ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λαρεντζάκης στο Sport24.gr: "Στην Βραζιλία για το τρόπαιο, όχι για τουρισμό"

Λαρεντζάκης στο Sport24.gr: "Στην Βραζιλία για το τρόπαιο, όχι για τουρισμό"

Η ΑΕΚ μπαίνει στη "μάχη" για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, όπως δήλωσε στο Sport24.gr, είναι σίγουρος πως οι κιτρινόμαυροι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για τo τζάμπολ του Final Four του Διηπερωτικού Κυπέλλου και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης λίγο πριν από την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Σαν Λορέντζο (22:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) έβαλε το Sport24.gr και τους αναγνώστες του στα... αποδυτήρια των κιτρινόμαυρων, ενώ αναφέρθηκε τόσο στην Εθνική, όσο και στο Basketball Champions League.

"Είμαστε προετοιμασμένοι πολύ καλά και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε", μας είπε ο 26χρονος διεθνής γκαρντ, ο οποίος εν συνεχεία μας ενημέρωσε για το πώς ο ίδιος και οι συμπαίκτες του βιώνουν αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την διοργάνωση, η οποία πλέον διεξάγεται με τη μορφή του Final Four. Η διοργάνωση διεξάγεται σε μία όμορφη χώρα, αλλά δεν πάμε στην Βραζιλία για... τουρισμό (σ.σ. γέλια)", τόνισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Η Ένωση μετά την κατάκτηση του Basketball Champions League και του Κυπέλλου Ελλάδας της σεζόν 2017/18 θέλει να προσθέσει ακόμα μία κούπα στο παλμαρέ της: "Θα παλέψουμε για να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ και την ιστορία της να κατακτήσουμε ακόμα ένα τρόπαιο. Θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε".

Λαρεντζάκης στο Sport24.gr: "Στην Βραζιλία για το τρόπαιο, όχι για τουρισμό"

Ο "Λάρι", όμως, κατά την διάρκεια της συζήτησής μας δεν έμεινε μόνο στο... Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς μας μίλησε και για τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ για την φάση των "16" του Basketball Champions League: "Είναι δύσκολα παιχνίδια. Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα ότι παίζουμε με μία ελληνική ομάδα. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι στην έδρα του ΠΑΟΚ. Πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο πρώτο παιχνίδι. Υπάρχει ακόμα, όμως, δρόμος για αυτό. Είμαι σίγουρος πως θα δουλέψουμε πολύ σκληρά και θα είμαστε έτοιμοι, αλλά προέχουν οι αγώνες του Διηπειρωτικού Κυπέλλου. Μετά τους αγώνες στην Βραζιλία, θα δούμε και τα παιχνίδια για το Basketball Champions League. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στο Final Four και για αυτό δουλεύουμε".

Άραγε, στην Ένωση θα προτιμούσαν οι δρόμοι τους στα playoffs του Basketball Champions League να μην διασταυρωθούν με εκείνους κάποιας άλλης ελληνικής ομάδας: " Δεν με ενδιαφέρει τόσο ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και βγάλουμε αυτά που δουλεύουμε μέσα στο γήπεδο, θα εμφανιστούμε στο επίπεδο που θέλουμε και θα τα καταφέρουμε".

Λαρεντζάκης στο Sport24.gr: "Στην Βραζιλία για το τρόπαιο, όχι για τουρισμό"

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, παρατήρησε πως "ίσως η ομάδα που παίρνει την πρώτη θέση στον όμιλο, να μην επιβραβεύεται τόσο πολύ. Η ουσία, όμως, είναι πως σε κάθε αγώνα παίζεις για τη νίκη. Πάντα θες να είσαι στην πρώτη θέση και να νικάς τα παιχνίδια. Αυτό έχει σημασία".

Η συζήτησή μας, όμως, με τον διεθνή γκαρντ της Ένωσης πήγε και στην Εθνική: "Το έχω πει και άλλες φορές. Η συμμετοχή μου στην Εθνική με βοήθησε να κάνω ένα βήμα μπροστά και να αποκτήσω περισσότερες παραστάσεις κι εμπειρίες. Είμαι πολύ χαρούμενος που παίζω στην Εθνική και παίρνω δύναμη για να δουλεύω καθημερινά και να βελτιώνομαι συνεχώς. Είμαι χαρούμενος που είμαι υγιής και μπορώ να βοηθάω την Εθνική. Αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω".

Λαρεντζάκης στο Sport24.gr: "Στην Βραζιλία για το τρόπαιο, όχι για τουρισμό"

Τέλος, ρωτήσαμε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη γα το αν η επιστροφή των παικτών της EuroLeague και του ΝΒΑ στη διάθεση του Θανάση Σκουρτόπουλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τον κάνει να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στην Κίνα: "Σίγουρα. Δεν θεωρώ την συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεδομένη. Για αυτό συνεχώς θέλω να αποδεικνύω με τις εμφανίσεις μου πως αξίζω μία θέση. Η Εθνική είναι πάνω από όλους και από τα πρόσωπα. Όσοι βρεθούν στην Κίνα, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να πάρει η Εθνική μία διάκριση. Είμαι σίγουρος για αυτό".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ