ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ο Ιγκλέσιας θέλει να γίνει Έλληνας και δεν το κρύβει

Ο Ιγκλέσιας θέλει να γίνει Έλληνας και δεν το κρύβει
Ιγκλέσιας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματίας Ιγκλέσιας, που έγινε την Τετάρτη (18/4) 33 ετών, εξέφρασε μέσω του Sport24.gr την επιθυμία του να γίνει Έλληνας, μίλησε για την κορυφαία στιγμή στη ζωή του που δεν είχε να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά με τη γέννηση της κόρης του, αλλά και για τη "μάχη" πεντάδας στη Super League.

Εκείνο το πρωινό στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Αστέρα, ο Ματίας Ιγκλέσιας έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενός μικρού τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε. Γύρους και σπριν με τη βοήθεια του γυμναστή της ομάδας ο οποίος τον "επιτηρούσε" κρατώντας το χρονόμετρο στο χέρι.

Hταν φανερά κουρασμένος,ταλαιπωρημένος όταν τον πλησιάσαμε . "Είστε σίγουροι ότι θέλετε να μιλήσετε μαζί μου; Μήπως να τα λέγατε με κάποιον άλλο;" Τα ελληνικά του είναι κάτι περισσότερο από καλού επιπέδου,σχεδόν άψογα! "Ματίας, όχι με σένα θέλουμε και υπάρχει λόγος" ήρθε η απάντηση και τότε η κουβέντα ξεκίνησε...Εννοείται πάντα στα ελληνικά.

Ο Ιγκλέσιας θέλει να γίνει Έλληνας και δεν το κρύβει
Ιγκλέσιας

"Μου αρέσει να μιλάω τη γλώσσα σας αλλά όπως βλέπετε ακόμη δεν την μιλώ τέλεια" ήταν η πρώτη ατάκα του. Ψέματα να ξέρετε, όπως άλλωστε τονίσαμε. Ψέματα μετριοπάθειας από έναν γίγαντα των 1.93 που όταν μπαίνει στο γήπεδο αφήνει κατά μέρους το ήρεμο κομμάτι του εαυτού του και φοράει το κοστούμι του πολεμιστή.

"Ετσι είμαι σαν παίκτης, είναι και η θέση μου τέτοια στη μέση του γηπέδου. Παθιάζομαι. Μπορεί και κάποιες φορές να υπερβάλλω αλλά αυτός είμαι. Νομίζω ότι στα σχεδόν εννιά χρόνια που παίζω μπάλα στην Ελλάδα έχω αποδείξει ότι αν μην τι άλλο τα δίνω όλα. Με λάθη κάποιες στιγμές αλλά δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει για αδιαφορία" συμπληρώνει ο Ματίας ο οποίος στις 18 Απριλίου φτάνει τα χρόνια του Χριστού (33 ετών).

"Εφέτος στον Αστέρα γίνεται πραγματικά καλή δουλειά. Σίγουρα μετά την αλλαγή του προπονητή στις αρχές της σεζόν άλλαξαν πράγματα, ο νέος κόουτς ήθελε να βάλει κάποια νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας, και έτσι ήρθαν όλα αυτά τα σπουδαία αποτελέσματα, ειδικά μέσα στο γήπεδό μας όπου νικήσαμε όλους τους μεγάλους" διαπιστώνει με σιγουριά.

"Με ρωτάς για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ...Ναι ήταν ίσως μία από τις κορυφαίες στιγμές μας αλλά υπήρξαν και άλλες. Και με την ΑΕΚ εδώ κάναμε σπουδαίο ματς. Ακόμα και σε παιχνίδια που τελικά δεν νικήσαμε παίξαμε πάρα πολύ καλά, σας θυμίζω το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη".

Ολα αυτά βγαίνουν από το στόμα του με ευφράδεια που θα ζήλευε και Ελληνας παίκτης. Επίσης το ύφος του δεν ήταν καθόλου "στημένο". Είναι παιδί που μιλάει στα ίσια, που κοιτάει στα μάτια το συνομιλιτή και φαίνεται ότι δεν θέλει να στρογγυλέψει τα πράγματα.

"Οχι, δεν ήταν και η κορυφαία στιγμή της ζωής μου το γκολ με τον ΠΑΟΚ" εξεγείρεται..

Γιατί;

"Διότι φίλε μου η κορυφαία στιγμή της ζωής μου είναι η κόρη μου!" Είναι η πρώτη φορά στην κουβέντα μας που του "φεύγει" ένα μεγάλο, πηγαίο χαμόγελο. Κλασικός χαζομπαμπάς, λατρεύει τη μικρή του την οποία έχει κοντά του στην Τρίπολη μαζί με τη σύζυγό του. Οι δύο γυναίκες της ζωής του.

"Εδώ στην Τρίπολη να ξέρεις ότι έχω βρει τις καλύτερες συνθήκες για την οικογένειά μου. Ηρεμη ζωή, συναναστροφές με φίλους, κοντινές αποστάσεις. Παντού βέβαια είναι η ωραία στην Ελλάδα. Και στη Λάρισα πέρασα καλά και στην Αθήνα στα δύο χρόνια που έπαιξα στον Ατρόμητο. Δεν έχω παράπονο κανένα" συνοψίζει την εν Ελλάδι εμπειρία του.

Θα μπορούσε δηλαδή να πάρει και ελληνικό διαβατήριο; Εδώ έρχεται το δεύτερο χαμόγελο: " Ναι, θα το ήθελα, γιατί όχι; Η Ελλάδα, έτσι όπως εξελιχθεί τα πράγματα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Γιατί να μην γίνω και επίσημα Ελληνας; Δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το ζήτημα αλλά πάντως θα με ενδιέφερε" λέει με σιγουριά.

Ισως και μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα όταν "κρεμάσει" τα παπούτσια του: " Αυτό είναι πιο δύσκολο. Η οικογένειά μου μοιράζεται μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής. Μάλλον θα επιστρέψω εκεί όταν τελειώσω την καριέρα μου. Αλλά πάλι συγκεκριμένα σχέδια δεν υπάρχουν. Θα δούμε τι θα συμβεί, ακόμη παίζω ποδόσφαιρο και είμαι ευτυχισμένος γι' αυτό".

Για το τέλος, κάτι πιο "πεζό" και χειροπιαστό: " Θέλουμε την 5η θέση και την Ευρώπη και δεν το κρύβουμε. Ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, κυρίως με την Ξάνθη και τον Πανιώνιο. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε τελικά να βγούμε στην Ευρώπη και να δώσουμε χαρά στον κόσμο εδώ. Και σε μας βέβαια που κοπιάζουμε όλη τη χρονιά. Η σεζόν είναι ήδη πάντως καταπληκτική για μας με μεγάλες νίκες και καλό ποδόσφαιρο. Θα δούμε τι θα έχουμε κερδίσει στο τέλος της διαδρομής".

Photo credits: Βασίλης Παπαδόπουλος για το Sport24.gr

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ