ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κόκε στο Sport24.gr: "Η νίκη στη Μαδρίτη, η μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία"

Κόκε στο Sport24.gr: "Η νίκη στη Μαδρίτη, η μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία"

Ο Σέρχιο Κόκε μιλά στο Sport24.gr για την ιστορική νίκη του Άρη στη Μαδρίτη επί της Ατλέτικο (2-3) για το Europa League της περιόδου 2010-2011.

Την 1η ημέρα του Δεκεμβρίου του 2010 ο Άρης έφευγε με τους τρεις βαθμούς από το "Βιθέντε Καλντερόν" της Μαδρίτης, επικρατώντας με 3-2 της κατόχου του τροπαίου της προηγούμενης σεζόν, Ατλέτικο, σε μια από τις πιο λαμπερές ευρωπαϊκές βραδιές των "κιτρίνων", που σήμανε και την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους.

Ο Ισπανός επιθετικός κι αρχηγός της ομάδας, Σέρχιο Κόκε, ο οποίος πέτυχε δύο από τα τρία γκολ του Άρη εναντίον της Ατλέτικο μιλά στο Sport24.gr για το "έπος της Μαδρίτης" αλλά και την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμει στην προσπάθεια του Άρη για την άνοδο στη Football League.

Το ιστορικό ματς

Οι "κίτρινοι" πήραν το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό με τον Σέρχιο Κόκε, αλλά οι "κολτσονέρος" πέρασαν μπροστά χάρη σε γκολ των Φορλάν (12') και Αγουέρο (16').

Στο 51' ο Λαζαρίδης κέρδισε πέναλτι από τον Ντομίνγκεθ, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σέρχιο Κόκε, ενώ στο 81ο λεπτό ο Λαζαρίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-3, ολοκληρώνοντας το θρίαμβο του Άρη στη Μαδρίτη.

Νίκη ιστορική με τον Άρη να κάνει το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση κι εν τέλει να την εξασφαλίζει.

Κόκε στο Sport24.gr: "Η νίκη στη Μαδρίτη, η μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία"

Οι "κίτρινοι" τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του δευτέρου ομίλου με 10 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν που είχε 12 και μπροστά από τους τρίτους "ροχιμπλάνκος", οι οποία συγκέντρωσαν οκτώ βαθμούς.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Κίκε Φλόρες):Ντε Χέα, Ουιφαλούσι, Γκοδίν, Ντομίνγκεθ, Λόπεθ (86' Μέριδα), Ρέγες, Τιάγκο (86' Γκαρθία), Σουάρεθ, Σιμάο (73' Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ (Κούπερ):Σηφάκης, Βανγκέλι, Οριόλ, Λαζαρίδης, Μίτσελ, Χαβίτο, Φατί, Τόχα, Μενδρινός (72' Καζναφέρης), Κόκε (77' Πρίττας), Τσέζαρεκ (83' Ρουίς)

- Τι θυμάσαι από εκείνο το ματς;

"Ήταν ένα ματς πολύ ειδικό και για τον Άρη και για εμάς προσωπικά. Παίζαμε στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο, τους παιχταράδες που είχε εκείνη τη σεζόν η Ατλέτικο που είχε κατακτήσει το τρόπαιο λίγους μήνες πριν. Είναι και φανταστική η ατμόσφαιρα στο Καλντερόν. Μια νίκη που ακόμη και σήμερα μνημονεύεται στη Θεσσαλονίκη και την κρατώ μέσα μου"

- Πέτυχες τα δύο από τα τρία γκολ του Άρη στη Μαδρίτη. Είχες κάποιο προαίσθημα πριν την αναμέτρηση ότι θα επρόκειτο για μια τέτοια σπουδαία εμφάνιση;

"Όποιος παίζει ποδόσφαιρο το καταλαβαίνει, μου είχε περάσει από το μυαλό κάτι τέτοιο. Αλλά το όνειρο από την πραγματικότητα, απέχει. Τελικά το όνειρο αυτό το κάναμε πραγματικότητα. Δεν ήταν μόνο όνειρο δικό μου, αλλά κι όλων των παιδιών που ταξίδεψαν στη Μαδρίτη για να μας στηρίξουν ψυχολογικά"

Κόκε στο Sport24.gr: "Η νίκη στη Μαδρίτη, η μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία"

- Στο πρώτο γκολ που πέτυχες, μετά την προσπάθεια του Μενδρινού και το οριζόντιο δοκάρι ο Ντε Χέα κάνει κακή έξοδο. Σήμερα είναι ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και - ίσως - ο καλύτερος Ισπανός στη θέση στον κόσμο. Πίστευες ότι ο νεαρός τότε Ντε Χέα θα είχε τέτοια εξέλιξη;

"Δεν κερδίσαμε τον Ντε Χέα, κερδίσαμε την Ατλέτικο. Που είχε μέσα Αγουέρο, Φορλάν και άλλους μεγάλους παίκτες. Ο Ντε Χέα ήταν ο βασικός γκολκίπερ της Ατλέτικο, μιας ομάδας πολύ μεγάλης. Θέλω να σταθώ στη νίκη και στη σημασία αυτής. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις την Ατλέτικο στη Μαδρίτη"

- Ο τεχνικός του Άρη, τότε, ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Σου είχε δώσει εσένα προσωπικά ή στα άλλα παιδιά κάποια ειδική οδηγία;

"Όχι σ' όλα τα ματς βγαίναμε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια όρεξη, ο προπονητής σχεδίαζε τα ματς μ' ένα συγκεκριμένο τρόπο και είχαμε ως γνώμονα την προσπάθεια να επιτεθούμε. Ξέραμε ότι φοράμε τη φανέλα του Άρη κι έπρεπε να κάνουμε αυτό που απαιτεί να κάνει αυτός που φορά τη φανέλα του Άρη."

- Υπήρξε κάποιο χρονικό σημείο στο ματς που πίστεψες ότι ο Άρης θα κερδίσει το παιχνίδι;

"Όχι, σε κανένα σημείο δεν πιστέψαμε ότι το ματς είχε τελειώσει. Άλλωστε ήταν κι ένα ματς με τόσες ανατροπές, ανοίξαμε το σκορ, μας ισοφάρισαν, προηγήθηκε η Ατλέτικο, ισοφαρίσαμε εμείς. Το γκολ του Λαζαρίδη, ήταν αυτό μου μας επέτρεψε να πάρουμε τη νίκη"

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΡΗΣ / 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΑΡΗΣ / 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ MOTIONTEAM

- Μετά το γκολ του Λαζαρίδη, πίστεψες ότι ο Άρης θα νικήσει, ο,τι και να γίνει;

"Όταν σκόραρε ο Λαζαρίδης σηκώσαμε κεφάλι, ανεβήκαμε ψυχολογικά, αλλά ξέραμε ότι υπήρχε ακόμη χρόνος στο ματς. Έπρεπε να αμυνθούμε καλά. Και το κάναμε, γι' αυτό και φύγαμε νικητές"

- Η Ατλέτικο, όπως, είπαμε είχε μεγάλους παίκτες στο ρόστερ της εκείνη τη σεζόν. Μίλησες με κάποιον από αυτούς με τη λήξη του ματς. Σου έδωσαν συγχαρητήρια;

"Μίλησα με τον Ρέγες. Ήταν συμπαίκτης μου στις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας. Μου έδωσε συγχαρητήρια, αλλά γι' αυτούς ήταν ένα σκληρό χτύπημα. Τους άφηνε εκτός συνέχειας..."

- Πιστεύεις ότι αυτό ήταν το καλύτερο ευρωπαϊκό ματς του Άρη;

"Ναι. Κι όχι μόνο για τον Άρη αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία ελληνική ομάδα που νικά στη Μαδρίτη, νικά στην Ισπανία. Για το όνομα της Ατλέτικο, για τους παίκτες που είχε, γι' όλα αυτά..."

- Σκόραρες το δεύτερο γκολ του Άρη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Είχες άγχος κατά την εκτέλεση;

"Είχα πολύ έντονα συναισθήματα όταν πέτυχα το γκολ. Αλλά πάντα όταν εκτελείς πέναλτι και ξέρεις τη σημασία του γκολ που θα πετύχεις - αν το έβαζα ο Άρης θα ισοφάριζε - τα νεύρα σου είναι τεταμένα, έχεις ένταση. Απέναντί μου είχα έναν από τους καλύτερους γκολκίπερ του κόσμου, δεν ήταν εύκολο σε καμία περίπτωση..."

- Μπορείς να μου περιγράψεις λίγο το κλίμα κατά την πτήση της επιστροφής από τη Μαδρίτη στη Θεσσαλονίκη;

"Ήταν απίστευτη ατμόσφαιρα. Περιμέναμε τον κόσμο. Γιατί ο Άρης είναι ο κόσμος του, οι οπαδοί του. Αυτοί που μας ακολούθησαν στη Μαδρίτη. Αλλά όχι μόνο στη Μαδρίτη, και στις άλλες χώρες που παίξαμε. Είναι πολύ σημαντική αυτή η σχέση ποδοσφαιριστή - οπαδού. Είναι κάτι που το κρατώ καλά στη μνήμη μου. Όσον αφορά στο ταξίδι της επιστροφής, απλά δεν μπορώ να στο περιγράψω με λέξεις..."

- Στο αεροδρόμιο σας περίμενε κόσμος του Άρη για να σας αποθεώσει...

"Ναι, πως να το ξεχάσω αυτό. Ήταν πολύ αργά ή πολύ νωρίς, όπως το πάρει κανείς. Και παρά την κούραση που είχαμε από το ματς και το ταξίδι, είχαμε όρεξη να πανηγυρίσουμε. Πολύ καλή στιγμή"

- Και τώρα ξανά στον Άρη. Πως αισθάνεσαι που επέστρεψες στη Θεσσαλονίκη και φόρεσες ξανά τη φανέλα του Άρη;

"Είμαι πολύ περήφανος που επέστρεψα σπίτι μου. Έτσι αισθάνομαι. Η αγάπη του κόσμου του Άρη δεν περιγράφεται. Προφανώς είμαστε σε δύσκολη στιγμή για το σύλλογο, μιας και παίζουμε στην τρίτη κατηγορία, αλλά η αγάπη και υποστήριξη του κόσμου είναι ίδια"

- Ο Άρης θα παίζει στη Football League την επόμενη σεζόν;

"Νομίζω ότι δεν είναι καλό να μιλάμε για πράγματα που περιμένουμε και δεν έχουν γίνει. Αλλά, νομίζω ότι έχει όλες τις δυνατότητες να το καταφέρει. Πάμε βήμα-βήμα, παιχνίδι με το παιχνίδι. Εάν δεν υπάρξει κάποια καταστροφή νομίζω ότι ναι, θα τα καταφέρουμε"

Κόκε στο Sport24.gr: "Η νίκη στη Μαδρίτη, η μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία"

- Πως είναι να παίζεις με τον Άρη στην τρίτη κατηγορία;

"Δεν έχει σημασία η κατηγορία στην οποία παίζεις, αλλά μόνο η ομάδα. Εγώ επέστρεψα να παίξω στον Άρη, δεν με νοιάζει εάν είναι στην τρίτη κατηγορία. Είναι πολύ σημαντικό να δώσεις χαρά σ' αυτούς τους φιλάθλους"

- Ο Καπνίδης είπε ότι μαθαίνει πολλά από εσένα. Αισθάνεσαι δάσκαλος για τα νέα παιδιά του Άρη;

"Αρχικά να ευχαριστήσω τα παιδιά για τα λόγια τους. Αλλά να ξεκαθαρίσω ότι είμαι ακόμη ένας στην ομάδα. Δεν είμαι πιο πάνω από κανέναν. Προσπαθώ να βοηθώ τους συμπαίκτες, όποιον συμπαίκτη μου. Παρά την εμπειρία μου, δεν είμαι πιο πάνω από κανέναν αλλά ίσος με όλους στον Άρη"

- Εκτός από ποδοσφαιριστής είσαι κι οπαδός του Άρη;

"Γι' αυτό είμαι εδώ. Είναι υπερηφάνεια να φοράς τη φανέλα του Άρη. Έχω ταυτιστεί με την ομάδα. Όποιος έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας, όποιος είναι εδώ ξέρει ότι είναι διαφορετικό"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ