ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μανωλόπουλος: "Το 0-6 έθιξε τον εγωισμό μας"

Μανωλόπουλος: "Το 0-6 έθιξε τον εγωισμό μας"
EUROKINISSI

Η Κύμη πέρασε από την έδρα του Κόροιβου (59-73), πανηγύρισε για 5η φορά στα 6 τελευταία ματς κι ο πρώτος της σκόρερ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, μίλησε στο Sport24.gr για τη βελτίωση της ομάδας, τον ρόλο του coach Καστρίτη και την παρουσία του ΜακΦάντεν.

Πριν από μερικές εβδομάδες, η Κύμη ήταν στην τελευταία θέση της Stoiximan.gr Basket League, με ρεκόρ 0-6. Πλέον, έχει βελτιώσει το ρεκόρ της στο 5-7. Κοινώς, πανηγύρισε 5 φορές στα τελευταία 6 παιχνίδια. Πιο πρόσφατη νίκη, αυτή επί του Κόροιβου εκτός έδρας με 73-59 .

Η ομάδα του coach Καστρίτη ήταν από την αρχή σε θέση οδηγού και η διαφορά έφτασε στο επίπεδο των 20 πόντων. Εκ των πρωταγωνιστών, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος σε 14:47 που έμεινε στο παρκέ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 4/5 τρίποντα και 16 πόντους συνολικά.

Ο πολύπειρος φόργουορντ (30 ετών, 2.08, 9.75 πόντοι κατά μέσο όρο φέτος) μίλησε στο Sport24.gr για τη νίκη επί του Κόροιβου, το "μυστικό της επιτυχίας" των Ευβοιωτών στα τελευταία ματς, τους λόγους που ανέβηκε αγωνιστικά η Κύμη, αλλά και για τις προσωπικές του φιλοδοξίες. Επίσης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της συνέχειας της Stoiximan.gr Basket League.

Σωτήρη, αρχικά μίλησε μας για το χθεσινό μας. Ο Κόροιβος είχε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά εσείς μπήκατε από την αρχή αποφασισμένοι κι εν τέλει το "καθαρίσατε" εύκολα…

"Το "εύκολα" είναι μία πολύ δύσκολη λέξη. Όλη η εβδομάδα ήταν δύσκολη και απαιτητική προπονητικά. Ο coach πίεσε την ομάδα πάρα πολύ και την ετοίμασε σε ιδανικό βαθμό για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Νομίζω πως το "κλειδί" είναι πως μπήκαμε πάρα πολύ διαβασμένοι, ξέραμε ακριβώς τι κάνει ο Κόροιβος. Τι μπορεί να κάνει στο παρκέ και τι δεν μπορεί να κάνει. Αυτό ήταν το σημαντικό και φάνηκε από την αρχή".

Μανωλόπουλος: "Το 0-6 έθιξε τον εγωισμό μας"
EUROKINISSI

Πλέον, άπαντες "περιμένουν" την Κύμη. Η ομάδα είναι καλά και το δείχνει. Παρόλα αυτά, συνεχίζεται να νικάτε και μάλιστα εκτός έδρας. Πώς τα καταφέρνετε;

"Όσοι είμαστε στην ομάδα από την αρχή, ξέραμε πολύ καλά ότι το 0-6 σίγουρα δεν μας άξιζε. Μας ενόχλησε και μας έθιξε τον εγωισμό. Το έχουμε στο μυαλό μας και το κουβαλάμε. Εμείς γνωρίζουμε ότι ουσιαστικά ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, με μία μόνο ήττα εκτός προγράμματος (σ.σ. εντός έδρας από τον ΓΣΛ), αλλά πλέον βλέπουμε πως και άλλες ομάδες αυτή την περίοδο βρίσκονται στο ίδιο σημείο, με 4 ή 5 συνεχόμενες νίκες. Αλλά αυτό το 0-6 στην αρχή που έλεγαν όλοι ότι "η Κύμη συνεχίζει χωρίς νίκη και συνεχίζει χωρίς νίκη", το θυμόμαστε, το κρατάμε και μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια".

Υπάρχει αναπροσαρμογή των στόχων σας;

"Όποιος αλλάξει στόχους όχι πριν καν τους πετύχει, αλλά πριν καν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, νομίζω πως είναι αφελής. Ή δεν ξέρει πόσο δύσκολη και απαιτητική είναι η Stoiximan.gr Basket League. Μπορεί μέσα σε 2-3 αγωνιστικές να βρεθείς από τη ζώνη του υποβιβασμού σε εκείνη των playoffs και τούμπαλιν! Το σημαντικό είναι να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι αποκλειστικά. Να κοιτάς να υπάρχει αγωνιστική βελτίωση. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα του δικού μας προπονητή. Τη Δευτέρα, δηλαδή, η ομάδα να βρεθεί στο γήπεδο για να βελτιωθεί".

Πέρα από τη δεδομένη συνεισφορά των νέων ξένων, τι άλλο άλλαξε και η Κύμη παρουσιάζει αυτή τη βελτίωση που βλέπουμε όλοι;

"Όλοι έλεγαν για το κακό ξεκίνημα της Κύμης, αλλά κανείς δεν έλεγε ότι η Κύμη έπαιζε δίχως το βασικό της "4άρι" και το βασικό της "5άρι" λόγω τραυματισμών. Η ομάδα έκανε κάποιες προσθήκες, αλλά πέρα από αυτό, άπαντες που ασχολούνται με το μπάσκετ γνωρίζουν πως οι ομάδες του coach Καστρίτη παίζουν καλύτερα και αρχίζουν και “ρολάρουν” προς το μέσο της σεζόν. Χρειάζονται 1-2 μήνες για να αφομιώσουν οι παίκτες των τρόπο σκέψης του και τον τρόπο δουλειάς του. Να μάθουν το παιχνίδι που θέλει να παίζει. Η βελτίωση μας είναι μία συγκυρία των παραπάνω..."

Μανωλόπουλος: "Το 0-6 έθιξε τον εγωισμό μας"
EUROKINISSI

Είναι πιο εύκολη η δουλειά ενός σουτέρ όπως εσύ, όταν στο ρόστερ υπάρχει ένα παίκτης όπως ο ΜακΦάντεν, στον οποίον οι αντίπαλες άμυνες επικεντρώνονται;

"Ναι, σίγουρα. Κοίτα, ο ΜακΦάντεν είναι παίκτης που μπορεί να βγάλει κάτι καλό για την ομάδα από το πουθενά. Όταν νομίζεις πως η ομάδα έχει κολλήσει, μπορεί να πάρει τη μπάλα και απλά να τη βάλει στο καλάθι. Το σημαντικό για την Κύμη είναι πως όλοι οι παίκτες -ακόμα κι ο ΜακΦάντεν- βοηθάνε και κάνουν πράγματα στο παρκέ ανεξάρτητα αν είναι καλά ή όχι. Υπάρχουν παιχνίδι που ο ΜακΦάντεν δεν είναι καλός αλλά μας βοηθάει σε άλλους τομείς. Η ομάδα έχει το βάθος και την ποιότητα να κερδίζει ακόμα και όταν ο κορυφαίος της σκόρερ δεν πιάνει την αναμενόμενη απόδοση. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό".

Τέλος, σε προσωπικό επίπεδο, πού στοχεύεις;

"Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι με τον coach Καστρίτη και υπάρχει χημεία. Προσπαθεί καθημερινά να βελτιώσει το παιχνίδι μου και να μου δίνει έξτρα κίνητρο. Τώρα σε προσωπικό επίπεδο, στην ηλικία που βρίσκομαι αυτοί πάντα συμβαδίζουν με της ομάδας. Η Κύμη είναι πολύ οργανωμένη, υπάρχει μία πολύ δυνατή διοίκηση με την οικογένεια Θεοδώρου και στόχος μου είναι η ομάδα να πηγαίνει καλά, να ακούγεται περισσότερο και να διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα. Να βοηθήσω και γω να παίζει καλύτερο μπάσκετ".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ