ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κούτρης στο Sport24.gr: "Δεν θέλω να φύγω από τον Ολυμπιακό"

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΜΙΛΑΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεονάρντο Κούτρης μίλησε στο Sport24.gr και ήταν αποκαλυπτικός: για τον μεγάλο στόχο της Εθνικής, την διπλή βοήθεια του Άγγελου Αναστασιάδη, τις σειρήνες από το εξωτερικό, την χημεία του με τον Γκερέρο αλλά και το ποδοσφαιρικό του πρότυπο που είναι Αργεντινός!

Όταν το καλοκαίρι του 2017 ο Ολυμπιακός αποκτούσε τον Λεονάντο Κούτρη από τον ΠΑΣ Γιάννινα, λίγοι πόνταραν στον 22χρονο μπακ - χαφ με καταγωγή από τη Βραζιλία. Αντιθέτως πολλοί θεωρούσαν πως θα ήταν ένας ακόμη Έλληνας ποδοσφαιριστής που έκαναν δικό τους οι Πειραιώτες από μικρομεσαία ομάδα της Super League αλλά δεν θα άντεχε το βάρος της ερυθρόλευκης φανέλας και τις μεγάλες απαιτήσεις που διαχρονικά έχει το εν λόγω κλαμπ.

Ο ίδιος όμως, φρόντισε να διαψεύσει τους πάντες. Πήγε στο λιμάνι όχι απλά για να βρίσκεται στο ρόστερ, αλλά για να αποδείξει ότι αξίζει να παίζει στον Ολυμπιακό. Την περσινή σεζόν ο Κούτρης ήταν από τους ποδοσφαιριστές-όαση σε μια πορεία εφιαλτική για τους ερυθρόλευκους, κέρδισε αμέσως την εμπιστοσύνη των προπονητών με τους οποίους συνεργάστηκε, καθιερώθηκε στο αρχικό σχήμα και άρχισε παιχνίδι με το παιχνίδι να "χτίζει" τ' όνομά του και να ακούγεται ολοένα και περισσότερο.

Την φετινή σεζόν ο ανταγωνισμός αυξήθηκε με την επιστροφή του Κώστα Τσιμίκα και μάλιστα έπρεπε να καλύψει το χαμένο έδαφος εξαιτίας ενός τραυματισμού στον ώμο, που τον άφησε για αρκετό καιρό εκτός δράσης. Με τον Τσιμίκα μάλιστα να ανεβάζει στροφές και να ξεκινάει καλά, αρκετοί πίστεψαν ότι ο Κούτρης θα έμενε πολύ πίσω στις προτιμήσεις του Πέδρο Μαρτίνς. Και πάλι όμως, διεύψεσε πολλούς, αφού κέρδισε εκ νέου θέση βασικού.

Ο 24χρονος ακραίος βελτιώνει συνεχώς τις αδυναμίες του, αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο και πλέον έρχεται η καθιέρωση του στην Εθνική ανδρών, αφού ο Άγγελος Αναστασιάδης τον έχει σταθερά στις επιλογές του. Ο Κούτρης αρχίζει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, κερδίζοντας με το σπαθί του μια θέση στο γαλανόλευκο ρόστερ για τα παιχνίδια των προκριματικών του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από τα ματς με Λιχτενστάιν (23/3) και Βοσνία (26/3).

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr βρέθηκε στην ανοιχτή πρώτη συγκέντρωση των διεθνών μας στον Άγιο Κοσμά την περασμένη Δευτέρα (18/3) και συνομίλησε με τον αριστερό μπακ του Ολυμπιακού. Ο ίδιος μας μίλησε για τους στόχους της Εθνικής μας στον δρόμο για το Euro 2020, κατέθεσε την άποψή του για τον Άγγελο Αναστασιάδη, αναφέρθηκε στην χημεία του με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο (τέσσερα γκολ του Ισπανού έχουν προέλθει από εκείνον, στο νέο Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς) και αποκάλυψε το ποδοσφαιρικό του είδωλο, που δεν είναι άλλο από τον Χαβιέ Ζανέτι, που έπαιζε στην (αγαπημένη του) Ίντερ!

Δεν φοβόμαστε ούτε την Ιταλία!

"Θεωρώ ότι δεν χωράει τρίτη συνεχόμενη αποτυχία. Έχουμε λείψει από τις δυο προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις, οπότε στόχος μας είναι ένα νέο ξεκίνημα, με νέο προπονητή, νέους παίκτες και να επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που θεωρώ πως ανήκει. Γιατί εκεί πρέπει να είναι και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Έχουμε δυο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Ευελπιστούμε να πάρουμε δυο νίκες, ώστε να μπούμε πολύ δυνατά στη μάχη για την απευθείας είσοδο στο Euro. Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος μας", ήταν ο... πρόλογος του Λεονάρντο

Όσο για το αν φτάνει στην "γαλανόλευκη" μια απλή παρουσία σε τελική φάση ή θα κοιτάξει ακόμα ψηλότερα, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να μπούμε στη διοργάνωση, αυτός είναι ο Νο1 σκοπός μας. Όταν πρώτα ο Θεός μπούμε στη διοργάνωση, θα κοιτάξουμε το πώς θα μπορέσουμε να φτάσουμε ψηλότερα".

Η Εθνική βρίσκεται σε όμιλο με Ιταλία, Βοσνία, Φινλανδία, Λιχτενστάιν και Αρμενία. Φοβάται κάποιον αντίπαλο;

"Όχι, η Εθνική δεν φοβάται κανέναν. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, το ξέρουμε αυτό, θα παίξουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια. Είτε εντός έδρας είτε εκτός, θα πάμε για τους τρεις βαθμούς. Δεν υπάρχει κανένας αντίπαλος εύκολος, αλλά θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ευελπιστώ, όπως είπα και πριν, να πάρουμε την πρόκριση για το Euro".

H Εθνική έπρεπε να έχει έδρα όπως το Καραϊσκάκη

Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για το θέμα της έδρας, το οποίο ταλανίζει την Εθνική μας. Ποια είναι η θέση του ίδιου και των διεθνών μας.

"Κατ’ αρχάς, καλό θα ήταν να παρθεί μια απόφαση, ώστε η Εθνική να έχει την έδρα της, να ξέρουμε δηλαδή που θα παίζουμε, γιατί αυτό το μπάχαλο δεν κάνει καλό στην ομάδα. Θεωρώ ότι η Εθνική έπρεπε να έχει μια έδρα όπως το Καραϊσκάκη, ένα γήπεδο κλειστό ή να πήγαινε στο Ηράκλειο, αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικό μας. Εμείς όπου μας ζητηθεί, θα παίξουμε και ευελπιστούμε να έχουμε μαζί μας τον κόσμο που θα μας βοηθήσει σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια".

Όσο για την εντύπωση που έχει σχηματίσει για τον νέο Ομοσπονδιακό μας τεχνικό, Άγγελο Αναστασιάδη: "Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, ένας πολύ καλός προπονητής, με πολλές γνώσεις και πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μας βοηθάει ποδοσφαιρικά, αλλά και ως ανθρώπους και είμαστε πολύ τυχεροί που συνεργαζόμαστε μαζί του".

Tρέξιμο, ανεβάσματα και γρήγορες επιστροφές τα προσόντα μου

Αγωνίζεται ως ακραίος μπακ, παίζει και πιο μπροστά, Ποια είναι όμως η αγαπημένη του θέση με βάση τα προσόντα του;

"Η αλήθεια είναι ότι έπαιζα μικρός μπροστά, αλλά δεν έχω θέμα. Τώρα, προτιμώ το πίσω, γιατί έχω περισσότερο χώρο για να μπορώ να ανεβαίνω, αλλά όπου με χρησιμοποιήσει ο προπονητής, θα παίξω.

Από εκεί και πέρα, κάθε παίκτης έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, όπως και η κάθε θέση. Εγώ στη θέση μου πρέπει να έχω την ταχύτητα, την αντοχή, τη δύναμη για να ανέβεις και να γυρίσεις. Θεωρώ ότι τα φυσικά προσόντα που έχω, είναι αυτά που με βοηθούν να κάνω αυτά που κάνω σε κάθε παιχνίδι, δηλαδή το πολύ τρέξιμο, τα ανεβάσματα και οι γρήγορες επιστροφές μου".

Είμαι πολύ ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό, δεν σκέφτομαι να φύγω

Ρωτήθηκε και για την χημεία που έχει με τον Γκερέρο, με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε τέσσερα γκολ του Ισπανού την φετινή σεζόν. Υπάρχει κάποιου είδους μυστικό και βρίσκονται τόσο καλά μεταξύ τους;

"Η αλήθεια είναι ότι εμένα μου αρέσει να σεντράρω στην αντίπαλη περιοχή, αλλά και ο Γκερέρο είναι ένας επιθετικός που του αρέσει να κινείται στο χώρο, να κυνηγάει μπάλες. Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχουν προέλθει οι τέσσερις ασίστ μου στον Γκερέρο για γκολ στις πέντε που έχω κάνει φέτος. Είναι αυτός ο επιθετικός που θα χωθεί, θα ψάξει τη μπάλα και δεν είναι μόνο η σέντρα αν θα βγει, αλλά και ο επιθετικός να κυνηγήσει και να τη βρει όπως έκανε και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό".

Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε και για το μέλλον του και αν τον καλύπτει ο Ολυμπιακός ή θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.

"Αυτή τη στιγμή είμαι πολύ ικανοποιημένος στον Ολυμπιακό και δεν σκέφτομαι να φύγω. Αν και εφόσον έρθει κάποια πρόταση από ένα μεγάλο πρωτάθλημα, θα το συζητούσα. Γιατί είναι μια προοπτική που με ενδιαφέρει, να αγωνιστώ σ’ ένα τοπ πρωτάθλημα, είναι μια εμπειρία που θα ήθελα να δοκιμάσω, αλλά αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στον Ολυμπιακό, δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο, αλλά από εκεί και πέρα αν και εφόσον, θα το δω εκείνη τη στιγμή".

Βάλαμε γερές βάσεις, δημιουργήθηκε κάτι σπουδαίο στον Ολυμπιακό για την επόμενη σεζόν

Φέτος, ο Ολυμπιακός δεν πήρε για δεύτερη σερί χρόνια κάποιον τίτλο, αλλά παρουσιάστηκε βελτιωμένος. Τι να περιμένουμε από εδώ και πέρα από τους Πειραιώτες;

"Ήταν μια ιδιαίτερη σεζόν, γιατί αλλάξαμε πάρα πολλά πρόσωπα, προπονητή, αλλάξαμε σχεδόν τα πάντα, μείναμε πέντε έξι παίκτες από πέρυσι. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη φέτος. Νομίζω ότι έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από το προπονητικό τιμ και απ’ όλους. Βάλαμε γερές βάσεις, ώστε να δημιουργηθεί κάτι πάρα πολύ καλό. Δυστυχώς, φέτος δεν καταφέραμε να κάνουμε χαρούμενο τον λαό του Ολυμπιακού με κάποιο τρόπαιο. Θεωρώ ότι όλος ο κόσμος έχει δει την προσπάθεια που έχουμε κάνει και ευελπιστώ του χρόνου η ομάδα να επιστρέψει εκεί που αξίζει".

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε θέμα συζήτησης για άσχημο τρόπο

Αναφορικά με τα άσχημα γεγονότα στο αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, περιέγραψε αυτά που βίωσε:

"Εντάξει, η αλήθεια είναι πως η ατμόσφαιρα στο ντέρμπι ήταν πολύ καλή, πριν γίνουν όσα έγιναν, ο κόσμος ήταν πολύς, ένα ωραίο ντέρμπι, πάντα το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι, το ξέρουμε αυτό, έχει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Εμείς θέλαμε να γίνει ένα όμορφο ντέρμπι, όπως και έγινε, αλλά που συνέβησαν στις εξέδρες και στον αγωνιστικό χώρο στη συνέχεια, δεν άφησαν το ποδόσφαιρο να παιχτεί όπως θα έπρεπε.

Δυο πολύ καλές ομάδες αναμετρήθηκαν, ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι για την Ελλάδα και την Ευρώπη, ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης. Θέλαμε και οι δυο ομάδες να συνεχιστεί το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν στα δικά μας χέρια. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο έγινε θέμα συζήτησης για άσχημο τρόπο. Ελπίζουμε μια μέρα να σταματήσει όλο αυτό και να γίνει το ποδόσφαιρο όπως πρέπει να είναι, δηλαδή γιορτή".

Το πρότυπό μου είναι ο Χαβιέ Ζανέτι θαυμάζω και τον Μαρσέλο

Τέλος, ρωτήθηκε για το ποδοσφαιρικό του πρότυπο και ήταν ξεκάθαρος:

"Το πρότυπό μου είναι ο Χαβιέ Ζανέτι. Δεν αγωνιζόταν στην ίδια θέση με μένα, αλλά τον έχω ως πρότυπο γενικά. Ποδοσφαιριστή, αθλητή, άνθρωπο, είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω και δεν βάζω κανέναν πάνω απ’ αυτόν. Για τη θέση μου, θα έλεγα ότι ο Μαρσέλο είναι αυτός θα θαυμάζω. Αλλά πάνω από τον Ζανέτι δεν βάζω κανέναν".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ