ΣΤΗΛΕΣ

Οι αποκαλύψεις του Πάντελιτς για Ολυμπιακό, Ερυθρό Αστέρα, Παρί Σεν Ζερμέν και Εθνική Ελλάδας

Οι αποκαλύψεις του Πάντελιτς για Ολυμπιακό, Ερυθρό Αστέρα, Παρί Σεν Ζερμέν και Εθνική Ελλάδας
EUROKINISSI

Ο Μάρκο Πάντελιτς έδωσε μία εκ βαθέως συνέντευξη στην Νίκη Μπάκουλη και στο Contra.gr μιλώντας μεταξύ άλλων για τα λάθη που έκανε στην καριέρα του, την πρόταση που του έγινε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας, το δέσιμό του με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Ολυμπιακό και τον... Μιλιβόγεβιτς.

Ο Μάρκο Πάντελιτς έχει να επιδείξει ένα γεμάτο βιογραφικό έχοντας αγωνιστεί σε πολλές διαφορετικές χώρες και μεταξύ αυτών είναι και η Ελλάδα, με τον Σέρβο να έχει φορέσει στην ανατολή της καριέρας του τα κυανόλευκα του Ηρακλή και στη δύση τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού

Η Νίκη Μπάκουλη ταξίδεψε στο Βελιγράδι και συνάντησε τον 40χρονο πλέον πρώην επιθετικό για χάρη του Contra.gr, παίρνοντας μία συνέντευξη καρδιάς, με τον Πάντελιτς να μην κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και να παρουσιάζει γνωστές αλλά και αθέατες πτυχές μίας συναρπαστικής διαδρομής διάρκειας 18 ετών.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις χαρακτηριστικότερες ατάκες του:

Για την πρόταση που του είχαν κάνει, όταν ήταν στον Ηρακλή, να παίξει στην Εθνική Ελλάδας: “Τότε ήταν πρόεδρος ο Θεοδωρίδης. Μια μέρα μας κάλεσε με τον πατέρα μου σε μια καφετέρια που είχε σε ένα εμπορικό κέντρο. Μου είχε φέρει το ελληνικό διαβατήριο. Αναγραφόταν το όνομα 'Markos Pantelics'. Είχαμε 4 ξένους στην ομάδα και ήταν συμπληρωμένες οι τρεις θέσεις. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να υπογράψω. Θυμάμαι, σηκώθηκα, έφυγα τρέχοντας και έβαλα τα κλάματα. Όταν επέστρεψα τους είπα δεν θα υπογράψω, γιατί γεννήθηκα Σέρβος και θα πεθάνω Σέρβος. Είπα και ότι αν αυτή η άρνηση μου 'έκοβε' την μπάλα, θα το δεχόμουν. Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά είμαι Σέρβος. Δεν ξαναπήγα σε αυτό το εμπορικό κέντρο ποτέ”.

Για την λανθασμένη του απόφαση να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν: " Άλλαξε ο προπονητής το 1998, και δεν έπαιζα. Η Παρί δεν ήθελε να με αφήσει. Εγώ όμως, ήμουν εκνευρισμένος και είχα τσακωθεί με όλους, γιατί δεν σηκωνόμουν από τον πάγκο, μολονότι στην προετοιμασία είχα κάνει πολύ καλή δουλειά. Δεν ήθελα να κάθομαι στον πάγκο. Τους είπα πως αν δεν παίζω, θέλω να φύγω. Και τα άφησα όλα. Τώρα θα σου πω ότι αυτό ήταν λάθος. Πως έπρεπε να διεκδικήσω την ευκαιρία μου, να την περιμένω”.

Για το συμβόλαιο που παράτησε με την Πόρτο για τον Ερυθρό Αστέρα, χωρίς τελικά να τον υπογράψουν: Μου είχε κάνει πρόταση η Πόρτο. Μου έδινε συμβόλαιο, με την προϋπόθεση να πάω για ένα χρόνο στη Ρίο Άβε. Μόλις έφτασα στην Πορτογαλία, μου τηλεφώνησε ο Στάνκοβιτς. Μου είπε ότι έφευγε για την Ιταλία και πως ήθελαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα. Ότι με περίμενε εκεί συμβόλαιο. Τα παράτησα όλα, συμβόλαια, τα πάντα και πήγα στο Βελιγράδι.

Έφτασα στο ραντεβού και με είχαν να περιμένω τρεις ώρες μπροστά από τα γραφεία. Όταν μπήκα μέσα, μου είπαν 'μπορούμε να σε βοηθήσουμε να βρεις ομάδα'. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Κάποιος δεν συμφωνούσε με τη μεταγραφή. Τους είπα 'πλάκα μου κάνετε;' και έφυγα. Αλλά ένιωσα μεγάλη απογοήτευση και για τρία χρόνια δεν έπαιξα μπάλα”.

Για το ματς που έπαιξε αντίπαλος με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" ως παίκτης της Χέρτα:Ήταν ένα ματς τότε -δεν ήταν διπλοί οι αγώνες. Το τελευταίο παιχνίδι του ομίλου ήταν στο νέο 'Γ. Καραϊσκάκης'. Είχα ενημερώσει τους συμπαίκτες μου για την ατμόσφαιρα. Για τη δυναμική της εξέδρας. Όταν τελείωσε ο αγώνας, ήμουν σίγουρος ότι ήθελα να τελειώσω εκεί την καριέρα μου. Το έλεγα στον εαυτό μου, έτσι; Είχα άλλο ενάμιση χρόνο συμβόλαιο με τη Χέρτα.

Για τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό και την κουβέντα του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές: "Στο δείπνο που είχαμε με τον Μαρινάκη, μετά την υπογραφή είπα στον Μαρινάκη ότι 'ξέρετε ποιος είναι ο στόχος μου από την παρουσία μου στον Ολυμπιακό; Θέλω τα επόμενα τρία χρόνια να πάρουμε ισάριθμα πρωταθλήματα και να βάλουμε ένα ακόμα αστέρι στη φανέλα. Μόλις το κάνουμε αυτό, θα 'χει τελειώσει και η ιστορία μου στον Ολυμπιακό'. Τον ρώτησα αν συμφωνεί. Μου είπε, 'Μάρκο, αν χρειαστούμε και τέταρτο χρόνο, ας γίνει' .

Για το αν ο φετινός ΠΑΟΚ του θυμίζει τον Ολυμπιακό της εποχής του: " Παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κυρίως με ενδιαφέρει η αγάπη μου, ο Ολυμπιακός. Και με νοιάζει τι γίνεται εκεί. Όχι τι γίνεται στις άλλες ομάδες. Αν μια ομάδα πάει καλά, λες 'δουλεύουν καλά'. Αλλά αν δεν είσαι μέσα, να ξέρεις τι γίνεται, δεν μπορείς να είσαι βέβαιος για κάτι. Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον Ολυμπιακό και να πω την ειλικρινή άποψη μου, γιατί με ενδιαφέρει το καλό του. Και ποτέ δεν θα έκανα ή θα έλεγα κάτι που θα ρίσκαρε τη σχέση μου με τον κόσμο του Ολυμπιακού".

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο Contra.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ