ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Νικ Έιμς στο Sport24.gr: "Ζορίζεται η Άρσεναλ στην πίεση ψηλά"

Arsenal's Alexandre Lacazette, center, celebrates after scoring his side's fourth goal during the English Premier League soccer match between Arsenal and Newcastle at the Emirates Stadium in London, Sunday, Feb. 16, 2020.(AP Photo/Frank Augstein)
Arsenal/AP Photo/Frank Augstein FRANK AUGSTEIN

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο της Guardian και ειδικό για την Άρσεναλ, Νικ Έιμς και σας μεταφέρει την ανάλυσή του για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στους "κανονιέρηδες" στη φάση των "32" του Europa League.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (20/2, 22:00 COSMOTE SPORT 2) την Άρσεναλ για τη φάση των "32" του Europa League, μία αναμέτρηση με υψηλό βαθμό δυσκολίας απέναντι σε μία από τις ιστορικότερες ομάδες της Αγγλίας και της Ευρώπης.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο της Guardian, Νικ Έιμς, ειδικό για θέματα της Άρσεναλ, προκειμένου να μας αναλύσει από την πλευρά των "κανονιέρηδων" τη μεγάλη αναμέτρηση.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν διανύει την καλύτερη της χρονιά, βρίσκεται στην 10η θέση του πρωταθλήματος με 34 βαθμούς, όμως το κλίμα έχει διορθωθεί, η νίκη απέναντι στη Νιούκαστλ έδωσε άλλον "αέρα" στην Άρσεναλ και οι στόχοι είναι υψηλοί, όπως μας διαβεβαιώνει και ο Έιμς:

"Η διάθεση είναι καλύτερη από κάθε άλλη φορά σε μία προβληματική σεζόν. Η απόδοση της Άρσεναλ με την Νιούκαστλ ήταν η πιο πειστική στο πρωτάθλημα και έπεισε αρκετούς ανθρώπους ότι οι ιδέες του Μικέλ Αρτέτα πιάνουν τόπο. Ο Αρτέτα είναι ενθουσιασμένος από το πώς όλοι οι παίκτες έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματά του και η ομάδα εκτιμά τη σαφήνεια της προσέγγισής του και των συμβουλών του. Υπάρχει μία αίσθηση, ενώ η πρόκριση για το Champions League μέσω της Premier League έμοιαζε απίθανη λίγες εβδομάδες πριν, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη".

Όσον αφορά στις αλλαγές, στις οποίες έχει προχωρήσει ο Αρτέτα, ο δημοσιογράφος της Guardian μας ανέλυσε:

"Πρώτα απ' όλα τους πήγε πίσω στα βασικά: Μία σταθερή άμυνα που να μην περιπλέκει τα πράγματα, με ένα στιλ επιθετικό και όχι πολύ φιλόδοξο. Δούλεψε αυτό και μία ομάδα που είχε την τάση προς την καταστροφή μοιάζει πλέον καλύτερη στην άμυνα. Πολλοί από τους παίκτες μπερδεύονταν από τις μεθόδους του Ουνάι Έμερι και δεν ήξεραν τι ακριβώς τους ζητούσε. Ο Αρτέτα είναι ανένδοτος και πολλές φορές πολύ αυστηρός, έτσι δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα από τότε που ανέλαβε. Με την άμυνα να βελτιώνεται προσέχει περισσότερο την επίθεση και η απόδοση απέναντι στη Νιούκαστλ έδειξε ότι η Άρσεναλ βρίσκει μία ευχέρεια και σε αυτό τον τομέα".

Δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε και για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος δεν κάνει και την καλύτερη του σεζόν στο "Emirates", ενώ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο "Γ. Καραϊσκάκης":

Σωκράτης κάνει μία ανάμεικτη σεζόν και αυτή τη στιγμή είναι στον πάγκο για την Premier League, αν και περιμένω να ξεκινήσει στον Πειραιά. Είναι ένας διάσημος παίκτης μεταξύ των συμπαικτών του και των ΜΜΕ και η προσπάθειά του δεν μπορεί να προσβληθεί. Είναι ατυχές αυτή τη στιγμή ότι τα σέντερ-μπακ της Άρσεναλ έχουν έλλειψη προστασίας από τη μεσαία γραμμή και το πρόβλημα στο ρυθμό τους αναδείχθηκε. Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Αρτέτα προτιμά έναν περισσότερο τεχνικό μπακ για τον τρόπο παιχνιδιού του, γι' αυτό προχώρησε και στη μεταγραφή του Πάμπλο Μάρι τον Ιανουάριο. Ο Σωκράτης παραμένει ένα σημαντικό μέλος της ομάδας, αλλά δίνει μεγάλη μάχη για να ξαναπάρει τη θέση του ως βασικός".

Ο Νικ Έιμς, πάντως, μας ξεκαθάρισε ότι στην Άρσεναλ θεωρούν τον Ολυμπιακό έναν δύσκολο αντίπαλο και οι πιθανότητες για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League είναι μοιρασμένες:

"Όλοι ξέρουν και σέβονται το όνομα του Ολυμπιακού και δεν υπάρχει καμία απολύτως αίσθηση ότι πρόκειται για αδύναμο αντίπαλο. Στην πραγματικότητα φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη κλήρωση, με τις πιθανότητες να είναι στο 50-50. Η εικόνα του Ολυμπιακού απέναντι στην Τότεναμ για το Champions League ήταν αρκετή για να δείξει σε όλους ότι θα είναι μία σοβαρή απειλή και δεδομένου ότι το Europa League παραμένει η καλύτερη ευκαιρία για την Άρσεναλ να φτάσει στο Champions League, ο Αρτέτα θα επιλέξει μία πολύ δυνατή σύνθεση για το παιχνίδι".

Άπαντες στην ομάδα του Βόρειου Λονδίνου περιμένουν την καυτή ατμόσφαιρα του φαληρικού γηπέδου και πρόκειται για μία πρωτόγνωρη εμπειρία που θα ζήσουν οι πιο νέοι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ:

"Θα είναι σίγουρα μια νέα εμπειρία για κάποιους από τους νέους παίκτες, όπως είναι ο Μπουκάγιο Σακά και ο Τζο Γουίλοκ, αλλά ανυπομονούν. Για τους παλιότερους παίκτες, όπως ο Νταβίντ Λουίς και ο Πιέρ-Έμερικ Ομπαμεγιάνγκ, δεν θα είναι κάτι καινούργιο. Αλλά πράγματι είναι μια από τις διάσημες ατμόσφαιρες στην Ευρώπη, όπως έχει διαπιστώσει και η Άρσεναλ στο παρελθόν και όλοι ανυπομονούν. Γι' αυτό πρόκειται για περιστάσεις που όλοι θέλουν να είναι μέρος".

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος της Guardian επισήμανε στο Sport24.gr τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Άρσεναλ, τονίζοντας το σημείο στο οποίο ο Ολυμπιακός υπερτερεί:

"Τα θετικά είναι ότι αυτή η ομάδα φαίνεται να έχει περισσότερη συνοχή, κίνητρο και επαγγελματισμό. Αυτό σημαίνει ότι οι ποιοτικοί παίκτες όπως ο Οζίλ, ο Ομπαμεγιάνγκ, ο Πεπέ και ο Λακαζέτ έχουν μια πολύ καλύτερη βάση, στην οποία μπορούν να αποδώσουν καλύτερα και να κάνουν τη διαφορά. Στα αρνητικά, η ομάδα δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο συνεπές σερί καλών επιθετικών παιχνιδιών, ενώ η άμυνα παρουσιάζει ακόμα κάποια λάθη. Ο Αρτέτα θα κάνει πολλές αλλαγές το καλοκαίρι, προς το παρόν κάνει το καλύτερο με το σύνολο που διαθέτει. Δεν θα είναι τόσο συνεκτική ομάδα όσο ο Ολυμπιακός, που είναι πολύ έμπειρος στο να παίζει ομαδικά σε αυτό το επίπεδο".

Όσον αφορά τον τομέα που πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός, οι "ερυθρόλευκοι" είναι απαραίτητο να εμφανίσουν ένα επιθετικό στιλ παιχνιδιού και να πιέσουν ψηλά τους "κανιονιέρηδες":

"Η Άρσεναλ είναι ευαίσθητη στο να ακολουθήσει στην επίθεση και στην υψηλή πίεση, ενώ συχνά δίνει την κατοχή πολύ εύκολα στην άμυνα. Όταν πιεστεί, με επιθετικό στιλ παιχνιδιού, τότε θα δεχθεί ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι ενεργητικός και πιο δυναμικός".

Τέλος ζητήσαμε από τον Νικ Έιμς να μας δώσει μία πιθανή 11άδα της Άρσεναλ για την αναμέτρηση της Πέμπτης (20/2): "Λένο - Μπεγερίν, Σωκράτης, Λουίς, Σακά - Τορέιρα, Τσάκα - Πεπέ, Οζίλ, Μαρτινέλι - Λακαζέτ".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ