ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μάλτση: "Η επιτυχία στο Ευρωμπάσκετ με αναζωογόνησε"

LG AEGEAN BALL FESTIVAL 2017 (Eurokinissi Sports)
LG AEGEAN BALL FESTIVAL 2017 (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ αναζωογόνησε την Εβίνα Μάλτση και παράλληλα έδωσε μέλλον στο γυναικείο μπάσκετ. Η συνέντευξη της στο Sport24.gr.

Κατά την διάρκεια του LG AegeanBall Festival στην Σύρο, το "3x3" τουρνουά που διοργανώνει ο Γιώργος Πρίντεζης, η Εβίνα Μάλτση μίλησε στο Sport24.gr τόσο για την εμπειρία της παίζοντας απέναντι σε Άνδρες, όσο και για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Γυναικών στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, κατακτώντας την 4η θέση, μία ιστορική στιγμή που την αναζωογόνησε, δίνοντας παράλληλα μέλλον σε αυτή την ομάδα. Παράλληλα, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω με τον Ολυμπιακό και εκτός Ελλάδας.

-Πως είναι η εμπειρία του LG AegeanBall Festival στην Σύρο; Πως αντέδρασες όταν στο πρότεινε ο Γιώργος Πρίντεζης;

"Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Είναι τρομερή η ατμόσφαιρα. Χαρά που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον Γιώργο Πρίντεζη, αλλά και τον Δήμο της Σύρου με προσκάλεσε. Δεν το σκέφτηκα, απάντησα αμέσως θετικά.Βρίσκομαι ανάμεσα σε μεγάλους και σπουδαίους παίκτες και περνάμε πολύ όμορφα, διασκεδάζουμε. Θα έλεγα πως είναι μία άλλη μορφή του μπάσκετ για εμάς και προσωπικά το απολαμβάνω.

Η Σύρος είναι πανέμορφη και έρχομαι σχεδόν κάθε χρόνο εδώ. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου νησιά. Διαφέρει από τα υπόλοιπα. Έχει μία διαφορετική και ιδιαίτερη αύρα. Έχει αυτό το ενετικό στυλ που μου αρέσει πάρα πολύ. Η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ καλή, χαίρομαι που έχει έρθει τόσος κόσμος, είναι όλα υπέροχα".

-Ο Γιώργος (Πρίντεζης) μας σχολίασε νωρίτερα πως άνετα θα μπορούσες να σταθείς ανταγωνιστική στην πρώτη κατηγορία των Ανδρών. Τι πιστεύεις; Θα τα κατάφερνες;

"Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο για τα καλά του λόγια, αλλά αυτό δεν γίνεται, δεν μπορώ να ανταγωνιστώ και να κοντράρω τους άντρες. Εγώ είμαι γυναίκα και πρωταγωνιστώ στο γυναικείο μπάσκετ. Είναι ωραία να παίζεις απέναντι σε άντρες, είναι πρόκληση για εμένα, έστω και λίγο αν καταφέρνω να τους βάζω δύσκολα, αυτό είναι κάτι για εμένα, αλλά μέχρι εκεί".

-Η επιτυχία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ πιστεύεις πως έφερε τον φίλαθλο κόσμο πιο κοντά στο γυναικείο μπάσκετ; Ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος αυτής της ιστορικής 4ης θέσης;

"Δεν θεωρώ πως υπάρχει γυναικείο και ανδρικό μπάσκετ. Το άθλημα είναι ένα, εγώ δεν τα διαχωρίζω. Το μεγαλύτερο κέρδος αυτής της επιτυχίας, αυτής της ιστορικής επιτυχίας, καθώς φτάσαμε στην 4η θέση της Ευρώπης για πρώτη φορά, ήταν πως κάναμε τον κόσμο μας προσέξει. Ενδιαφέρθηκε για εμάς. Επίσης, είναι σημαντικό πως κάναμε νεαρές κοπέλες να αγαπήσουν το μπάσκετ και να έρθουν πιο κοντά σε αυτό. Τους δώσαμε όνειρα, κίνητρο. Κάναμε κόσμο να αγαπήσει το μπάσκετ, να θέλει να έρθει πιο κοντά σε αυτό και να θέλουν να παίξουν.

Η κατάκτηση της 4ης θέσης είναι η μεγαλύτερη επιτυχία στον χώρο μας, είμαστε πολύ περήφανες για το γεγονός αυτό και μακάρι να μπορούσαμε να φτάναμε ακόμη πιο ψηλά. Μακάρι να είχαμε πάρει και ένα μετάλλιο, αν είχαμε μεγαλύτερη φρεσκάδα ίσως να μπορούσαμε, αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, κάναμε μία τεράστια υπέρβαση. Κάναμε υπερπροσπάθεια και ξεπεράσαμε τις δυνατότητες μας, δεδομένων της δυναμικής της ομάδας μας, αλλά και των ελλείψεων που είχαμε. Το είδατε όλοι και ευχαριστούμε που μας παρακολουθήσατε, που δείξατε ενδιαφέρον. Μας δώσαμε μεγάλη χαρά, μας δώσατε προσοχή.

Το κεφάλι πρέπει να το έχουμε ψηλά. Πρέπει να είμαστε περήφανες για την επιτυχία μας. Δεν μας υπολόγιζε κανείς, δεν μας περίμενε κανείς και ξαφνικά κερδίσαμε τον σεβασμό και την αναγνώριση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε χαρούμενες και περήφανες γιατί πάμε στο παγκόσμιο και δώσαμε μέλλον σε αυτή την ομάδα. Εύχομαι τα νέα παιδιά, οι νέες κοπέλες, να μας ακολουθήσουν και να σταθούν πιο τυχερές, βρίσκοντας καλύτερες συνθήκες για να δουλέψουν και να εξελιχθούν".

-Τι δίνει κίνητρο στην Εβίνα Μάλτση να συνεχίζει να παίζει μπάσκετ στα 39 της χρόνια;

"Κίνητρο μου δίνει η τεράστια αγάπη μου για αυτό το άθλημα. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς μπάσκετ, μακριά από αυτό το σπορ. Τέτοιες επιτυχίες με την Εθνική ομάδα προσωπικά με αναζωογωνούν. Όταν δικαιώνονται οι κόποι σου, η δουλειά σου, η προσπάθεια ετών σου, αυτός ο ενθουσιασμός σε συναιπαίρνει και σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις. Και αυτή η 4η θέση στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και η πρόκριση στο Παγκόσμιο, μου δίνει νέο κίνητρο. Είναι μία νέα πρόκληση για εμένα, αλλά και ένα όνειρο ζωής, το να αγωνιστώ με την Ελλάδα σε ένα Μουντομπάσκετ".

-Σε συλλογικό επίπεδο, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να κάνει το κάτι παραπάνω στην σεζόν που έρχεται στην Ευρώπη;

"Ολυμπιακός από πέρσι έχει μπει πολύ δυναμικά στον χώρο. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος, με μεγάλη και ένδοξη ιστορία. Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού γνωρίζει ένδοξες στιγμές και αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μία άριστη οργάνωση. Ο Ολυμπιακός στο γυναικείο μπάσκετ έχει κάνει μία καταπληκτική δουλειά, έχει όνειρε φιλοδοξίες, υψηλούς στόχους και έχει δημιουργήσει μία ομάδα-όνειρο. Έχω την δυνατότητα να έχω για συμπαίκτριες σπουδαίες αθλήτριες, υπάρχει ένα άψογο κλίμα στην ομάδα και συνεχώς το ρόστερ ενισχύεται προς το καλύτερο. Το γυναικείο μπάσκετ έπασχε από έλλειψη τέτοιων ισχυρών ομάδων, με τέτοια υποδειγματική οργάνωση. Είναι μία ομάδα πρότυπο. Μακάρι η προσπάθεια του Ολυμπιακού να γίνει παράδειγμα και να τραβήξει και άλλους συλλόγους να ισχυροποιηθούν, ώστε το πρωτάθλημα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για να γίνει κάτι πολύ μεγάλο. Ήδη έχει γίνει μία τεράστια ομάδα στην Ελλάδα, κάνοντας πρωταθλητισμό, κατακτώντας τίτλους μόνο με νίκες. Τώρα, ήρθε η ώρα να γίνει και το μεγάλο βήμα στην Ευρώπη, αυτός είναι ο στόχος, το όνειρο και το όραμα που υπάρχει στον σύλλογο. Η συμμετοχής του στην Ευρώπη γίνεται με τους καλύτερους οιωνούς, η ομάδα έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, ανεβαίνει το επίπεδο της και μπορεί να πετύχει κάτι μεγάλο στην σεζόν που έρχεται. Έχουμε μάθει και έχουμε αποκτήσει εμπειρία από την περσινή σεζόν. Είμαι αισιόδοξη πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φέρει επιτυχίες στην Ευρώπη. Το μπορούμε και το θέλουμε όλοι μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που χτίζεται από τώρα για το μέλλον, έχοντας γερές βάσεις, σωστό πρόγραμμα, όραμα, αλλά και μία ισχυρή και καλά οργανωμένη διοίκηση".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ