ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΛεΝτέι στο Sport24.gr: "Είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό"

EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η τέταρτη "μάχη" των αιωνίων αντιπάλων της τρέχουσας σεζόν πλησιάζει και ο Ζακ ΛεΝτέι εξέφρασε στο Sport24.gr την πεποίθηση πως Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί έτοιμος για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (20:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) έχει αρχίσει και ο Ζακ ΛεΝτέι μίλησε στο Sport24.gr για πώς η ομάδα του θα επιδιώξει να "αλώσει" το ΟΑΚΑ και να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης στο Ηράκλειο (17/2).

Οι ερυθρόλευκοι το τελευταίο διάστημα δεν πατούν καλά στα πόδια, καθώς προέρχονται από τρεις διαδοχικές ήττες στην EuroLeague. "Μας πλήγωσαν αυτά τα παιχνίδια, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε", παραδέχθηκε ο Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος κατά την διάρκεια του EKO All Star Game είχε την ευκαιρία να κάνει ένα... restart, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Γιώργο Μπόγρη, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αξέλ Τουπάν και Γιάνις Στρέλνιεκς που συμμετείχαν και αυτοί με την σειρά τους στην γιορτή της Basket League:

"Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. Περάσαμε καλά στο EKO All Star Game και χαίρομαι που οι φίλαθλοι διασκέδασαν στην διοργάνωση. Έπαιξα κι εναντίον συμπαικτών μου.Ο Παπανικολάου συνέχεια μας πείραζε. Οι Greek Stars έπαιξαν λίγο πιο δυνατά, αλλά κάναμε συνεχώς πλάκα. Ήταν κάτι πάρα πολύ όμορφο και είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε".

ΛεΝτέι στο Sport24.gr: "Είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό"

Ο Αμερικανός ψηλός, όμως, πέρασε γρήγορα στο... παρασύνθημα, καθώς με το που ακούστηκε η κόρνα της λήξης του EKO All Star Game, μας ενημέρωσε πως " η σκέψη μας ξαναγύρισε στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό".

Ο Ζακ ΛεΝτέι διανύει την πρώτη του σεζόν στην χώρα μας, αλλά αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία μίας "αιώνιας" αναμέτρησης. "Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι. Είναι ένα ντέρμπι, όλοι ξέρουν πόσο σημαντικό είναι να νικάς σε ένα ντέρμπι. Επίσης, ο νικητής θα προκριθεί στον τελικό. Μετά τις ήττες στην EuroLeague, έχουμε ένα κρίσιμο ματς μπροστά μας, είμαστε συγκεντρωμένοι στο πώς θα νικήσουμε και για αυτό δουλεύουμε".

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό θα έχει την έντονη υποστήριξη των φίλων του, αλλά ο Ρικ Πιτίνο θα κληθεί να βρει λύσεις στα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Άραγε ποια θα είναι η σημασία αυτών των παραγόντων στην εξέλιξη της αναμέτρησης;

"Δεν έχουν σημασία οι τραυματισμοί και οι απουσίες. Είναι ένα ντέρμπι. Όλα μπορούν να συμβούν σε αυτό το παιχνίδι. Μπορεί να υπάρχουν τραυματισμοί, αλλά από την άλλη πλευρά ο Παναθηναϊκός παίζει στην έδρα του. Είναι κι αυτός ένας σημαντικός παράγοντας που για κάποιους δίνει το πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό. Όπως είπα, όμως, είναι ένα ντέρμπι και όλα μπορούν να συμβούν. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη", αποκρίθηκε ο 25χρονος ψηλός πριν τον ρωτήσουμε για τα "κλειδιά" του αγώνα:

"Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να ελέγξουμε τον ρυθμό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι και θα δείξουμε πάλι το καλό μας πρόσωπο αφήνοντας πίσω τα τελευταία αποτελέσματα. Θα είμαστε διαφορετικοί και θα δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Πρέπει να ξεχάσουμε τις ήττες στην EuroLeague και να προχωρήσουμε μπροστά. Αυτό πιστεύω πως θα κάνουμε με τον Παναθηναϊκό".

ΛεΝτέι στο Sport24.gr: "Είμαστε έτοιμοι για τον Παναθηναϊκό"

Το αποτέλεσμα στην τέταρτη "μάχη" των αιωνίων την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο θα κρίνει εν πολλοίς και τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι, όμως, έχουν μπροστά και άλλα ανοιχτά... μέτωπα, καθώς επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην 8άδα της κατάταξης της EuroLeague.

"Πιστεύουμε στην ομάδα μας. Αυτή την στιγμή, όμως, σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και το πώς θα παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή μας και να πάρουμε τη νίκη. Μετά θα δούμε και τους επόμενους αγώνες", τόνισε καταλήγοντας ο Ζακ ΛεΝτέι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ