ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr: "Ο Θανάσης θα πάει στο ΝΒΑ"

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr: "Ο Θανάσης θα πάει στο ΝΒΑ"

Τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, μιλούν στο Sport24.gr, συγκινούνται με το πρώτο καλάθι τους απέναντι στην ίδια ομάδα, ξεδιπλώνουν τα μπασκετικά όνειρα τους που δεν έχουν... ταβάνι, ενώ δηλώνουν "πεινασμένοι" για διακρίσεις με την Εθνική ομάδα. Πώς μπέρδεψε ο κόσμος τα δύο αδέρφια στους δρόμους της Ερμού και πώς αποκαλεί ο άσος των Μπακς τον αδερφό του.

Στο Μedia event "AntetokounBros 5K Run", το Sport24.gr συνάντησε τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, σε μία "ανάκριση" διαφορετικού τύπου.

Στις 7 Ιουλίου η Αθήνα κινήθηκε σε… ρυθμούς Αντετοκούνμπο, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία και τον κόσμο να αποδέχεται το κοινωνικό κάλεσμα και να δηλώνει βροντερό «παρών» στον συμβολικό αγώνα δρόμου "AntetokounBros 5K Run", που πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό, αφού τα έσοδα θα διατεθούν για την στήριξη του έργου της ΜΚΟ Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού "Κιβωτός του Κόσμου".

Οι AntetokounBros παρέδωσαν μαθήματα ζωής και μετέδωσαν στα πέρατα της ελληνικής επικράτειας το μήνυμα της ομαδικότητας και της αλληλεγγύης, θέλοντας να ενθαρρύνουν τους νέους ανθρώπους να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους και να τον κάνουν κομμάτι της ζωή τους. Εξάλλου, και οι ίδιοι βίωσαν δυσκολίες και έμαθαν να μην "λυγίζουν", αλλά να ξεπερνούν τα εμπόδια και να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, στο πλαίσιο του event γνωριμίας των Bros με τα παιδιά των Σεπολίων και της "Κιβωτού του Κόσμου" που έλαβε χώρα στο κατάστημα της Nike στην "πλημμυρισμένη" από κόσμο Ερμού, το Sport24.gr είχε την ευκαιρία να συναντήσει από κοντά τους δύο άσους της "πορτοκαλί θεάς", οι οποίοι είχαν μία απάντηση σε κάθε ερώτημα.

Συνέντευξη στον Παντελή Βλαχόπουλο

"Πετύχαμε το πρώτο μας καλάθι στην ίδια μπασκέτα. Και οι δύο σκοράραμε το παρθενικό μας καλάθι κόντρα στους Knicks. Ο Θανάσης την περίοδο που αγωνιζόταν στην ομάδα της Νέας Υόρκης, ενώ εγώ με τους Milwaukee Bucks εναντίον τους", αναπολεί ο Γιάννης, με τον Θανάση να δέχεται την «ασίστ» και να συμφωνεί μαζί του.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr: "Ο Θανάσης θα πάει στο ΝΒΑ"

Ήταν κάτι συμβολικό, η πρώτη σκέψη, με τον Γιάννη να συμπληρώνει: "Όχι μόνο αυτό. Και πολλά άλλα. Η οικογένειά μου ήρθε και με είδε που έπαιζα με τους Knicks πρώτη φορά στο ΝΒΑ. Και για τον Θανάση ισχύει το ίδιο. Είχαν έρθει για να τον δουν να αγωνίζεται με την ομάδα της Νέας Υόρκης". Την σκυτάλη παίρνει ο Θανάσης, προσθέτοντας: "Πέραν του ότι ο Γιάννης φοράει το 34 κι εγώ το 43".

Μπορεί να έρθει μια μέρα και να πω ότι έδωσα όσα είχα να δώσω στο Μιλγουόκι

Η επόμενη ερώτηση, που προκύπτει αβίαστα, έχει να κάνει με το ενδεχόμενο ο Γιάννης να θελήσει κάποια στιγμή στο απώτερο μέλλον ν’ αλλάξει επαγγελματική στέγη, προκειμένου να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις το δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο ΝΒΑ.

Ο "Greek Freak", χωρίς δισταγμό, αναλύει τους λόγους για τους οποίους στους Bucks αισθάνεται σαν στο σπίτι του, δίχως να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια, αλλά επιλέγοντας να ζει το τώρα.

«Είναι η πρώτη ομάδα που πίστεψε σε μένα. Και πήρε πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο να με επιλέξει στο draft. Από την μεριά μου, θέλω κι εγώ με κάποιο τρόπο να δώσω κάτι πίσω. Μπορεί να έρθει μια μέρα και να πω ότι έδωσα όσα είχα να δώσω. Αλλά -μέχρι στιγμής- δεν το έχω σκεφτεί. θέλω να τους δώσω κι άλλες χαρές στο μέλλον», αποκρίνεται ο 23χρονος all around φόργουορντ.

Μία απορία στριφογυρίζει στο μυαλό. Γιατί… running και όχι basketball; "Ξέρεις γιατί; Δεν παίζουν όλοι μπάσκετ. Όλοι όμως μπορούν να τρέξουν. Όλοι μπορούν να περπατήσουν μέχρι την τελική γραμμή. Οπότε…", απαντούν με απόλυτο συγχρονισμό.

Πηγαίνοντας λίγο πίσω, ο Giannis είχε την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά τον μεγάλο του αδερφό στους τελικούς της Basket League κόντρα στον "αιώνιο" αντίπαλο και μάλιστα τον είδε να σηκώνει στον… ουρανό του "Nick Galis Hall" την πρώτη κούπα πρωταθλητή στην καριέρα του.

Του ζητάμε με μία λέξη να περιγράψει τον μπασκετικό Θανάση: "Gamechanger", λέει και δεν διστάζει να το επαναλάβει, για να το... εμπεδώσουμε καλύτερα.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr: "Ο Θανάσης θα πάει στο ΝΒΑ"

Ο σούπερ σταρ των "ελαφιών" υποκλίνεται στα αγωνιστικά προσόντα του Θανάση και πλέκει το εγκώμιο του αδερφού του, υπερθεματίζοντας: "Πείτε μου έναν παίκτη αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, που μπορεί να μπει στο γήπεδο κι απ’ την ενέργειά του, ν’ αλλάξει το παιχνίδι. Δεν υπάρχει κάποιος. Ίσως δεν είναι τόσο καλός στο γήπεδο, αλλά η ενέργεια που έχει δεν υπάρχει. Δεν το έχει κανείς. Ούτε στο ΝΒΑ. Δύσκολα το συναντάς αυτό.

Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Στο παρελθόν ήταν ο Ντένις Ρόντμαν και μετά ο Metta World Peace (σ.σ.: Ρον Αρτέστ). Πολλοί λίγοι κάνουν αυτό που κάνει ο Θανάσης. Κάθε χρόνο βελτιώνεται. Γίνεται καλύτερος επιθετικά. Ήδη έχει γίνει. Το διαπιστώνεις".

Περπατούσα στην Ερμού και με μπέρδεψαν με τον Θανάση: “Θανασάρα! Το σήκωσες μωρή παικτάρα!”

Όταν «πάτησε» το πόδι του Ελλάδα ο Θανάσης, οι περισσότεροι δεν τον αποκαλούσαν με το όνομά του, αλλά έλεγαν: "Ο αδερφός του Γιάννη". Πλέον, αυτή η κατάσταση έχει αλλάξει άρδην, με τον Γιάννη να σχολιάζει πώς τον μπέρδεψαν με τον αδερφό του στο κέντρο της Αθήνας. "Τώρα περπατάω στην Ερμού και λένε: “Θανασάρα! Το σήκωσες μωρή παικτάρα!” Και ο Θανάσης συνεχίζει: Εγώ θέλω να είμαι ο παίκτης-έκπληξη. Θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε χρόνο, να εξελίσσομαι. Θέλω να προσθέτω πράγματα στο παιχνίδι μου και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, με τον δρόμο που επιλέγω εγώ. Ο καθένας ακολουθεί το δικό του μονοπάτι. Δεν είναι όλοι το ίδιο.

Γίνεσαι draft, πας στην ομάδα που σε εμπιστεύεται και παίζεις ΝΒΑ. Όχι δεν είναι έτσι. Πριν πέντε χρόνια, έλεγα να παίξω στη D-League, μετά λίγο στο ΝΒΑ, μετά να γυρίσω για να παίξω με το εθνόσημο. Να είμαι ο μόνος παίκτης που δεν έχω αγωνιστεί στην Εθνική και να παίζω στο ΝΒΑ. Χωρίς να έχω παίξει στο εγχώριο πρωτάθλημα, στην Α1.

Πριν μια πενταετία, ήμουν στην Α2 και κυνηγούσα την πρόκληση για να παίξω στην Α1 και ξαφνικά να με επιλέγει ο πρωταθλητής Ελλάδος στο ρόστερ του και να κατακτώ το πρωτάθλημα. Το να παίζω και να μπορώ με τον τρόπο μου να βοηθήσω την ομάδα και στην Ευρώπη, αλλά και στις εγχώριες διοργανώσεις, είναι σπουδαίο πράγμα".

Η συζήτηση εξακολουθεί να περιστρέφεται γύρω από τον Θανάση, τον αποκαλούμενο "elevator", που από τους χαμηλούς ορόφους του Ζωγράφου με τον Φιλαθλητικό, ανέβηκε στα υψηλά πατώματα του πρωταθλητισμού με τον Παναθηναϊκό. Πλέον, ο 26χρονος -σε λίγες μέρες- φόργουορντ αποτελεί "γρανάζι" της "πράσινης" μηχανής, ενώ λογίζεται ως βασικό στέλεχος της "γαλανόλευκης" front line.

Το δηλώνω τώρα, ο Θανάσης θα παίξει πολύ σύντομα στο ΝΒΑ, δεν του λείπει κάτι

Η κουβέντα, αναπόφευκτα, οδηγείται στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη και την πιθανότητα επιστροφής του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η πρόοδός του αδιαμφισβήτητη, όμως αρκεί για να τον επαναφέρει στο ΝΒΑ ή μήπως λείπει ακόμα κάτι;

"Τίποτα. Δεν πιστεύω ότι του λείπει κάτι. Είναι και θέμα timing. Ο χρόνος που θα παίξει ο Θανάσης στο ΝΒΑ, έρχεται πολύ σύντομα. Εγώ το δηλώνω τώρα. Γιατί κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και καλύτερος", υποστηρίζει ο σούπερ σταρ της ομάδας του Μπακς, για να εξηγήσει στη συνέχεια:

"Πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Δεν αρκεί να είσαι καλύτερος επιθετικά. Δεν θα έρθει ο Θανάσης να βάλει 25 πόντους. Δηλαδή, εγώ να βάλω 25 πόντους, το κάνω, είναι η δουλειά μου. Ο Θανάσης δεν έρχεται για να βάλει 25 πόντους. Ο Θανάσης έρχεται για έναν ρόλο. Κι αυτό, χρειάζεται το κατάλληλο timing, θέλει τον χρόνο του. Και θα έρθει σύντομα…".

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Sport24.gr: "Ο Θανάσης θα πάει στο ΝΒΑ"

Για τον επίλογο, αφήσαμε το κεφάλαιο: "επίσημη αγαπημένη". Θα ενισχύσει τη "γαλανόλευκη" στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019; "Να είμαι υγιής, ώστε να μπορώ να έρθω και να παίξω με τον Θανάση και να βοηθήσω την ομάδα στο Παγκόσμιο. Το ξαναλέω. Μακάρι να είμαστε υγιείς, όπως εύχομαι να είναι και τα υπόλοιπα παιδιά. Να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο", αναφέρει ο "Air" Giannis και προσθέτει:

"Είμαστε νέοι αυτή τη στιγμή στην Εθνική. Πιστεύω ότι είμαστε όλοι «πεινασμένοι». Παρακολουθούσα από την τηλεόραση τα παιδιά, που έτοιμα να μπούνε στο γήπεδο και να παίξουν με οποιονδήποτε αντίπαλο κι αυτό εμένα μ’ αρέσει. Με κάνει “motivated”. Μου δίνει κίνητρο για να σημειώσουμε επιτυχίες με την Εθνική. Πρώτα και πάνω από όλα να είμαστε υγιείς και να έρθουμε να αγωνιστούμε στο Παγκόσμιο της Κίνας".

Υ.Γ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε ανύποπτη στιγμή αστειεύτηκε με ένα ρολόι, το οποίο διέκρινε σε κάποιο χέρι (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε). Μάλλον δεν βλέπει την ώρα, να ενισχύσει την προσπάθεια της Εθνικής…

Επιμέλεια συνέντευξης: Γιάννης Κουλουμπός

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ