύτερος παίκτης της Μίλαν, έχοντας για συνοδοιπόρο τον Κάλινιτς. Φαίνεται πως οι δύο τους ταιριάζουν στην επίθεση και μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην ΑΕΚ. Αν δεν είναι σοβαρό το πρόβλημα τραυματισμού του Κάλινιτς, τότε το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσει βασικός".

Πώς βλέπεις να αντιμετωπίζει η Μίλαν τον αγώνα;

"Η Μίλαν, ύστερα από τρεις σερί ήττες, είναι βέβαιο πως χρειάζεται λίγο 'οξυγόνο'. Οπότε, θα παίξει με στόχο τη νίκη. Ωστόσο και η ΑΕΚ θα έχει τη δίψα να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Σίγουρα, η Μίλαν δεν θα είναι αδιάφορη".

AC Milan coach Vincenzo Montella watches a Serie A soccer match between Lazio and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Sunday, Sept. 10, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
AC Milan coach Vincenzo Montella watches a Serie A soccer match between Lazio and AC Milan, at the Rome Olympic stadium, Sunday, Sept. 10, 2017. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

(AP Photo/Alessandra Tarantino)

Θεωρείς πως θα υπάρχει θέμα με τον Μοντέλα;

"Πέρυσι η Μίλαν είχε παίκτες χαμηλότερου επιπέδου, επομένως ήταν πιο εύκολο να τους διαχειριστεί. Δεν είχε μεγάλες προσωπικότητες, όπως φέτος, που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Σε διοικητικό επίπεδο, του έχουν εμπιστοσύνη. Οι δηλώσεις, μετά την ήττα απ' την Ίντερ, αυτό απέδειξαν. Μάλιστα, κι ο ίδιος τους ευχαρίστησε για την στήριξη επειδή βλέπει πως υπάρχει πίεση. Όσο δεν έρχεται ένα θετικό αποτέλεσμα, αισθάνεται κι αυτός την αμφισβήτηση".

Αν έρθει το στραβοπάτημα κόντρα στην ΑΕΚ, ο Μοντέλα θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα

Πιστεύεις πως σκέφτονται ήδη τον αντικαταστάτη;

"Σαφέστατα και κι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος. Ακούγεται ο Αντσελότι, υπήρξε κι ένα ραντεβού του Μιραμπέλι (σ.σ. Τεχνικός Διευθυντής της Μίλαν) με τον Πέτκοβιτς (σ.σ. προπονητής εθνικής Ελβετίας).

Η Μίλαν είναι μία ομάδα που εξαρτάται, σε μεγάλο βαθμό, απ' τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν δεν επιστρέψει στο τέλος της χρονιάς στο Champions League, τότε θα προκύψουν οικονομικά θέματα, τα οποία θα αναγκάσουν τους διοικούντες την ομάδα να πουλήσουν πρωτοκλασάτους παίκτες".

Στη Μίλαν ασχολούνται με το Europa League ή ενδιαφέρονται μόνο για το πρωτάθλημα;

"Στα ιταλικά ΜΜΕ έχει αρχίσει μία κουβέντα γύρω απ' αυτό το θέμα. Δηλαδή, υποστηρίζουν πως μέσα απ' την ομάδα υπάρχουν φωνές που λένε ότι οι 'ροσονέρι' πρέπει να αφοσιωθούν στο Europa League, απ' την στιγμή που είναι 12 βαθμούς πίσω απ' την κορυφή και στο -7 απ' την τέταρτη θέση.

Άλλωστε, αν κατακτήσει το Europa League θα πάρει το εισιτήριο για το Champions League, όπως έκανε κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρυσι. Επίσης, μ' αυτό τον τρόπο θα δοθεί και πίστωση στον Μοντέλα για να δουλέψει περισσότερο την ομάδα, μακριά απ' τα φώτα και την πίεση. Βέβαια, αν έρθει το στραβοπάτημα κόντρα στην ΑΕΚ, τότε θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ