ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μακλίν: "Ξέρω σε ποια ομάδα έχω έρθει"

Μακλίν: "Ξέρω σε ποια ομάδα έχω έρθει"

Το μέγεθος του Ολυμπιακού γεμίζει με ευθύνη τον Τζαμέλ Μακλίν, ο οποίος τονίζει πως είναι διαφορετικός σε σύγκριση με τους Χάινς-Χάντερ και αναμένει να συνεργαστεί με τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ολυμπιακός έκανε το 4-0 στην EuroLeague, νικώντας την Χίμκι με 92-75, με τον Τζαμέλ Μακλίν να βρίσκεται στους πρωταγωνιστές. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ, τέλειωσε το ματς έχοντας 9 πόντους με 4/6 δίποντα, ενώ συνολικά στην διοργάνωση έχει μέσο όρο 6.3 πόντους και 2.5 ριμπάουντ. Μιλώντας στο Sport24.gr, σχολίασε πως νιώθει την ευθύνη και μόνο στο γεγονός πως βρίσκεται σε αυτή την ομάδα, τόνισε πως είναι διαφορετικός παίκτης σε σύγκριση με τους Χάιντερ-Χάντερ-Ντάνστον, αναφέρθηκε στον ρόλο του, στάθηκε στο "ερυθρόλευκο" ομαδικό πνεύμα που διαφέρει από την Αρμάνι Μιλάνο, χαρακτήρισε μοναδικό τον Γιώργο Πρίντεζη και αναμένει να συνεργαστεί με τον Βασίλη Σπανούλη.

Νικήσατε την Χίμκι ελέγχοντας τον ρυθμό, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ σε άμυνα και επίθεση. Ποιο θεωρείς όμως πως ήταν το "κλειδί" για να φτάσετε στην νίκη;

"Νομίζω πως προπονητές και παίκτες κάναμε μία πολύ καλή προετοιμασία για το παιχνίδι. Ήμασταν αρκετά καλά διαβασμένοι και λειτουργήσαμε με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Θεωρώ πως ήταν "κλειδί" το γεγονός πως δεν τους αφήσαμε να τρέξουν, πως περιορίσαμε το τρανζίσιον παιχνίδι τους. Πριν το ματς, ο κόουτς μας τόνισε πως η Χίμκι είναι η κορυφαία και πιο αποτελεσματική ομάδα φέτος στην EuroLeague στο να σκοράρει στον αιφνιδιασμό και θέλαμε να τους βάλουμε "stop" σε αυτό και το καταφέραμε. Τους βγάλαμε εκτός ρυθμού, τους αναγκάσαμε να παίξουν πιο αργά. Εμείς, από την πλευρά μας, βρήκαμε ρυθμό στην 3η περίοδο, τρέξαμε, πετύχαμε πόντους στο τρανζίσιον, βάλαμε και μεγάλα σουτ, παίξαμε καλό μπάσκετ σε εκείνα τα λεπτά και όταν εκτοξεύσαμε την διαφορά, τους ήταν δύσκολο να επιστρέψουν".

-Δείχνεις να έχεις εξοικειωθεί γρήγορα στην ομάδα. Ποιος είναι ο ρόλος που σου έχει δώσει ο κόουτς; Τι ζητά κυρίως από εσένα;

"Ο κόουτς Θέλει να δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό στην άμυνα, να χρησιμοποιώ το σώμα μου, να παίζω με δύναμη. Μου δίνει ελευθερία στην επίθεση, με αφήνει να πηγαίνω στο "ένας εναντίον ενός", κάτι που προσωπικά μου αρέσει να το κάνω και θέλει να δημιουργώ στην επίθεση αρκετά μις-ματς. Θέλει να είμαι συνεπής, να είμαι μαχητικός στην άμυνα, να μην είμαι καλός στις αλλαγές που κάνουμε".

-Ήσουν σε μία ομάδα, όπως στην Αρμάνι, που δεν φημιζόταν για το ομαδικό της πνεύμα. Έχεις έρθει όμως σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, η οποία έχει μάθει να βάζει το "εμείς" πάνω από το "εγώ". Παρατηρείς διαφορές;

"Αναμφισβήτητα. Ο Ολυμπιακός ήταν και είναι μία ομάδα που ποντάρει στην συνοχή, στην ομαδικότητα της στην χημεία της. Η ομάδα είναι πάνω απ' όλους και υπάρχει σεβασμός σε αυτό το κομμάτι. Έχει εδώ και χρόνια έναν καλό κορμό Ελλήνων παικτών και διαθέτει πάντα ποιοτικούς Ευρωπαίους και Αμερικανούς παίκτες. Είναι μία ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην EuroLeague έχοντας για "όπλο" της το ομαδικό της πνεύμα. Αυτή είναι η φιλοσοφία της και με αυτή την νοοτροπία λειτουργώ και εγώ. Βλέπω μία ομάδα που έχει ξεκάθαρους ρόλους και εγώ έχω τον δικό μου μέσα στο σύνολο. Είναι σαν έναν παζλ, το κάθε κομμάτι, ο κάθε παίκτης, είναι σημαντικός. Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει, γιατί έτσι μπορούμε να λειτουργήσουμε σωστά σαν ομάδα.

Όπως έχετε δει ήδη, σε κάθε παιχνίδι ξεχωρίζουν και άλλοι παίκτες. Ο καθένας θα έχει την δική του "καυτή" βραδιά επιθετικά σε κάποιο ματς. Ο καθένας μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής. Όλοι μας όμως πρέπει σε κάθε ματς να συνεισφέρουμε στο παιχνίδι, γιατί ο κοινός στόχος είναι η νίκη. Έχουμε ποιότητα σαν ρόστερ, έχουμε ταλέντο και όλοι οι παίκτες, σε όλες τις θέσεις, μπορούν να κάνουν την "ζημιά" στον αντίπαλο. Έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια, υπάρχουν εξαιρετικοί χαρακτήρες και όσο περνά ο καιρός θα "δένουμε" όλο και περισσότερο".

Μακλίν: "Ξέρω σε ποια ομάδα έχω έρθει"

-Στην θέση σου, αγωνίστηκαν στο παρελθόν στον Ολυμπιακό ορισμένοι εξαιρετικοί σέντερ, όπως οι Κάιλ Χάινς, Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ, που κάνουν καριέρα στην EuroLeague. Σε γεμίζει αυτό με ευθύνη, αλλά και με έξτρα κίνητρο, ώστε να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις, αλλά και να διακριθείς με αυτή την ομάδα;

"Καταρχάς, θέλω να σου πω πως γνωρίζω πάρα πολύ καλά ποιο είναι το μέγεθος της ομάδας που έχω έρθει. Ο Ολυμπιακός είναι ο φιναλίστ της περσινής EuroLeague, έχει κάνει το back-to-back το 2012-2013 με παίκτες που βρίσκονται ακόμη και σήμερα στην ομάδα και μετράει συνολικά 4 τελικούς Final Four τα τελευταία 6 χρόνια. Είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης ο Ολυμπιακός, με ιστορία, με παράδοση και με συνέπεια στις επιτυχίες. Αυτό από μόνο του με γεμίζει ευθύνη. Είναι τιμή μου και χαρά που φοράει την φανέλα αυτής της ομάδας.

Ξέρω πως αγωνίστηκαν στην θέση μου σπουδαίοι Αμερικανοί σέντερ που έχουν διακριθεί στην EuroLeague, όπως οι Χάινς, Ντάνστον και Χάντερ και μακάρι να καταφέρω να διακριθώ και εγώ, όπως και εκείνοι, με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας τίτλους, συμμετέχοντας σε Final Four. Βέβαια, είμαι κάπως διαφορετικός παίκτης σε σχέση με εκείνους, δεν έχουμε πολλά κοινά αγωνιστικά στοιχεία. Θα έλεγα πως έχουμε διαφορετικά ταλέντα, αλλά εύχομαι να γίνω και εγώ ένας παίκτης που θα μπορέσει να αφήσει το στίγμα του και την συνεισφορά του σε αυτή την ομάδα όπως και εκείνοι".

-Έχετε κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, είστε αήττητοι, μετρώντας ρεκόρ 4-0. Ποια θεωρείς πως είναι τα στοιχεία που σας έχουν οδηγήσει εκεί;

"Το γεγονός πως λειτουργούμε εξαιρετικά σαν ομάδα, το γεγονός πως έχουμε κάθε φορά διαφορετικούς παίκτες να ξεχωρίζουν. Παίζουμε εξαιρετική άμυνα, λειτουργούμε ομαδικά, βγάζουμε ενέργεια, είμαστε μαχητικοί, βάζουμε τα κορμιά μας στην άμυνα, βάζουμε δύσκολα στους αντιπάλους μας, συνήθως ελέγχουμε τον ρυθμό και στην επίθεση έχουμε τα plays μας για να τελειώνουμε τις φάσεις. Παρουσιαζόμαστε αρκετά καλοί στο low-post στην επίθεση, κυκλοφορούμε καλά την μπάλα και γενικά έχουμε 10-12 παίκτες σε κάθε ματς που ο καθένας μπορεί να κάνει την διαφορά. Έχουμε βάθος στο ρόστερ μας".

-Ο Πρίντεζης μέχρι στιγμής είναι ο ηγέτης σας, αλλά αναμένεις και την επιστροφή του αρχηγού της ομάδας, του Βασίλη Σπανούλη;

"Ο Πρίντεζης παίζει εξαιρετικά, είναι όντως ο ηγέτης μας στο ξεκίνημα της σεζόν, βγαίνει στο παρκέ και μας δείχνει τον δρόμο. Είναι μοναδικός σε αυτό που κάνει. Έχει μεγάλη ποιότητα. Είναι από τους κορυφαίους φόργουορντ στην Ευρώπη. Περιμένουμε και τον Σπανούλη να επιστρέψει. Είναι ένας παίκτης-θρύλος για την EuroLeague, είναι ένας μεγάλος ηγέτης και η επιστροφή του αυτόματα θα μας ανεβάσει επίπεδο. Έχει μεγάλη ποιότητα και εμπειρία, έχει πνεύμα νικητή, είναι σπουδαίος στο να σκοράρει και να πασάρει και το σίγουρο είναι πως με την επιστροφή του θα γίνουμε μία ακόμη καλύτερη ομάδα. Τον είχα αντιμετωπίσει σαν αντίπαλος, ξέρω την κλάση του, χαίρομαι που πλέον τον έχω συμπαίκτη και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του στην EuroLeague".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ