ΣΤΗΛΕΣ

Μαουρίσιο: "Και οι ξένοι διαιτητές κάνουν λάθη"

ËÁÌÉÁ - ÐÁÏÊ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
ËÁÌÉÁ - ÐÁÏÊ / SUPERLEAGUE (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βραζιλιάνος μέσος του ΠΑΟΚ, Μαουρίσιο, μίλησε στο Sport24.gr μετά τη νίκη στη Λαμία για την πορεία τίτλου του "Δικεφάλου", τη φάση του πέναλτι με τον Βιεϊρίνια και τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

To γκολ του Φερνάντο Βαρέλα έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη (0-1) στη Λαμία για την 12η αγωνιστική της Super League. Ο πρωτοπόρος "Δικέφαλος" πέρασε από μια δύσκολη έδρα και συνεχίζει την πορεία πρωταθλητισμού.

Το Sport24.gr συνάντησε έξω από το ΔΑΚ της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας τον Μαουρίσιο. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος μέσος μίλησε για το ματς με τους "κυανόλευκους", την πολυσυζητημένη φάση του πέναλτι με τον Βιεϊρίνια και τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

- Ακούγεται λίγο "κλισέ", αλλά τέτοιες νίκες οδηγούν στον τίτλο;

"Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για τίτλο ακόμη. Ήταν μια δύσκολη νίκη. Πήραμε τους τρεις βαθμούς, γι' αυτό πήγαμε στη Λαμία. Αλλά, ήταν δύσκολο. Ήταν ένα ματς που η μπάλα ήταν διεκδικίσιμη, είχε μονομαχίες. Γι' αυτό και ήταν σημαντικό που νικήσαμε".

- Πιστεύεις ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στα εντός έδρας ή στα εκτός έδρας ματς, απέναντι σε ομάδες που θα παλέψουν για την παραμονή τους στην κατηγορία;

"Είπα και πριν ότι είναι νωρίς να μιλήσουμε για τίτλο. Αλλά, είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να διατηρήσουμε το μαχητικό πνεύμα και τον τρόπο που παίζουμε στην Τούμπα και στα ματς μακριά από το γήπεδό μας, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος..."

- Οι περισσότεροι μιλούν για το πέναλτι του Βιεϊρίνια που δεν δόθηκε. Τι πιστεύεις;

"Δεν είδα απευθείας τη φάση εκείνη τη στιγμή, γιατί μάρκαρα αντίπαλο κι έτρεχα. Αλλά, ο διαιτητής αποφασίζει. Κάνει και λάθη, όπως είναι φυσιολογικό. Και με εμάς έκανε λάθη κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού".

- Τι απαντάς σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ έχει ευνοηθεί από τη διαιτησία, ενώ την περσινή σεζόν διαμαρτυρόταν για αδικία;

"Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας. Μπορεί να γίνει ένα λάθος υπέρ του ΠΑΟΚ, κατά του ΠΑΟΚ, υπέρ του Ολυμπιακού, κατά του Ολυμπιακού. Εμείς, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, προσπαθούμε να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία. Αυτό είναι θέμα της ομοσπονδίας. Η δουλειά μας είναι στο γήπεδο να παίζουμε μπάλα".

- Από αυτά που έχεις δει μέχρι τώρα, είσαι υπέρ των ξένων διαιτητών - ειδικά στα ντέρμπι - ή των Ελλήνων;

"Και οι ξένοι έρχονται εδώ και κάνουν επίσης λάθη, υπάρχουν σωστές αποφάσεις, λανθασμένες αποφάσεις. Εμείς προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο, καλό ποδόσφαιρο".

- Η βαθμολογική διαφορά από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ εστιάζεται στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει πάρει και τα τέσσερα ντέρμπι;

"Δεν σκεφτόμαστε μόνο τα ντέρμπι. Θεωρούμε τα ματς με τις μικρές ομάδες, επίσης σημαντικά. Εάν δεν νικούσαμε τις ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω βαθμολογικά, δεν θα ήμασταν εδώ..."

- Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις βαθμούς μετά από πέντε ματς στο Europa League. Κι όμως υπάρχει η πιθανότητα την τελευταία (6η) αγωνιστική να περάσει, εάν νικήσει στην Τούμπα την ΜΠΑΤΕ και η πρωτοπόρος και ήδη προκριθείσα Τσέλσι νικήσει στη Βουδαπέστη τη Βίντι. Είναι ένα σενάριο στο μυαλό πολλών λογικό. Είναι φαβορί ο "Δικέφαλος" με αυτά τα δεδομένα;

"Είναι μία πιθανότητα. Ξέρουμε ότι κάναμε λάθη στο Europa League, αλλά το πιστεύουμε".

- Εάν έπρεπε να διαλέξεις ανάμεσα σε μια πολύ καλή πορεία στο Europa League και τον τίτλο του πρωταθλήματος, τι θα διάλεγες;

"Δεν κάνουμε επιλογές. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο σε κάθε ματς. Αποτύχαμε σε αυτά τα τρία συνεχόμενα ματς που χάσαμε στον όμιλο, αλλά είμαστε ακόμη ζωντανοί και υπάρχει μία μάχη. Θα τη δώσουμε για να περάσουμε".

- Για παράδειγμα ο κόσμος λέει ότι αυτός ο προπονητής, ή αυτός ο παίκτης διαλέγει το τάδε ευρωπαϊκό ματς επειδή τον βλέπει περισσότερος κόσμος, ή εκείνη την αναμέτρηση επειδή το πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό. Εσύ ως ποδοσφαιριστής, προφανώς γνωρίζεις καλύτερα την ψυχολογία από τον καθέναν μας, γίνεται αυτό;

"Η ομάδα μας, όπως ξέρετε, έχει πάνω από 20 παίκτες. Όλοι είναι... ενδεκαδάτοι, έχουν αυτήν την ικανότητα. Ο προπονητής, καθώς τα ματς είναι κάθε τρεις ημέρες και υπάρχει καταπόνηση, μπορεί να επιλέξει να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που δεν παίζουν συνέχεια. Μερικές φορές μπορεί να μην έχεις ρυθμό, αλλά νομίζω ότι όλα τα παιδιά βλέπουν όλα τα ματς ως ίδια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ