ΣΤΗΛΕΣ

Μασούρας στο Sport24.gr: "Το περίμενα χρόνια, τώρα το βήμα παραπάνω"

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Μασούρας που έκανε ντεμπούτο με την Εθνική Ελλάδας στην ήττα από την Εσθονία, μίλησε στο Sport24.gr για την πρώτη του συμμετοχή σε αυτή, ανέλυσε το "πρόβλημα" της γαλανόλευκης και δήλωσε έτοιμος για το δικό του βήμα παραπάνω.

Σε ηλικία 24 ετών, ύστερα από 119 συμμετοχές στη Super League, όλες με τον Πανιώνιο, ο Γιώργος Μασούρας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Εθνική Ελλάδας. Η πρώτη του συμμετοχή με τη γαλανόλευκη συνέπεσε βέβαια με κακή εμφάνιση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και ήττα (0-1) από την Εσθονία, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής του Nations League.

Η απόδοση του ίδιου, ωστόσο, όσο αγωνίστηκε (αντικαταστάθηκε στο 57' από τον Φορτούνη), ήταν θετική, αν αναλογιστεί κανείς ότι έπαιζε για πρώτη φορά στην Εθνική και ότι οι περισσότεροι συμπαίκτες του ήταν μέτριοι. Ο εξτρέμ του Πανιωνίου μίλησε στο Sport24.gr μετά τον αγώνα και περιέγραψε το συναίσθημα που ένιωσε μόλις έμαθε ότι συμπεριλήφθηκε στις κλήσεις του Άγγελου Αναστασιάδη.

Ο Μασούρας τοποθετήθηκε για το "πρόβλημα" που αντιμετωπίζει η Εθνική μας ομάδα και χάνει από ομάδες όπως η Εσθονία, ανέλυσε τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η κατάσταση, επεσήμανε ότι αυτός είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την περίπτωσή του.

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

- Πώς αισθάνθηκες όταν έμαθες για την κλήση σου στην Εθνική;

"Είναι ένα συναίσθημα που το περιμένεις χρόνια, που αγωνίζεσαι γι' αυτό. Είναι δικαίωση και ελπίζω να υπάρξει συνέχεια. Αυτός είναι ο στόχος μου, δεν έχει αξία να μείνω στο ντεμπούτο".

- Στο γήπεδο δεν φάνηκες να είσαι αγχωμένος στην πρώτη σου συμμετοχή; Πώς βίωσες το ντεμπούτο σου;

"Όντως δεν είχα άγχος και σε αυτό με βοήθησε το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα. Με βοήθησαν όλα τα παιδιά να εγκλιματιστώ άμεσα και να παίξω το ποδόσφαιρο που ξέρω. Το κακό είναι ότι συντέλεσα κι εγώ στην αστοχία που είχαμε. Θα μπορούσα να είχα σκοράρει, γιατί ήμουν σε πλεονεκτική θέση. Στο τέλος της ημέρας αυτή τη λεπτομέρεια θα πρέπει να προσέξουμε για να μπορούμε να νικάμε υποδεέστερους αντιπάλους όπως είναι η Εσθονία".

- Ο προπονητής της Εθνικής σου έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες μια και ήταν η πρώτη σου εμφάνιση; Σου είπε κάτι συγκεκριμένο;

"Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, ο κόουτς μου έδωσε να καταλάβω ότι αυτός είναι εδώ και ότι μπορώ να κάνω αυτά που πρέπει να κάνω για να βοηθήσω την ομάδα. Μου είπε να προσπαθήσω και να βγάλω διάθεση και πως όλα τα άλλα θα έρχονταν".

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

- Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει αυτή η Εθνική για να αποφεύγονται εμφανίσεις και ήττες όπως αυτή με τον Εσθονία;

"Πιστεύω ότι είναι κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να διαφοροποιηθούν στην ομάδα. Θα έλεγα να είμαστε πιο ουσιαστικοί στην επίθεση, να βάζουμε πιο εύκολα γκολ. Έχουμε και την ικανότητα και την εμπειρία για να το πετύχουμε. Όταν το κάνουμε, θα είμαστε σε θέση να κερδίζουμε τέτοιου είδους παιχνίδια".

- Αγωνίζεσαι στον Πανιώνιο. Ποιοι είναι οι στόχοι σου; Τι σκέφτεσαι για το επόμενό σου βήμα;

"Όπως κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω, έτσι κι εγώ. Είναι σημαντικό ότι κλήθηκα στην Εθνική. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω για να δείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι εδώ και να πετύχω ακόμα περισσότερα πράγματα στην καριέρα μου".

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μασούρας EUROKINISSI SPORTS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ελλάδα - Εσθονία: Η κριτική των παικτών της Εθνικής
Αναστασιάδης: "Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά"
Γραμμένος: "Αποφασίζουμε για την έδρα της Εθνικής"

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ